Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
NOVA-OTE: Ψάχνουν «κοινό τόπο» με Μαρινάκη, Κυριακού-Avramar: Η Πειραιώς και το… ψάρεμα- Τα… λικνίσματα Βορίδη και ο Πατούλης

AVRAMAR: Τη δική της θέση ως το μοναδικό «μελανό σημείο» στα εξαιρετικά αποτελέσματα 2ου τριμήνου είχε η εταιρεία στην τηλεδιάσκεψη της Τράπεζας Πειραιώς. Σε αυτή άλλωστε αποδόθηκε πάνω από το 50% της ροής νέων NPEs συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ τα οποία κατέγραψε η τράπεζα το συγκεκριμένο διάστημα.

Το όνομα της εταιρείας δεν αναφέρθηκε παρά τα επίμονα ερωτήματα των αναλυτών. «Ψαρεύετε για ένα όνομα» απάντησε με νόημα η διοίκηση σε ερώτηση αναλυτή.

Όπως επισημάνθηκε, η υπόθεση αφορά το σύνολο των ελληνικών τραπεζών και έχει τη δική της ιστορία. Η Πειραιώς ωστόσο ήταν καθησυχαστική ως προς το εάν διαβλέπει τον κίνδυνο να υπάρξει μελλοντικά αντίστοιχα «μεγάλη υπόθεση».

Η Eurobank, το πλεόνασμα και οι εξαγορές-Mytilineos: Γιατί χτυπάει νέα υψηλά -Tips για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΨΑ, ΕΚΤΕΡ, ΡΕΒΟΙΛ

EUROBANK: Σε ερώτηση για το τι θα κάνει με τα πλεονάζοντα κεφάλαιά της απάντησε ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας (φωτό). 

Σημειώνεται ότι η τράπεζα εμφάνισε δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) στο 19% και δείκτη FL CET1 στο 16,3%, αυξημένους κατά 200 και 230 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση, επίπεδα πολύ υψηλότερα των απαιτήσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο κ. Καραβίας τόνισε ότι εκτός της χρήσης κεφαλαίων για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ, η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει την αύξηση των χορηγήσεων ενώ θα εξετάσει και πιθανές ευκαιρίες εξαγορών σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

ΑΒΑΞ: Ο δεύτερος θάνατος στη γέφυρα της Πάτρας, οι αγωγές και οι απολογίες-ΜΥΤΙΛ-Helleniq Energy: Η σημασία του ντιλ των 230 εκατ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ σημαντικότερη, μαθαίνει η στήλη ότι είναι η ευρύτερη σημασία της συμφωνίας μεταξύ Hellenic Energy και Mytilineos από την «ταπεινότητα» της κοινής ανακοίνωσης για την πώληση στην πρώτη από τη δεύτερη χαρτοφυλακίου Φ/Β 211 MW που ήδη κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

Η σημασία δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος και την αξία (πληροφορούμαστε ότι υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ) αλλά διότι μπορεί κάλλιστα να σηματοδοτεί ευρύτερη συνεργασία μεταξύ δύο εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων της χώρας…

ΕΛΤΑ: Τα μαζικά λουκέτα, οι αντιδράσεις και η απειρία-«Σαφάρι» Σκρέκα στα τρόφιμα: Μικρό το… καλάθι-ΕΤΕ: Στήριξη Χαρδούβελη σε Μυλωνά

AIRBNB: Ολοένα και μεγαλώνει η βεντάλια με τις εταιρείες που ποντάρουν στην ανάπτυξη των λεγόμενων Airbnb. Απόβαση στην Ελλάδα έκανε τελευταία η εταιρεία Bob W, η οποία έχει έδρα στο Ελσίνκι και δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Η εταιρεία, η οποία στοχεύει στη διεύρυνση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, προχωρά στη διάθεση των πρώτων διαμερισμάτων της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της δύο νέους χώρους, το Bob W Psyri και το Bob W Akadimia στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

NOVA-MEGA: Το παρασκήνιο της σύγκρουσης και η προσπάθεια προσέγγισης - «Χρησμός» Alpha για επιτόκια και NPLs

ALPHA BANK: Την εκτίμηση ότι οδεύουμε στο τέλος του ανοδικού κύκλου επιτοκίων διατύπωσε στη χθεσινή γενική συνέλευση της Alpha Services & Holding ο πρόεδρός της, Β. Ράπανος, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι, που μπορούν να αναζωπυρώσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως η παραβίαση της συμφωνίας για τα σιτηρά από την πλευρά της Ρωσίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα προκύψει σοβαρό νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης (φωτό), το εξειδίκευσε σημειώνοντας ότι οι εγχώριες επιχειρήσεις πέτυχαν να μετακυλίσουν την αύξηση του κόστους στις τιμές του τελικού προϊόντος, διατηρώντας τα περιθώρια κέρδους τους (σ.σ. έστω ελαφρώς συμπιεσμένα). Και ως γνωστόν, το συντριπτικό μέρος των χορηγήσεων, τα τελευταία χρόνια, αφορούν σε επιχειρήσεις.

v