Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΔΕΗ: Πώς θα κινηθούν οι τιμές σε ρεύμα και αέριο–Γρίφος οι τσάμπα διακοπές στη Ρόδο-Σφηνάκια για ΕΤΕ, Mytilineos, Unibios

ΔΕH: Στα επίπεδα του α’ εξαμήνου εκτιμά η διοίκηση του Γ. Στάσση (φωτ.) ότι θα κινηθούν έως το τέλος του έτους οι τιμές του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπών CO2.

Ανάλογη εκτίμηση διατυπώνεται και για το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την εξαίρεση όμως ότι θα υπάρξει μια ελαφρώς αυξητική τάση προς το τελευταίο τρίμηνο τους έτους.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΔΕΗ δεν περιμένει σημαντικές διακυμάνσεις στη λειτουργική κερδοφορία της και εκτιμάται πως θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διοίκηση για επαναλαμβανόμενο EBITDA 1,2 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Τουρκία: Στα... μουλωχτά αγοράστηκαν 110 τόνοι χρυσού- Διακυμάνσεις που ζαλίζουν στο ΧΑ-Tips για ΟΤΕ και ΔΕΗ

ΔEΗ: Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα μάθουμε τα αποτελέσματα δεύτερου εξαμήνου της εταιρείας.

Η Optima εκτιμά ότι θα καταγραφούν μειωμένα έσοδα (1,56 δισ. ευρώ) και επαναλαμβανόμενα EBITDA σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Εκτιμά δε ότι θα πιαστεί ο στόχος που τέθηκε από τη διοίκηση για ετήσια EBITDA 1,2 δισ. ευρώ.

Πιέστηκε χθες η μετοχή (κλείσιμο στα 10,42 ευρώ με πτώση 3%). Από τις 21 Ιουλίου, οπότε έκανε το υψηλό των 11,12 ευρώ ακολούθησε πλαγιοκαθοδική πορεία.

 

OTΕ: Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού ενώ το απόγευμα θα ενημερώσει τους αναλυτές ο CEO Μιχάλης Τσαμάζ (φωτό). Οριακή αύξηση εσόδων (στα 855 εκατ. ευρώ) αλλά μείωση 2,2% στα προσαρμοσμένα EBITDA (325 εκατ. ευρώ) περιμένει η Eurobank Equities.

Η «προίκα» της νέας The Mall Athens – Το πείραμα της… μαρμελάδας στα σούπερ μάρκετ-Τέσσερις επενδύσεις στον τουρισμό

LAMDA DEVELOPMENT: Με ίδια κεφάλαια 45,2 εκατ. ευρώ θα συσταθεί η The Mall Athens, εταιρεία στην οποία η Lamda Olympia Village θα εισφέρει το ομώνυμο εμπορικό κέντρο στο πλαίσιο της διάσπασης της.

H εύλογη αξία του εν λόγω ακινήτου αποτιμήθηκε στις 31/12/2022 σε 453,7 εκατ. ευρώ και αποτελεί πρακτικά τον «κορμό» των εισφερόμενων περιουσιακών στοιχείων (σ.σ. αποτιμήθηκαν σε 485,7 εκατ. ευρώ).

Στον αντίποδα, η νέα εταιρεία θα αναλάβει και υποχρεώσεις της Lamda Olympia Village 440,5 εκατ. ευρώ (σ.σ. εξ αυτών τα 358 εκατ. ευρώ αφορούν σε δανεισμό από Eurobank, Πειραιώς).

ΕΤΕ: Ο Μυλώνας και η μεγάλη ευκαιρία-Τα «μαγικά» των πολυεθνικών και ο Σκρέκας-Νέα στρατηγική από Πλαίσιο

ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: «Μεγάλη ευκαιρία» χαρακτήρισε τα θεραπευμένα δάνεια που αυτή τη στιγμή ανήκουν στους servicers ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ και εκτίμησε ότι χορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιστρέψουν τα επόμενα χρόνια στο τραπεζικό σύστημα είτε ως πακέτο, είτε μεμονωμένα.

Ο επικεφαλής της Εθνικής δεν απέφυγε να απαντήσει και σε ερώτηση για το εάν θα εξετάζονταν επαναγορά τίτλων που ανήκουν στο ΤΧΣ.

Απάντησε ότι το ένα ερώτημα είναι αν επιτρέπεται και το δεύτερο ότι πρέπει να ρωτήσουμε τον μέτοχο (ΤΧΣ). Θα μπορούσαμε να το δούμε, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον μέτοχο, αρκέστηκε να συμπληρώσει.

«Μαύρα» μαντάτα Moody’s για τράπεζες-Εφοπλιστές: Γκάζι στις ναυπηγήσεις-Σφηνάκια για Πειραιώς, Intertech, ΔΕΗ

MOODY’S: Το τέλος στο ξέφρενο πάρτι κερδοφορίας των τραπεζών της Γηραιάς Ηπείρου προαναγγέλλει ο οίκος.

Σε ανάλυσή του επισημαίνει ότι η τελευταία κίνηση της ΕΚΤ (φωτ. η Κριστίν Λαγκάρντ) ανέβασε τα επιτόκια του ευρώ στο 4,25% αλλά το όφελος για τον τραπεζικό κλάδο θα είναι μικρότερο απ’ ότι στις προηγούμενες αυξήσεις, λόγω μείωσης της ζήτησης για δάνεια και υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

Ο οίκος επισημαίνει ότι καθώς οι τράπεζες αποπληρώνουν τη χρηματοδότηση μέσω TLTRO θα αναγκαστούν να εκδώσουν περισσότερα ομόλογα. Η ΕΒΑ υπολογίζει ότι φέτος θα υπάρξουν εκδόσεις μη ασφαλισμένου χρέους ύψους 468 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα η μεταφορά καταθέσεων προς τις προθεσμιακές θα οδηγήσει επίσης υψηλότερα το κόστος.

v