Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μεγάλα ονόματα στην ουρά για αποθήκευση ενέργειας-Nτεσού του διαγωνισμού για Αττική Οδό-Ατζέντα «φωτιά» στη Γ.Σ. της Viva

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατασκευή των πρώτων σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, συνολικής ισχύος 400 MW.

Στην προσωρινή λίστα που ανάρτησε η ΡΑΑΕΥ φιγουράρουν 90 προτάσεις επενδυτών, ανάμεσα τους, τρεις από τη Helleniq Energy, τέσσερις από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (φωτ. ο Γ. Περιστέρης), δύο από τη Ρόκας, μία της γαλλικής Voltalia, ενώ έχουν κατατεθεί προτάσεις κι από ενεργειακές κοινότητες.

Χθες, Δευτέρα, έληξε η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων, που θα εξεταστούν ως αύριο, Τετάρτη και την Πέμπτη 10 Αυγούστου θα αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας, όπου θα φανούν και οι προσφορές που υποβλήθηκαν για την ετήσια λειτουργική ενίσχυση.

Τα πωλητήρια Φουρλή στην Trade Estates-Το σκέφτεται η Eurobank για νέο ομόλογο-Σφηνάκια για Medicon, Intracom, Αλουμύλ

EUROBANK-MREL: Ανοικτό άφησε η διοίκηση της Eurobank (φωτ. ο Φ. Καραβίας) το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα έκδοση συμπληρωματικών κεφαλαίων, εφόσον διαπιστώσει ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές, παρ’ ότι έχει ήδη επιτύχει τον άτυπο ενδιάμεσο στόχο δείκτη MREL της 1ης Ιανουαρίου 2024.

Η τράπεζα στις 30/6 διαθέτει επιλέξιμα κεφάλαια για το δείκτη MREL, που αντιστοιχούν σε 23,17% του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού (RWA), με τον άτυπο στόχο για την 1η Ιανουαρίου 2024 να προβλέπει τουλάχιστον 22,93%. Εφόσον η τράπεζα προχωρήσει σε έκδοση θα αφορά υποκατάσταση του Tier II.

Τα private label και η πικρή αλήθεια-Σε νέα χέρια η διαχείριση του κτήματος Μέρλιν-Τα χρέη και τα μεγάλα ναυάγια

ΔΕΗ-ΔΕΠΑ-ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ: Ως το 35% με 40% της επένδυσης για την ανάπτυξη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 840 MW με καύσιμο φυσικό αέριο και δυνατότητα καύσης υδρογόνου, θα βάλουν με ίδια συμμετοχή οι ΔΕΗ (51%), ΔΕΠΑ (29%), Κοπελούζος (20%), μέτοχοι της Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης.

Για το σκοπό αυτό οι μέτοχοι (φωτ. o CEO της ΔΕΗ Γ. Στάσσης) συμφώνησαν να καλύψουν, αναλογικά, μη εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο, έκδοσης της εταιρείας, ύψους ως 157,27 εκατ. ευρώ. Η κάλυψη του δανείου θα λειτουργήσει ως εισφορά ιδίων κεφαλαίων. Έχουν ήδη καταβάλει τα 74,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ.

Τράπεζες: Ο Ηρακλής… ξανάνοιξε –Πουλά και αγοράζει ακίνητα η Eurobank-Σφηνάκια για ΓΕΒΚΑ, Revoil, ΔΕΗ

ΥΠΟΙΚ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Υπογράφεται εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση υπαγωγής των τριών εκκρεμών εδώ και μήνες τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) στον Ηρακλή ΙΙ.

Παρ’ ότι το πρόγραμμα έχει λήξει, η υπαγωγή θα διενεργηθεί με επανεισαγωγή, καθώς για τις τρεις προαναφερθείσες τιτλοποιήσεις έχουν υποβληθεί αιτήσεις πριν τη λήξη του προγράμματος.

Εμπρόθεσμα έχουν διενεργηθεί και οι προσαρμογές, ώστε να πληρούνται τα επικαιροποιημένα κριτήρια της Eurostat και να μην συντρέχει κίνδυνος προσμέτρησης των εγγυήσεων στο Δημόσιο χρέος.

Τι αποφάσισε ο ΟΤΕ για το παζάρι με Μαρινάκη & Κυριακού-Η Carrefour, το hi tech delivery και η ξεχασιάρα Wolt-Νέες κινήσεις από Trastor

ΟΤE: Πρωταγωνιστής στο τομέα των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι ο Οργανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μ. Τσαμάζ (φωτ.) θα συνεχίσει τις επενδύσεις στο «fiber to the Home».

Η πρωτιά αναμένεται να διατηρηθεί καθώς έχει ολοκληρώσει μόλις το ένα πέμπτο των συνολικών γραμμών που περιλαμβάνει το επενδυτικό του πρόγραμμα. Όπως σημείωσε ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ οι επενδύσεις σε οπτική ίνα αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμό στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα ξεκαθάρισε μιλώντας σε αναλυτές ότι ο όμιλος διατηρεί το προβάδισμα στην εγχώρια αγορά. «Ο ΟΤΕ έχει κατασκευάσει το 80% των συνολικών γραμμών FTTH στην Ελλάδα, ενώ έχει στην συνδρομητική του βάση το 70% των Ελλήνων συνδρομητών που επιλέγουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Κι αυτό παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό και παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν μειώσει το καλάθι του νοικοκυριού» είπε ο χαρακτηριστικά.

v