Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σούπερ Μάρκετ: Το βάπτισμα πυρός της ΕΣΕ και το… ΝΑΤΟ-Η Moody’s και το δίλημμα Ερντογάν-Χτύπησε διάνα ο Β. Κάτσος

MOODY'S: Οι ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές με τα χαμηλά επιτόκια και τα «δωράκια» στους ψηφοφόρους συνέβαλαν στο να εξασφαλίσει ο Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.) την επανεκλογή του, είχαν όμως και σοβαρές συνέπειες για την οικονομία της Τουρκίας.

Μια εξ αυτών είναι ότι η αξιολόγηση της από την Moody's βρίσκεται στο B3, έξι βαθμίδες κάτω από το investment grade και επίπεδο όπου συναντά κανείς χώρες όπως η Αγκόλα και η Νικαράγουα!

Τώρα ο οίκος στέλνει σήμα ότι καταγράφει την στροφή προς την... ορθοδοξία που υιοθέτησε το νέο οικονομικό επιτελείο και δηλώνει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί εάν οι πολιτικές αυτές συνεχιστούν και εμβαθύνουν.

Ο «κουμπαράς» 60 εκατ. του Β. Ψάλτη για το μέρισμα-Τα εισοδήματα στις ΗΠΑ και το μυστήριο -Tips για ΣΑΡ, ΒΙΟΚΑ

ALPHA: Η διοίκηση της τράπεζας, όπως και αυτές των άλλων τριών συστημικών, έχει επαναλάβει αρκετές φορές, κατά τους τελευταίους μήνες, την πρόθεσή της να εισηγηθεί τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης. Υπενθυμίζεται η σχετική αναφορά του CEO Βασίλη Ψάλτη (φωτ.) στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου. «Προτεραιότητά μας είναι η διανομή μερίσματος 20% από τα κέρδη του 2023», δήλωνε τότε

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα προέβη σε αναθεώρηση της πολιτικής διανομής μερισμάτων, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Βάσει της εγκριθείσας μερισματικής πολιτικής η Alpha έχει συσσωρεύσει το πρώτο εξάμηνο πρόβλεψη μερίσματος ύψους 60 εκατ. ευρώ (20% κερδών εξαμήνου).

Η στόχευση Alpha Bank με την εξαγορά του 5% της Prodea-Ν. Παπαθανάσης: Το fuel pass και το... timing-Χρυσή παραίτηση στην Tesla!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: «Κακή ημέρα» διάλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να δηλώσει στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο για παράταση του fuel pass ή για κάτι παρόμοιο.

Χθες, υπήρξαν δύο εξελίξεις που υπενθύμισαν ότι είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η ενεργειακή κρίση βρίσκεται πίσω μας, όπως επεσήμανε και ο γερμανικός κολοσσός ΕΟΝ. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου σκαρφάλωσε σε τιμές Απριλίου καθώς η αγορά ανησυχεί για τις επερχόμενες περικοπές της παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Ανατιμήσεις: Το σχέδιο Σκρέκα και η παγίδα-Κλειδώνουν πωλητήρια για λιμάνια & μαρίνες-Zoom: Το υβριδικό μοντέλο και η... βουτιά

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: Η στήλη παρακολουθεί στενά το θέμα και τις κινήσεις της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα».

Ετσι, δεν μπορεί να μην σχολιάσει την πρόθεσή του αρμόδιου υπουργού Κ. Σκρέκα να «επιβραβεύσει» τις εταιρείες που θα ανακοινώσουν μόνιμες μειώσεις τιμών.

Όπως κατέγραψε χθες το Euro2day.gr, στο σχεδιασμό ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι. Ενας εξ αυτών να «πριμοδοτηθούν» εταιρείες που κατά το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε μπαράζ ανατιμήσεων και έχουν την πολυτέλεια σήμερα, ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους, να μειώσουν την τιμή σε κάποιους κωδικούς πάνω από 5%.

Ντιλς που δεν έπιασαν τα ραντάρ!-F-35: Οποιος καεί στο χυλό…- Σφηνάκια για Alpha Bank, ΞΥΛΚ, ΜΕΝΤΙ

ALPHA BANK: Κλείνει σήμερα ο κύκλος της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου από τις συστημικές τράπεζες.

«Last but not least» που λένε και οι αγγλοσάξονες η Alpha Bank (φωτ. ο Βασίλης Ψάλτης), με την Optima να εκτιμά ότι θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη β’ τριμήνου στη ζώνη των 150 εκατ. ευρώ (28% υψηλότερα σε ετήσια βάση).

Η πρόβλεψη κάνει λόγο για καθαρά έσοδα από τόκους 434 εκατ. ευρώ (+3% σε τριμηνιαία βάση και +44% σε ετήσια βάση), επηρεασμένα από την αρνητική πιστωτική επέκταση στο τρίμηνο και τα υψηλότερα κόστη προθεσμιακών καταθέσεων.

v