Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ουκρανία: Τα γεμάτα ταμεία και το ράλι στα ομόλογα-Η Κινέζα που… κλαίει 28,6 δισ.-Κινήσεις σε ΕΚΤΕΡ, Intrakat

ΚΙΝΑ: Δεν γνωρίζουμε αν η ασιατική τίγρης θα αποδειχθεί τελικά «ωρολογιακή βόμβα», όπως πιστεύει ο Τζο Μπάιντεν, το σίγουρο είναι ότι τα νέα που έρχονται από την αχανή χώρα το τελευταίο διάστημα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι.

Και φυσικά οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστους τους κροίσους της περιοχής. Πάρτε την Yang Huiyan (φωτ.), για παράδειγμα, την πρόεδρο του κολοσσού στο χώρο του real estate Country Garden που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Είναι μια από τους πλουσιότερες γυναίκες της Κίνας. Ή για να το πούμε καλύτερα «ήταν». Σε δυο χρόνια έχασε περισσότερο πλούτο από κάθε δισεκατομμυριούχο που παρακολουθεί το Bloomberg.

Η «μοναξιά» της Ελένης Βρεττού-Εξτρα δάνεια για Elpedison-Σφηνάκια για Helleniq Energy, Alpha Bank

ATTICA BANK: Η διευθύνουσα σύμβουλος, Ελένη Βρεττού (φωτ.) αποτελεί το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Τα πρώην τραπεζικά στελέχη Μίνος Μωυσής, Ριχάρδος Λαμπίρης, Μαρία Πολιτοπούλου, Κώστας Αδαμόπουλος, Θεόδωρος Καρακάσης και Χρήστος Αλεξάκης αποτελούν μη εκτελεστικά μέλη, όπως και η Δέσποινα Δοξάκη, ενώ ανεξάρτητα μη εκτελεστικά είναι ο πρόεδρος του ΔΣ, Ιωάννης Ζωγραφάκης, ο Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, ο Θύμιος Κυριακόπουλος,ο Aιμίλιος Γιαννόπουλος και η Χαρίκλεια Βαρδακάρη.

Ενεργειακή κρίση: Το κακό σενάριο για Γερμανία-Μεγάλο… σουξέ τα δάνεια μέσω κινητού-Η αναχρηματοδότηση στην Ευρωκλινική

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ: Το αιφνιδιαστικό ράλι της τιμής του αερίου κατά 40% την περασμένη εβδομάδα υπενθύμισε πως υπάρχει δρόμος μέχρι να δει η Γηραιά Ηπειρος φως στο τούνελ.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του συνδέσμου των εταιρειών αποθήκευσης αερίου της Γερμανίας (INES). Προειδοποιεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων φυσικού αερίου μέχρι τις αρχές του 2027, εκτός εάν η κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς (φωτ.) δημιουργήσει περισσότερες υποδομές, δηλαδή χώρους αποθήκευσης και δίκτυο αγωγών.

Καλό… Σεπτέμβρη για τις εκκρεμότητες του Ηρακλή-Εξτρα ρευστότητα για Ελλάκτωρ

ΥΠΟΙΚ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της αγοράς ότι θα υπογραφόταν προ της ραστώνης του Δεκαπενταύγουστου, η έγκριση υπαγωγής των τριών εκκρεμών εδώ και μήνες τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) στον Ηρακλή ΙΙ.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν συνεδρίασε η σχετική Επιτροπή του ΥΠΟΙΚ και λογικά η έγκριση μεταφέρεται για αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τη διεύρυνση του αριθμού μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (5μελής πλέον) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης. Πέραν του διευθύνοντος συμβούλου, Εμμανουήλ Μαραγκουδάκη, στην Επιτροπή θα μετέχουν τέσσερα ανώτατα διευθυντικά στελέχη (Γ. Αγραφιώτης, Μιχ. Βερροιόπουλος, Εμ. Φαφαλιός και Ηλ. Παϊζάνης).

Lifting στο Terra από την Πειραιώς-Γιατί δεν βιάζεται ο Λ. Παπακωνσταντίνου-Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Παγκρήτια

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - TERRA: Μπορεί να εξελίσσεται αργά, καθώς η απότομη άνοδος των επιτοκίων άλλαξε δραστικά το περιβάλλον ως προς το κόστος χρηματοδότησης και τις προσδοκώμενες αποδόσεις, η διαδικασία, όμως, που «τρέχει» η Πειραιώς (φωτ. ο Χρ. Μεγάλου) για την πώληση/αξιοποίηση ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων (project Terra) δεν έχει «παγώσει» ή ματαιωθεί.

Η τράπεζα φέρεται να οριοθέτησε, εκ νέου, την περίμετρο του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων μειώνοντάς την στην περιοχή των 450 εκατ. ευρώ.

v