Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
East Med: Εκλεισε το μάτι ο Νετανιάχου - Τα περασμένα μεγαλεία της Μουζάκης - Σφηνάκια για Mytilineos, ΟΠΑΠ, Cenergy, ΚΡΕ.ΚΑ.

ΑΓΩΓΟΙ: Με τον αγωγό EastMed στις βαλίτσες του αναχώρησε χθες το μεσημέρι για την Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενζαμίν Νετανιάχου (φωτ.).

Σήμερα, Δευτέρα, στη Λευκωσία είναι η τριμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ για διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και η ενέργεια. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την Κύπρο ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο ο κ. Νετανάχιου στις δηλώσεις του εξήρε τη συνεργασία των τριών χωρών, «αυτή η συμμαχία είναι μια μεγάλη επιτυχία», είπε.

Κόντρες και παράταση στο μπρα ντε φερ για τα διόδια - Ποια είναι η καλύτερη… ώρα για trading - Η νέα κανονικότητα στη ναυτιλία

ΔΙΟΔΙΑ: Χωρίς ούτε καν «γκρίζο» καπνό ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη παραχωρησιούχων εταιρειών των ελληνικών αυτοκινητροδρόμων και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (φωτ. ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σταϊκούρας) για το ζήτημα της αύξησης των διοδίων.

Το χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΟΜΕ -που δεν ανέχεται καμιά αύξηση- και των παραχωρησιούχων, που ζητούν τις «νόμιμες» αυξήσεις που προβλέπονται στις συμβάσεις, παραμένει αγεφύρωτο παρά το ότι, όπως μαθαίνουμε, κατατέθηκαν πλείστες όσες προτάσεις.

Tips από το rebalancing στο ΧΑ *Onlyfans: Ο Ουκρανός και τα 338 εκατ. δολάρια! *UBS: Τα κέρδη-μαμούθ και το προσπέρασμα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του rebalancing, με την πρώτη να εισέρχεται στον MSCI Greece και τη δεύτερη να υποβαθμίζεται στον small cap.

Χθες άλλαξε χέρια το 4,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς (φωτ. ο Χρ. Μεγάλου). Συνολικά από τη συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου, οπότε έγινε γνωστή η ένταξή της στον δείκτη, οι συναλλαγές αντιστοιχούν στο 8,14% του συνόλου. Ο τίτλος υποχώρησε κατά 5,11%.

Στην περίπτωση της Τέρνα Ενεργειακής στο συγκεκριμένο διάστημα μεταβιβάστηκε πάνω από το 10% των μετοχών. Εγιναν συνολικά συναλλαγές 11,98 εκατομμυρίων μετοχών (10,14% του μ.κ.), με τη μετοχή ωστόσο να παραμένει αμετάβλητη: 16,6 ευρώ στις 11 Αυγούστου, 16,61 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο.

Το διπλό μήνυμα του Σωκράτη Κόκκαλη - Eurobank: Ξεκλειδώνει €15 δισ. στην Κύπρο - Ο έρωτας των Ελβετών με το cash

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η πώληση της Intracom Defense έχει στερήσει από την Ελλάδα την ύπαρξη κάποιας αμυντικής βιομηχανίας, είπε ο Σ. Κόκκαλης (φωτ.) στους μετόχους της, εκθειάζοντας τους Ισραηλινούς που την αγόρασαν, καθώς την αξιολόγησαν πολύ θετικά.  

«Προσπαθούσαμε πολλά χρόνια να πετύχουμε κάποια συμβόλαια με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Τα συμβόλαια δεν ήρθαν ποτέ, εκτός από κάποια μη σημαντικά. Βλέπουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες προσδοκούν πάνω από 4 δισ. δολ. έσοδα φέτος. Και εξάγουν σε ξένες χώρες» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πώληση της Intracom Defense ήταν επικερδής για τον όμιλο αλλά ζημιογόνος για την χώρα.

Αλλαγές... κορυφής στο Χρηματιστήριο *E-Banking: Προσοχή στα ψιλά γράμματα *Υπεραξίες για τους «αυτονομιστές» της ΚΛΜ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Η Coca Cola παραμένει απόλυτη κυρίαρχος σε όρους κεφαλαιοποίησης (έφτασε τα 10 δισ. ευρώ), ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται ουσιαστικές αλλαγές στις θέσεις του… βάθρου.

Στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε η Eurobank, η οποία αποτιμάται πλέον στο ταμπλό 5,955 δισ. ευρώ, κερδίζοντας τη θέση από τον ΟΤΕ, η κεφαλαιοποίηση του οποίου περιορίστηκε στα 5,89 δισ. μετά την πίεση των τελευταίων ημερών.

Η μετοχή όμως που ανεβαίνει ταχύτατα είναι αυτή του ΟΠΑΠ (φωτ. ο CEO Jan Karas). Την περασμένη Παρασκευή «άξιζε» 5,58 δισ. και χθες είχε ανέβει στα 5,883 δισ. ευρώ.

v