Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κυβέρνηση: Το ΒΒC, ο Τάκης και o Γιώργης ο Ταλιμπάν - Κόβει κεφάλια ο Βελόπουλος - Tips για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, REALCON

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Δεν πρόλαβε καλά καλά να ορκιστεί κι άρχισε να συννεφιάζει το τοπίο. Στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει ξεσπάσει ανοιχτή διαμάχη, ίσως η πιο έντονη τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την υπόθεση Λύτρα.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης, ίσα που έκατσε στην καρέκλα ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος (ως δεξιότερος και υποθετικά «σκληρότερος» του Δημήτρη Καιρίδη) κι έσκασε το ντοκιμαντέρ του BBC για τα pushbacks μεταναστών

Όπου ξεχωρίζουν τα off camera σχόλια του Δημήτρη (υιού του Τάκη) Μπρατάκου, πρώην επικεφαλής των ειδικών ομάδων του Λιμενικού, ότι... «Δε θέλει πυρηνική φυσική. Δεν ξέρω γιατί το κάναμε μέρα μεσημέρι κιόλας. Δεν ξέρω τι… Είναι ξεκάθαρα παράνομο. Προφανώς. Προφανώς παράνομο. Είναι διεθνές έγκλημα, διεθνές αδίκημα».

H&M: Το λουκέτο και η «αντίδραση» από τα... Lidl - ΠΑΣΟΚ: Τα φάουλ και τα χρέη - Tips για Titan, ΑΔΜΗΕ, ΦΡΛΚ, Prodea

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δύο «φάουλ» εντοπίσαμε στη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ: Πρώτον, είπε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές σε όλη τη χώρα πλην του Λεκανοπεδίου. Πλην όμως, η ίδια η Χ. Τρικούπη σχολίασε μετά τα αποτελέσματα ότι το κόμμα «καταγράφεται 2ο κόμμα πίσω από τη ΝΔ σε 21 εκλογικές περιφέρειες».

Δεύτερον, κατηγόρησε τα στελέχη που τον αμφισβήτησαν ότι δεν το έκαναν «στα όργανα του κόμματος».

Εν προκειμένω… κι ο ίδιος το ίδιο έκανε: ενώ συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, προτίμησε να σπάσει τη μετεκλογική σιωπή του χθες.

Η Δικαιοσύνη, ο Αρειος Πάγος και ο... συνδικαλισμός - Το ντιλ που ψήνουν Piraeus & Dimand - Γαλάζια «μαχαιριά» στον Βορρά

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι παρεμβάσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε κινήσεις της τακτικής Δικαιοσύνης που εμφανίζονται να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ίσως διότι αντιλήφθηκαν ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει βυθιστεί σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε την παρέμβαση για τη δίκη στο Μάτι (ώστε να ασκηθεί έφεση), την πειθαρχική έρευνα για τους δικαστές που άφησαν να αποφυλακιστεί ο παιδοβιαστής, ο οποίος εξελίχθηκε σε παιδοδολοφόνο, και τώρα την πειθαρχική έρευνα για τη μη προφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του, τον οποίο και ομολόγησε.

ΣΕΒ: Η έκπληξη με Γιαννακόπουλο, η κάλπη και οι επιπλοκές - Ο Ανδρουλάκης, τα… Ιουλιανά και ο Χάρης - Τα φιλέτα της Lamda

ΣΕΒ: Ποια είναι η μεγάλη έκπληξη, ανάμεσα στις 12 νέες υποψηφιότητες (σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο) που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες εκλογές;

Το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, της πολύ ισχυρής στον φαρμακευτικό χώρο ΒΙΑΝΕΞ. Αναμφισβήτητα εκκεντρικός, sui generis που λένε και οι λατινομαθείς, σίγουρα πολύ αψύς όταν θυμώνει (με τρόπο εντελώς ασυνήθιστο για τα δεδομένα της ελληνικής βιομηχανίας), ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κατεβαίνει στις εκλογές… τροπαιοφόρος καθώς η ομάδα του κέρδισε φέτος την Ευρωλίγκα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Χρηματιστήριο: Εξω ταραχή, μέσα «οσμή» αβεβαιότητας - Οι γκρίνιες στη ΝΔ, ο Νικήτας και ένα κουίζ - Tips για ΔΑΑ, Noval

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Περισσότερη δυσφορία και λιγότερη ικανοποίηση έφερε στην πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Μόνοι χαρούμενοι μάλλον θα πρέπει να είναι οι 11 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - βουλευτές. Την ίδια ώρα που η μουρμούρα σε αρκετούς άλλους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι διάχυτη και οφείλεται σε δύο λόγους:
Ο πρώτος έχει να κάνει με τις «χαμηλών προσδοκιών και πρόχειρα σχεδιασμένες» αλλαγές, που σύμφωνα με γαλάζιους βουλευτές, θα «χρειαστεί κόπο» για να μπορέσουν να αλλάξουν τη γενική εικόνα και να πείσουν τους πολίτες ότι το μήνυμα από το εκλογικό αποτέλεσμα ελήφθη.

v