Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Καραμανλής και Σαμαράς... συντονίζονται-Στέγαση: Πολιτική με... τσιρότα-Οι πωλητές στην Τράπεζα Κύπρου και η Alpha

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Προσεισμικές δονήσεις» εντός της ΝΔ προκάλεσε η είδηση ότι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα κάνουν τις πρώτες τους δημόσιες τοποθετήσεις μετά τις ευρωεκλογές σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο την 1η Ιουλίου. Αφορμή η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της γαλάζιας παράταξης, με δεδομένο και το… χαμηλό βαρομετρικό που διέπει τις σχέσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμάται ότι θα διαφοροποιηθούν -άγνωστο μέχρι ποιο βαθμό- από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ιδίως όσον αφορά την εξωτερική πολιτική.

Η πώληση ΤΕΝΕΡΓ, το scarcity factor και το νέο «άτι»-Ο Σπίρτζης, ο Ραγκούσης και η παρέα-Tips για Optima, Q&R

ΤΕΝEΡΓ: Το καλό πράγμα… αργεί να γίνει (πήρε πάνω από δύο χρόνια, άλλοτε εξάπτοντας και άλλοτε διαψεύδοντας προσδοκίες), αλλά τελικά έγινε και με τον καλύτερο τρόπο.

Χθες ήταν σίγουρα μια μεγάλη μέρα για τον Γιώργο Περιστέρη, καθώς είδε να δικαιώνεται εμπράκτως το όραμά του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με enterprise value 3,2 δισ. ευρώ όχι στα... χαρτιά αλλά με πώληση.

Σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα (με αφορμή τη διαδικασία πώλησης της United και της Νova στις τηλεπικοινωνίες), ότι σε τέτοια deals παίζει σημαντικό ρόλο και το λεγόμενο «scarcity factor», η σπανιότητα δηλαδή ενός asset που βρίσκεται σε πώληση, ανεβάζοντας το τίμημα.

Κυβέρνηση: Το μεγάλο κόλπο-ΚΟΥΑΛ: Οι αλλαγές σχεδίων… βλάπτουν-O Αλέκος και ο Δούκας-Tips για Βασιλάκη, MOH

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θέση… μερικώς στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ πήρε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, δείχνοντας τη «μη συμφωνία» του (sic) στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Χάρης Δούκας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Ιστορικά είναι αδιαμφισβήτητο πως όσοι επιχείρησαν να γίνουν πρωθυπουργοί από τον δήμο Αθήνας, Πειραιά ή Θεσσαλονίκης, ή αρχηγοί κομμάτων, όλοι αποτύχανε. Ας το λάβουν κάποιοι υπόψη», είπε στο Evening Report, φωτογραφίζοντας με υψηλή ευκρίνεια τον δήμαρχο Αθηναίων (για την ιστορία, πάντως, ο Μιλτιάδης Έβερτ κατόρθωσε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ, αλλά όχι πρωθυπουργός).

VIVA: Ο Καρώνης, τα billions και η Nvidia-ΝΔ: Γκρίνιες βουλευτών μετά... φαγητού-Ο Παπαλέκας και τα 22 εκατ.

ΚΑΡΩΝΗΣ: Δεν ξέρουμε πόσο genius θα αποδειχθεί στην περαιτέρω πορεία, σίγουρα όμως ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός στο marketing και την «πώληση». Φαίνεται και από το γεγονός ότι κατάφερε να προσελκύσει πλειάδα επενδυτών στο όραμά του, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να κάνει την εταιρεία, και τώρα τον όμιλο, να βγάζει κέρδη. Στην πρόσφατη δήλωση του πάντως, πριν μερικές ημέρες, υποστήριξε με πολύ προσεκτική διατύπωση ότι πλέον (μέσα στο 2024 δηλαδή) η εταιρεία κάνει break even μεταξύ των μηνιαίων εσόδων και εξόδων της.

ΣΕΒ: Οι πρωτιές, οι χαμένοι και τα παραλειπόμενα - Αλέξης Κούγιας: Υποψίες... πολιτικές - Το κρυφό όπλο της Πειραιώς

ΣΕΒ: Οπως αναμενόταν, η δεύτερη υποψηφιότητα, αυτή της Ιουλίας Τσέτη, κόντρα στο «κατεστημένο» του ΣΕΒ, είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Άνοιξε δεύτερο δρόμο, έδειξε όμως ότι αυτός δεν είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα.

Απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ενός πασίγνωστου επιχειρηματία με «περγαμηνές», κατάφερε να πάρει 133 ψήφους, σχεδόν 24%. Κι αυτό από μόνο του δείχνει ότι έκανε δουλειά και ότι προέκυψε ένα μήνυμα, «προσέξτε περισσότερο τους μικρούς και την περιφέρεια».

v