Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Χρηματιστήριο: Ο φόβος και οι ξένοι - Διπλό μήνυμα από Σπ. Θεοδωρόπουλο - Χτύπημα στο Ισραήλ, απόνερα και στην Ελλάδα

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρεται στην αγορά εργασίας και τα σοβαρά «θεσμικά» ελλείμματα, όπως για παράδειγμα στην επικοινωνία μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρήσεων. Ούτε είναι η πρώτη φορά που σημειώνει ότι χρειάζεται κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά εργασίας, ένα νέο deal μεταξύ εργαζομένων, επιχειρήσεων και κράτους.

Όμως από τη χθεσινή τοποθέτηση του γνωστού επιχειρηματία και αντιπροέδρου του ΣΕΒ στο συνέδριο του Συνδέσμου κρατάμε δύο στοιχεία: ότι για πρώτη φορά η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από τη ζήτηση και ότι η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό δεν λύνεται με αυξήσεις μισθών.

Νέα εξαγορά από ΓΕΚ *Σούπερ μάρκετ: Εκπτώσεις… μόνο για σένα *Σφηνάκια για ΒΙΟ-CENER, Optima, Energean & Aegean

ΤΕΡΝΑ-P&C DEVELOPMENT: Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της P&C Development από την οικογένεια Παναγιωτόπουλου προχωρά η ΤΕΡΝΑ, κίνηση αναμενόμενη από την περίοδο που ο Χρ. Παναγιωτόπουλος εντάχθηκε στον όμιλο ΓΕΚ του Γ. Περιστέρη (φωτ.), αναλαμβάνοντας CEO στην ΤΕΡΝΑ.

Η ΤΕΡΝΑ θα αγοράσει το σύνολο των 247.610 μετοχών, έναντι τιμήματος 30 εκατ. ευρώ.

 

ΕΜΠΟΡΙΟ: Τη λογική των… στοχευμένων εκπτώσεων φαίνεται πως υιοθετούν κάποια σούπερ μάρκετ, προσεγγίζοντας τους πελάτες μέσω των προγραμμάτων loyalty (κάρτες κ.λπ.), αντί μιας ευρύτερης κίνησης προσέγγισης με οριζόντια μείωση των τιμών στο ράφι.

Πετρέλαιο: Το «νέο 1973» και τα αποθέματα των ΗΠΑ - Trade Estates: Το IPO και η εκκρεμότητα - Public: Τρέχει η αναδιάρθρωση

TRADE ESTATES: Αν και το χρηματιστηριακό κλίμα δεν είναι ευνοϊκό, η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή Trade Estates έχει οριοθετήσει το IPO της στα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας ήδη καταθέσει το ενημερωτικό της σημείωμα προς έγκριση στην Επ. Κεφαλαιγοράς και έχοντας ολοκληρώσει και το δεύτερο private placement μετοχών της στο family office της Μ. Λάτση

Ωστόσο εκκρεμεί η διαπραγμάτευση για την εξαγορά του Smart Park, deal που κατά πληροφορίες θεωρείται «κλεισμένο». Βέβαια, ο χρόνος λιγοστεύει, εφόσον το IPO προχωρήσει στον προγραμματισμένο χρόνο, και μοιάζει παράδοξο να επιχειρηθεί χωρίς να αποτυπωθεί με νέα proforma στοιχεία το συγκεκριμένο asset.

Πότε θα ξεφουσκώσει ο Κασσελάκης *Στη γύρα για επενδυτές η e-fresh *Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, Austriacard, Fieratex, Ελτον

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ό,τι και να πει «διυλίζεται» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σχεδόν πάντα με αρνητικό πρόσημο. Φτάσαμε στο σημείο να κάνει αναφορά στον… Μπάτμαν σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη και να βλέπουμε ή να ακούμε… διατριβές (από άσχετους) σε σοβαρά, κατά τα λοιπά, Μέσα, για το αν είχε ή όχι υπερδυνάμεις ο… μασκοφόρος εκδικητής και αν ήταν σωστά «αριστερή»(!) η αναφορά του σε πάμπλουτο στην εναλλακτική του ζωή, ήρωα των κόμικς!

Προς το παρόν τα παραπάνω, μαζί με τις διαρκείς απαξιωτικές αναφορές από κυβερνητικά στελέχη, δείχνουν ότι το «φαινόμενο» κάθε άλλο παρά έχει ξεφουσκώσει, δημιουργώντας αντανακλαστικά που δεν μπορεί παρά να αφορούν είτε αίσθημα έντονης απειλής είτε υπερμεγέθη ανασφάλεια.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η Κική και η Κοκό - ΕΧΑΕ: Πιέσεις εκτός... ταμπλό - «Πινγκ πονγκ» με την Εθνική - ΤτΕ: Εισηγμένη γιατί;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρόθυμος να δοκιμάσει τα νερά… γενικώς φαίνεται το πρώην μεγαλοστέλεχος (και υπουργός) του ΠΑΣΟΚ, που έχασε το 2021 τον αγώνα της ηγεσίας.

Ωστόσο δεν ξέρουμε αν τα δοκιμάζει με τον σωστό τρόπο.

Διότι το να προαναγγέλλεις «πολιτική συγκέντρωση» τον Νοέμβριο και ταυτόχρονα να λες ότι οι πολιτικοί σου φίλοι εισηγούνται «ή προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία ή δημιουργία πολιτικής κίνησης», μας μοιάζει λίγο με το παλιό τραγουδάκι «Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μ' αρέσει κι η Κοκό».

v