Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΕΚΤ: Βαβέλ πριν την Αθήνα - Η Πλεύση της Ζωής και η... μαμά Χουρδάκη - Οι αταίριαστοι του LSE - Ποιους χρυσώνει η ΠΕΙΡ

ΕΚΤ: Διχασμένοι εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πώς θα προχωρήσουν όσον αφορά τα επιτόκια και τη μάχη κατά του πληθωρισμού. Μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων καλούνται να αποφασίσουν αν θα τραβήξουν χειρόφρενο ή όχι, σε μία κρίσιμη συνεδρίαση, που μάλιστα θα γίνει στην Αθήνα, στις 26 Οκτωβρίου.

Μόλις την Τετάρτη, ο επικεφαλής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας Pablo Hernandez de Cos δήλωσε ότι η ΕΚΤ μάλλον έχει κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, στέλνοντας σήμα για παύση των αυξήσεων. Tην ίδια μέρα, όμως, ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, Klaas Knot, τόνισε ότι δεν αποκλείεται νέα αύξηση επιτοκίων. «Η ΕΚΤ έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων».

Μαρινάκης και Κυριακού vs NOVA: 2ος γύρος - Το παράδοξο των ΑΕΕΑΠ - Τα ΚΤΕΟ και η «πυραμίδα» - Τips για ΕΨΑ

ΝΟVA: Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι αχίλλειος πτέρνα της NOVA, στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Θοδωρή Κυριακού, είναι η μητρική United Group. Ένα δημοσίευμα σερβικής εφημερίδας ήταν αρκετό για να φανεί προχθές ότι η καλοκαιρινή ησυχία ήταν περισσότερο ένδειξη «frozen conflict» παρά… ειρήνευσης, για να είμαστε στο κλίμα των ημερών.

Η ομοβροντία των αντιπάλων, με αφορμή το δημοσίευμα και αντικείμενο τους φορολογικούς ελέγχους (και τους υπαινιγμούς για βαρύτερες κατηγορίες), σε σχέση με τη δραστηριότητα της United στη Βόρεια Μακεδονία, ήρθε τόσο στο κεντρικό δελτίο του AΝΤ1 (δείτε το video παρακάτω) όσο και σε εκτενές ρεπορτάζ σε οικονομικό ΜΜΕ της Alter Ego, προκαλώντας χθες την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά της United

Ο Κασσελάκης και οι τομεάρχες της... πιάτσας - Optima: Το «ομόλογο» και τα bonus - ΧΑ: Τα «ισχυρά χέρια» και ο ΟΠΑΠ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΙ: Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ιδιότυπη κούρσα για το «αργυρό» στις κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων, πίσω από την πρωτοπόρο Coca Cola, με αξία 9,3 δισ. ευρώ.

Ετσι, στη χθεσινή συνεδρίαση η πτώση του ΟΤΕ κατά 1,27% σε συνδυασμό με την άνοδο του ΟΠΑΠ κατά 0,8% έφερε το… προσπέρασμα, με τη δεύτερη θέση να ανήκει πλέον στον OΠΑΠ με αξία 5,654 δισ. ευρώ, έναντι 5,647 δισ. ευρώ για τον ΟΤΕ.

Η διαφορά στα… σημεία, ήτοι σε μόλις 7 εκατ. ευρώ!

Από κοντά και η Eurobank με αξία 5,5 δισ. ευρώ, μια απόσταση που ενδέχεται να περιοριστεί ή και να εξανεμιστεί, αν διατηρηθεί το ανοδικό momentum και η υπεραπόδοση των τραπεζικών τίτλων έναντι των blue chips.

Κασσελάκης: Οι εντυπώσεις και τι... ξέχασε στον ΣΕΒ - Εθνική: Ο χθεσινός καταλύτης - Σαράντης: Ζόρι τα αναψυκτικά

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ-ΣΕΒ: Tην εικόνα μιας πιο σύγχρονης Αριστεράς, χωρίς ιδεοληψίες, επιδίωξε να περάσει στην παρθενική του ομιλία στον μεγαλύτερο εργοδοτικό σύνδεσμο της χώρας, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιχείρησε και με την εικόνα: Αριστερό τόσο «clean cut», με πανάκριβο κοστούμι και γραβάτα, δεν είχαν ξαναδεί στην αίθουσα. Ούτε βεβαίως είχαν ξανακούσει να μιλάει με άνεση για τη σημασία των stock options, ή να τονίζει τη σημασία του «κεφαλαίου», αποδαιμονοποιώντας το απερίφραστα.

Το βασικό μήνυμα που έστειλε σε μια ομιλία που είχε εξαρχής προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον (η αίθουσα ήταν γεμάτη) συνοψίζεται περίπου έτσι: «Είμαι Αριστερός αλλά είμαι κι ένας από σας, έχω υπάρξει επιχειρηματίας στο εξωτερικό και σας καταλαβαίνω».

ΧΑ: Τι δείχνει το ράλι των blue chips - Κωτσόβολος: Show me the money - Τι ενώνει Παπαλεξόπουλο, Σημίτη, Στουρνάρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Η στήλη θα σταθεί σε μία από τις πολλές και κρίσιμες επισημάνσεις του επικεφαλής του ΣΕΒ στη χθεσινή Γενική Συνέλευση.

«Οι ξένες επενδύσεις που δημιουργούν εγχώρια προστιθέμενη αξία και παραγωγικές θέσεις εργασίας παραμένουν σχετικά χαμηλό ποσοστό του συνόλου», επεσήμανε. Με τη δήλωση αυτή παίρνει τη σκυτάλη από την Τράπεζα της Ελλάδος που προ μηνών κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα: «Οι επενδύσεις με σκοπό τη δημιουργία νέων άμεσων παραγωγικών επιχειρήσεων ή νέων εγκαταστάσεων (greenfield investment) στην Ελλάδα παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όρους αξίας και ο αριθμός των νέων έργων που αναγγέλλονται για την Ελλάδα (2003-21) δεν παρουσιάζει αξιόλογη ανοδική τάση», επεσήμανε στην ετήσια έκθεσή της.

v