Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Κυριάκος και ο... «Αδωνοβοριδισμός» - ΧΑ: Πού ποντάρει η Ανδρομέδα - Citi: Απολύει τραπεζίτες για ένα... σάντουιτς

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Τα χρόνια περνάνε, αλλά η ένταση ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα των φιλελεύθερων οπαδών του πρωθυπουργού και στην παρουσία (και επιρροή) τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και του Μάκη Βορίδη (κι άλλων πιο… δευτεροκλασάτων ονομάτων) δεν λέει να κοπάσει.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσαν οι μάλλον απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τον πολύ… αριστερό δήμαρχο Χαλανδρίου, τον Σίμο Ρούσσο (ο οποίος επανεκλέχθηκε πανηγυρικά), αλλά και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Βορίδη ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει γάμο ομοφύλων, όποτε κι αν φέρει το θέμα η κυβέρνηση.

Grivalia: ΑΜΚ 58 εκατ. και υψηλοί... καλεσμένοι - ΟΤΕ: Η θέση Τσαμάζ για τη μετοχή - Tips για Lamda, ΕΠΣΙΛ, Ideal, ΤΕΝΕΡΓ

GRIVALIA HOSPITALITY: Νέα αύξηση κεφαλαίου, ύψους 58,4 εκατ. ευρώ, αυτή τη φορά, κάλυψε ο όμιλος στη θυγατρική του, Ναυσικά Τουριστικές Επαύλεις (One&Only Aesthesis). Η Ναυσικά ολοκληρώνει τη μεγάλη επένδυση ανάπτυξης πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 23 Οκτωβρίου από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, παρουσία του μεγαλομετόχου της Fairfax, Prem Watsa (φωτ.).

Η Fairfax ελέγχει άμεσα και έμμεσα το σύνολο σχεδόν της Grivalia Hospitality, που με τη σειρά της αποτελεί τον απώτερο μέτοχο της Ναυσικά. Κατά την παρουσία του στην Αθήνα ο Prem Watsa θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Θόδωρος Σκυλακάκης: «Στα κάγκελα» εναντίον του η βιομηχανία - Ετοιμάζεται η Euronet - Tips για Dimand, Jumbo

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ Ι: Γιατί να σας το κρύψουμε ενώ η αγορά βοά; Έξαλλος με την αδιαφορία του νέου αρμόδιου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, να βάλει μπροστά το σχήμα ενεργειακής ενίσχυσης της βιομηχανίας, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, τα γεωπολιτικά ρίσκα αυξάνονται και ο χειμώνας έρχεται, είναι όλος ο κλάδος, με επίκεντρο τις ενεργοβόρες παραγωγικές μονάδες.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επισήμως ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 (Κώστας Σκρέκας: «Για 19ο συνεχόμενο μήνα στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι στην ενεργειακή κρίση» - (ypen.gov.gr) για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σχήματος ενίσχυσης που καταλήγει σε επιδότηση της τάξεως των 50 ευρώ ανά MWh.

Εκλογές: Τα μηνύματα από την πρώτη ήττα της ΝΔ - Αρχίζει το ματς για την Εθνική - Μοιράζουν χρήμα Lamda Malls, ΔΕΔΔΗΕ

EΚΛΟΓΕΣ: Επειδή εμείς δεν συνηθίζουμε, κι ούτε έχουμε λόγο, να βάζουμε κραγιονάκι στο γουρουνάκι, μπας και γίνει πιο... όμορφο, είμαστε ξεκάθαροι: Το αβίαστο πολιτικό συμπέρασμα από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη σοβαρή ήττα, την πρώτη από το 2019, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το «13+3» σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους που είχε θέσει ως στόχο, βάζοντας ως συνήθως πολύ ψηλά τον πήχη, με κίνδυνο να περάσει από κάτω. Στην προκειμένη περίπτωση... πολύ από κάτω.

Μπακογιάννης: Περίπατος σε... ολισθηρό έδαφος - ΧΑ: Winners & loosers - «Hive down» από Alpha Trust - Tips για ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ

ΑΘΗΝΑ: Φαβορί για τον β' γύρο ο Κώστας Μπακογιάννης (φωτ.), αλλά μία αγωνία για τον πρώτο δήμο της χώρας την έχει η Νέα Δημοκρατία, μην τυχόν και προκύψουν απρόοπτα στον… περίπατο.

Λίγο η μεγάλη αποχή στον πρώτο γύρο (έφτασε σχεδόν το… 68%), λίγο κάτι δημοσκοπήσεις που έδιναν ότι στον β' γύρο θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη ο Χάρης Δούκας, κάτι η πολύ καλή εμφάνιση του τελευταίου στο προχθεσινό debate, κρατούν το ενδιαφέρον, παρά το 41,35% που απέσπασε ο κ. Μπακογιάννης την προηγούμενη Κυριακή.

Στις στοιχηματικές αποδόσεις πάντως παραμένει κυρίαρχος με 1.04 έναντι 8 για τον αντίπαλό του.

v