Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Real Estate στο XA: Βαράνε... καμπανάκια - Ποιοι θα τρέξουν την «υπόθεση Εθνική» - Η γκρίνια στη ΝΔ και ο Ζαχαριάδης

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-PLACEMENT: Μία από τις πτυχές της διάθεσης του 20% της Εθνικής από το ΤΧΣ, που συζητήθηκαν στο Ταμείο, κατά τη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, ήταν η σύνθεση της ομάδας επενδυτικών τραπεζών και χρηματιστηριακών που θα «τρέξουν» το βιβλίο.

Book runner, εκ της θέσης της, ως σύμβουλος διάθεσης ΤΧΣ, η JP Morgan. Συνδιαχειριστές του βιβλίου για τη διάθεση σε ξένους επενδυτές Axia και Euroxx, χωρίς να αποκλείονται προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Στο σκέλος της διάθεσης σε Έλληνες επενδυτές ρόλο βαρύνοντα θα αναλάβει η Εθνική Χρηματιστηριακή.

Αγορές: Φόβοι «Μαύρης Δευτέρας» - Κυριάκος: Κάθε «στραβή» και συνέντευξη! - Ενέργεια: Νέο χαράτσι μέσω Βουλγαρίας

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Πάει να γίνει παράδοση. Σε κάθε «στραβή» της νέας διακυβέρνησης, βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μαζέψει τη ζημιά, με μια συνέντευξη. Μέσα σε λίγους μήνες έχει συμβεί αρκετές φορές. Μετά λοιπόν τη… φάπα στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, είχαμε χθες τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η οποία ήταν ομολογουμένως ενδιαφέρουσα.

Με βάση και τη διεθνή επικαιρότητα, καθώς όλος ο κόσμος κρατά την ανάσα του για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, σημειώνουμε ως σημαντική την ώριμη θέση που εξέφρασε:  

Καρφιά Βακάκη για πολιτικούς, επιχειρηματίες - Γκρίνιες για τη σιωπή Τσίπρα - Κωτσόβολος: Ποιο είναι το υψηλότερο bid

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ: Το γνωστό χαλαρό αλλά ωστόσο έντονα κριτικό τόνο διατήρησε ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης Γ.Σ. της εταιρείας, διατυπώνοντας την άποψή του για το πώς η ελληνική οικονομία παραμένει αντιαναπτυξιακή και χαρακτηρίζοντάς την παραπληγικό σαλιγκάρι. Διατηρούνται προσδοκίες για προσέλκυση επενδύσεων που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα της οικονομίας και των πολιτικών που ακολουθούνται, επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Μίλησε για αλαζονεία, χωρίς να φωτογραφίσει καταστάσεις, πρόσωπα και οικογένειες, για τη συσχέτιση πολιτικής και οικονομίας, η οποία οφείλει να «ξεχωρίσει», ενώ υπογράμμισε πως είναι fan της Κύπρου (σ.σ. χώρας της οποίας το τραπεζικό σύστημα υπέστη κούρεμα καταθέσεων, «καταβροχθίζοντας» μεγάλο μέρος των διαθεσίμων που διατηρούσε τότε ο όμιλος στη νησιωτική χώρα).

Τουρισμός: Το ράβε-ξήλωνε και το τέλος διαμονής *Δύσκολοι καιροί για Private Equity *MLS: Το ομόλογο και το δίδαγμα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΛΟΣ: Ακόμη δεν ψηφίστηκε καλά καλά το αυξημένο τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία, που έχει στόχο να βρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, και τα υπουργεία «μάχονται» για ένα κομμάτι στην πίτα.

Από τη μία, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά πόρους για να πληρώσει τις ζημιές που μετρούν οι επιχειρήσεις εξαιτίας πλημμυρών και πυρκαγιών. Από την άλλη, βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού που διεκδικεί «ανταποδοτικότητα» για έργα τουριστικού χαρακτήρα.

H Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτ.) δηλώνει πως έχει στόχο να συνδεθεί για πρώτη φορά το τέλος διαμονής με ανταποδοτικότητα στον τουρισμό. Να χρηματοδοτεί, για παράδειγμα, μελέτες ωρίμανσης διαφόρων έργων που έχουν τουριστικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την υπουργό, μάλιστα, το ποσοστό των εσόδων που θα πηγαίνει για τον σκοπό αυτό θα μπορεί να είναι «δυναμικό», να αλλάζει δηλαδή ανάλογα με τις ανάγκες και τις... καταστροφές.

Τα καρφιά Νίκου Ταχιάου στον Χάρη Δούκα *Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στα crypto *Tips για ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΚΤΕΡ, MONTA

ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ: Την ανάγκη συνεργασίας με τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς -περιφερειάρχες και δημάρχους- υπογράμμισε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος (φωτ.), στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών. Πέρα από την αυτονόητη προσπάθεια συντονισμού, όμως, πέταξε και τα «καρφάκια» του.

Η πρώτη αναφορά υπογράμμισε την ανάγκη του επείγοντος, όπως π.χ. στη Θεσσαλία, όπου δεν πρέπει «να χαθεί χρόνος», χωρίς ωστόσο να κατονομάσει το νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος εξάλλου δήλωσε «πανέτοιμος να συνεργαστεί με όλους», όταν αναλάβει τον Ιανουάριο τα νέα καθήκοντα.

v