Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Alpha: Ο Ψάλτης, οι... λόρδοι και η συμμαχία *Μπες-βγες στην Εθνική Ασφαλιστική *Βγαίνουν στη φόρα άπλυτα των crypto

ΑLPHA BANK: Κατάφερε να γίνει η πρώτη ελληνική τράπεζα που αποκτά στρατηγική σχέση με μεγάλο χρηματοπιστωτικό όμιλο, φέρνοντας μπροστά και την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Πολύ σημαντικό επίτευγμα για το management team του Βασίλη Ψάλτη (φωτ.), που (για τους γνωρίζοντες) έδειξε ότι κατέχει και από «investment banking» υψηλού επιπέδου.

Και μόνον οι δηλώσεις από την πλευρά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αλλά και της κυβέρνησης, δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη, δείχνουν πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία να εμφανιστεί ξανά ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά από ξένο τραπεζικό όμιλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι τρέχει με τον… Πέτρο (Κόκκαλη) - Γουάτσα: Τα εύσημα και οι παρουσίες - Tips για Jumbo, Κέκροψ και πακέτα

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στην αναμπουμπούλα που επικρατεί ενόψει διάσπασης, το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη (φωτ.) φαίνεται να έχει βρεθεί στο επίκεντρο.

Οι πληροφορίες ότι έχει βολιδοσκοπηθεί από τους «ομπρελίστας» δίνουν και παίρνουν, με την πρόσθετη «εσάνς» ότι θα έχει μάλιστα και ηγετικό ρόλο ενόψει καθόδου στις ευρωεκλογές. Ίσως διότι αρκετοί στη συγκεκριμένη ομάδα αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν πρόσωπο-βιτρίνα για να τραβήξει κόσμο και ψάχνουν κάπως να καλύψουν το κενό.

Επειδή μας έκανε εντύπωση το θέμα (για φανταστείτε το, από τη μία Στέφανος Κασσελάκης ως αριστερός επιχειρηματίας κι από την άλλη Πέτρος Κόκκαλης ως αριστερός γόνος πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας), το ψάξαμε λίγο παραπάνω.

Φοροαπαλλαγές με χορηγό… Κατρούγκαλο *Πειραιώς: ΑΜΚ για τη mobile-only τράπεζα *Projects 350 εκατ. από Reds

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - S&P: Πολύ μελάνι χύθηκε για την έκθεση του οίκου που είναι ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους που έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στη χώρα μας.

Η στήλη θα σταθεί σε μια αποστροφή του οίκου που δεν βρήκε χώρο στο μπαράζ ανακοινώσεων και πανηγυρισμών από κυβερνητικά στελέχη: «Tο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περαιτέρω σύσφιξη (consolidation) με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ. Για να το πετύχουν αυτό, οι αρχές ανακοίνωσαν περαιτέρω σχέδια για να βελτιώσουν τη φορολογική συμμόρφωση. Ωστόσο μεγάλο μέρος της σύσφιξης είναι αποτέλεσμα προηγούμενων μέτρων, περιλαμβανομένης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2016 (νόμος Κατρούγκαλου), κάτι που σημαίνει ότι και σε ένα σενάριο χωρίς αλλαγή πολιτικών. η δημοσιονομική τροχιά θα συνεχίσει να βελτιώνεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ορατή διάσπαση και το (πραγματικό) διακύβευμα - Το ζητούμενο για Intralot - Tips για Prodea, Lamda, Trastor

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε την αίσθηση ότι ήδη από την Παρασκευή, μετά την ουσιαστική αποπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, παρακολουθούμε την έναρξη μιας προαναγγελθείσας διάσπασης, χωρίς να γνωρίζουμε την έκταση που θα λάβει σε επίπεδο στελεχών και… ψηφοφόρων.

Το κρίσιμο στοιχείο για τη νέα ηγεσία δεν αφορά βεβαίως τον Στέφανο Τζουμάκα ούτε τα παραδοσιακά στελέχη που πάνε προς την έξοδο. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι με Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και λοιπούς «παραδοσιακούς αριστερούς», εξουσία ή ευρύτερη προοδευτική σύμπραξη δεν βλέπουν ούτε με το… κιάλι. Εκτός Κασσελάκη (φωτ.) άλλωστε, οι υπόλοιποι έχουν ζήσει μέσα στο ίδιο κόμμα και ξέρουν τα… κόζια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο μεγάλος όμιλος και ο… Σουν Τσου - Ζητά 75 εκατ. η Trastor - Καυτή πατάτα για Μελόνι - Σφηνάκια για ΔΕΗ, ΕΚΤΕΡ, ΠΑΠ

ΙΤΑΛΙΑ: Αλλού το περιμέναμε, αλλού το είδαμε. Ο λόγος για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Η παγκόσμια αγορά έχει εστιάσει στο αμερικανικό 10ετές και το κατά πόσο θα σπάσει η απόδοση το φράγμα του 5%. Αυτό δεν έγινε (ακόμα) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγινε όμως στη Γηραιά Ηπειρο και συγκεκριμένα στην Ιταλία, που είδε χθες ενδοσυνεδριακά την απόδοση του 10ετούς της να τελεί υπό διαπραγμάτευση με τον αριθμό «5» μπροστά.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό την τελευταία δεκαετία. Και δεν είναι το μόνο σύννεφο καθώς το spread με τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους ξεπερνά πλέον τις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

v