Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αlpha-ΤΧΣ: Ο τσάμπα θόρυβος και το... ταβάνι - Μητσοτάκης vs Φουκουγιάμα: «1-0» και σφηνάκια για Mid Caps, ΑΡΑΙΓ, CENER

ALPHA-ΤΧΣ: Μεγάλος θόρυβος έγινε (αδικαιολόγητα, κατά την άποψή μας) για το θέμα της τιμής που προσέφερε η UniCredit, μέχρι να «αποκαλυφθεί» τελικώς ότι αυτή η τιμή δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Γιατί δεν έχει αξία; Διότι έτσι όπως είναι στημένη η διαγωνιστική διαδικασία, άπαντες, περιλαμβανομένης και της ίδιας της UniCredit, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν περισσότερα. Που σημαίνει ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, αποτελεί το «κατώφλι» και όχι το «ταβάνι» της διαδικασίας.

Ταβάνι θα αποτελέσει μόνο αν ουδείς δώσει περισσότερα. Κάτι που δεν είναι και απίθανο να συμβεί, εάν ληφθεί υπόψη ότι α) η UniCredit έχει το πλεονέκτημα της νεότευκτης ευρύτερης συνεργασίας με την τράπεζα, β) το χρονικό διάστημα των 10 ημερών ως τη λήξη της διαδικασίας δεν είναι μεγάλο, ενώ δεν προσφέρεται δυνατότητα Due Diligence.

Yποκλοπές: Η... πενηντάρα βαραίνει το κλίμα - Coca Cola: Η Three Cents και το νέο κοκτέιλ - Εξυγίανση στην Alpha Leasing

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Τα χθεσινά δημοσιεύματα στα «ΝΕΑ» εδώ και εδώ, σύμφωνα με τα οποία οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator δεν ήταν δύο ή τρεις, φαίνεται να επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην υπόθεση, επαναφέροντάς την δυναμικά στο προσκήνιο.

Διότι μπορεί να μην ήταν… χίλιοι δεκατρείς κατά το γνωστό άσμα του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά, όπως γράφουν πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι στα «ΝΕΑ», ήταν μια… πενηντάρα ατόμων! Που σημαίνει ότι λογικά δεν υπάρχει πλέον σύμπτωση αλλά ένα κοινό κέντρο που έκανε τη δουλειά και στις δύο περιπτώσεις. Κάτι που, εφόσον ισχύει, καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης περί παράνομων υποκλοπών μέσω Predator, από κάποιους… αγνώστους.

Αδωνις: Χοντρά... σκάγια στον Κωστή Χατζηδάκη *Δάνεια-καταρράκτης στο ποδόσφαιρο *Μια γαλέρα στο e-grocery

ΑΔΩΝΙΣ: Πληθωρικός όπως πάντα, έριξε μερικές γερές… μπαλωθιές μιλώντας σε ημερίδα για την κατάρτιση εργαζομένων, γι' αυτό και αντιγράφουμε το «ζουμί» από το σχετικό βίντεο: «Ήρθα στο Υπουργείο Εργασίας, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο είχα παραλάβει το ΕΣΠΑ (2014 - 2020) και την απορρόφησή του στο 25% από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, και το παρέδωσα στον διάδοχό μου με μια απορρόφηση άνω του 90%. Αυτό δεν ήταν εύκολο, ούτε αυτονόητο.

Ερχόμενος στο Υπουργείο Εργασίας, συνάντησα μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε ό,τι είχε να κάνει με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και δη της κατάρτισης. Οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες είχαν προκηρύξει έργα περίπου 342 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν γίνει δαπάνες μόνο 8 εκατ. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Χαράτσι στο αέριο: Χαμός στη Βουλγαρία, σιωπή στην Αθήνα *Φόροι: Τώρα και… e-καρφώματα *Ο όρκος της JP Morgan

ΑΕΡΙΟ: Επανερχόμαστε στο χαράτσι που θέλει να επιβάλει η Βουλγαρία στο ρωσικό αέριο που περνά από το έδαφός της για να καταλήξει σε τρίτες χώρες. Όχι μόνον επειδή σήμερα είναι η συνάντηση του ΣΕΒ με τον αρμόδιο υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, αλλά κι επειδή ενώ κυβέρνηση και υπουργός σιωπούν, διαρρέοντας ότι κάνουν, λέει, μυστική διπλωματία, γίνεται κυριολεκτικά χαμός ακόμη και μέσα στην ίδια τη Βουλγαρία!

Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ παρέπεμψε το θέμα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι «τέτοιες απερίσκεπτες νομοθετικές ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και απειλούν την Bulgartransgaz με χρεοκοπία».

Το ΤΧΣ, η Alpha και οι φωνές - Τράπεζες: Η χαμένη(;) ευκαιρία των ΤΕΑ - Σφηνάκια για Mytilineos, Entersoft, Αλουμύλ, MIG

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Σας έχει τύχει να βρείτε στο σπίτι χρήματα που είχατε ξεχάσει; Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο που δεν ανακάλυψε τον κρυμμένο θησαυρό μόνη της!

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι Βρυξέλλες υπέβαλαν αίτημα στα κράτη-μέλη για χρηματοδότηση 100 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου τα 50 δισ. να κατευθυνθούν στην Ουκρανία και τα υπόλοιπα σε άλλες δράσεις της ΕΕ.

Η κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς κράτη-μέλη που πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη επικαλούνται τα σφιχτά περιθώρια στους προϋπολογισμούς τους.

v