Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Επαγγελματίες: «Παράθυρο» για αλλαγές - ΟΤΕ: Η πτώση και η Optima

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Δευτέρα - Τρίτη, πληροφορείται η στήλη, αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες εξαιτίας της καθιέρωσης ελάχιστου τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (φωτ.) προανήγγειλε αλλαγές (χθες στον AΝΤ1) όχι στη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αλλά όσον αφορά τη «μαχητότητα» του τεκμαρτού εισοδήματος. Έβαλε παράλληλα στο τραπέζι και τα τεκμήρια, τα οποία η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται από το 2025 να τα περιορίσει κατά 30%.

Ο Γιώργος (Σταθάκης) και το… μαρτύριο - Τrade Estates: Επεσε… περονόσπορος - Tips για INLOT, ΤΕΝΕΡΓ, ΙDEAL

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Τίτλος: «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια». Λέξεις: 3.100. Υπογράφων: Γιώργος Σταθάκης. Διά ταύτα: Ερωτηματικό.

Πρόκειται για το άρθρο που «ανέβασε» χθες σε ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων μέχρι το 2019, για να «εξηγήσει» αυτό που… δεν εξήγησε: αν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, αφήνει να αιωρείται αυτή η αποχώρηση, όχι ως προσωπική απόφαση, αλλά ως εξέλιξη που θα αφορά ένα τμήμα του κόμματος το οποίο αρνείται να αποδεχτεί την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και να συνυπάρξει μαζί του.

Εθνική: Πότε ανάβει πράσινο για το placement - Οι προβλέψεις για ΔΕΗ, ΟΤΕ, TITAN - Πρωταθλητές στα… κόκκινα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Μικρά αλλά και ξεκάθαρα τα καρφιά του Γιάννη Στουρνάρα προς τους servicers.

Στην έκθεση που δημοσιοποίησε χθες, η ΤτE επισημαίνει ότι από τις 23 Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), καμία δεν έχει αιτηθεί άδεια αναχρηματοδότησης απαιτήσεων. Πρόκειται, θυμίζουμε, για απαραίτητο βήμα προκειμένου να μπορούν να δανειοδοτούν επιχειρήσεις των οποίων κατέχουν τα δάνεια, στο πλαίσιο σχεδίων ανάταξης.

Αυτή η… κολόνια κρατά καιρό. Από τα τέλη του 2021, και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των ΕΔΑΔΠ, ο Γ. Στουρνάρας είχε επισημάνει την ανάγκη να παρέχονται βιώσιμες λύσεις στους πιστούχους, ώστε να επανέλθουν σε παραγωγική διαδικασία. Και σ' αυτό το πλαίσιο, η παροχή ρευστότητας είναι πολλές φορές απαραίτητη, επεσήμανε.  

«Βουρ στον (ψηφοθηρικό) πατσά» *Eurobank-ΕΤΕ βάζουν στόχο το μέρισμα *Tips για ΕΚΤΕΡ, Medicon, Orilina

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Σε δύο φράσεις τα είπε όλα για τις αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης: «Εάν θέλουμε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λιγότερους ή καθόλου, δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε»!

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια, «Αν θέλουμε, όμως, να συνεχίσουμε με αυτό το σύστημα, τότε θα παρακαλούσα να σταματήσει και η συζήτηση για τη φοροδιαφυγή στην πατρίδα μας»!

Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. για Avramar - Warrants Aegean: Ξεκίνησε η κριτική στη Βουλή - Η Βενέτης και η σιωπή για Δωδώνη

AEGEAN: Δεν χρειάζονταν μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κάποιος ότι η απόφαση Κωστή Χατζηδάκη (προφανώς με έγκριση Μαξίμου) να ασκήσει εσπευσμένα τα warrants γράφοντας 35 εκατ. ευρώ ζημία για το Δημόσιο, σε μια εταιρεία «που πάει με χίλια», θα δημιουργούσε πολιτικές αντιδράσεις.

Το συνήθως ολίγον… φλεγματικό ΠΑΣΟΚ ζήτησε χθες από τη Βουλή «να πάρει άμεσα πίσω» ο υπουργός τη σχετική επιστολή προς την Aegean (φωτ. ο επικεφαλής Ευτύχης Βασιλάκης). 

Ο υπεύθυνος του οικονομικού τομέα Πάρις Κουκουλόπουλος πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης «πολιτικά δεν αντέχει σε καμία κριτική, οικονομικά δεν στέκεται -εάν πραγματικά κρέμεται ο προϋπολογισμός από 85 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα άλλο ζήτημα, ας μας το πει ο κ. υπουργός-, αλλά κυρίως και πάνω από όλα δεν στέκεται ηθικά. Δεν είναι κανενός μας, ούτε της Κυβέρνησης, τα λεφτά των φορολογουμένων για να τα διαχειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο».

v