Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οι... παρθένες της πολιτικής και ο Τσουκάτος-Νέα «διάσωση» από τη ΔΕΗ-AVAX: Ο Λίβανος και ο ορκωτός

ΠΑΡΘΕΝΕΣ: Αχό μεγάλο σήκωσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης περί μαύρου χρήματος και κομμάτων, επικουρούμενος και από τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Εάν διαβάσει και ακούσει κανείς όσα λέγονται σε απάντηση, εύλογα θα υποθέσει ότι δεν ήταν στην ίδια χώρα που ο Θεόδωρος Τσουκάτος του ΠΑΣΟΚ, μόλις το 2019, δήλωνε ευθαρσώς ότι «μόνο το 2000 μπήκαν στα ταμεία του κόμματος 16 δισ. δραχμές από ιδιώτες», κατά τη διάρκεια της απολογίας του για την υπόθεση Siemens.

Eπί της οποίας υπόθεσης ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έλαβε το ποσό του 1 εκατ. μάρκων από τον γερμανικό κολοσσό, το 1999, το οποίο όμως κατέληξε στα ταμεία του κόμματος, στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε τότε η εταιρεία με το κυβερνών κόμμα».

Υπερκέρδη: Παράθυρο για νέο... πλήγμα-Γιατί «πονούν» οι τράπεζες-Βουλευτές ΝΔ: Οι επικίνδυνοι και οι απόντες!

ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ: Μετά την… ψυχρολουσία που έφαγαν MOH και Helleniq με την έκτακτη φορολόγηση των κερδών τους για το 2023, επόμενο ήταν να ερωτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αν θα υπάρξει και νέο πλήγμα αλλού, τώρα που έγινε η αρχή.

Η ερώτηση ήρθε με τρόπο… χαριτωμένο: «Κύριε εκπρόσωπε, πριν ανακοινωθεί η φορολόγηση στα διυλιστήρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχε κάποια επικοινωνία από το κράτος με τους διευθύνοντες συμβούλους των διυλιστηρίων για να τους ενημερώσετε. Υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης άλλη προοπτική, έχετε τα τηλέφωνα άλλων στελεχών που να περιμένουν μια τέτοια ειδοποίηση μέσα στο καλοκαίρι άλλοι κλάδοι;».

To σενάριο για ΕΛΠΕ-ΔΕΠΑ-Υπερταμείο και η «αποτίμηση»-ΠΑΣΟΚ: Ο μαραθώνιος & το… γράψιμο-Tips για ΑΒΑΞ, ΑΡΑΙΓ

ΠΑΣΟΚ: Με άξονα τον… μαραθώνιο έγινε το πρώτο σοβαρό μπρα ντε φερ μεταξύ του επίδοξου (;) προέδρου Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη:

• Χάρης Δούκας προς Χ. Τρικούπη: Προτείνω να γίνουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου, ο πρώτος γύρος, και στις 10 Νοεμβρίου, ο δεύτερος (αν χρειαστεί δεύτερος).

• Χ. Τρικούπη προς Χάρη Δούκα: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος, άλλωστε στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος.

• Χάρης Δούκας προς Χ. Τρικούπη: Σας θυμίζω ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017, δηλαδή την ημέρα του μαραθωνίου.

Ο Κυριάκος και το σενάριο πρόωρων εκλογών-Τα δύο «όχι» της ΔΕΗ-Tips για Optima, Autohellas, Flexopack, AS Company

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, κι ακόμη περισσότερο ο τρόπος που κινείται μετά τις ευρωεκλογές (παροχές, υπόσχεση για αλλαγές στη φορολόγηση επαγγελματιών), έχει φέρει στο προσκήνιο ένα σενάριο που διακινείται υπογείως εδώ και καιρό, πολύ πριν τις ευρωεκλογές και το κακό αποτέλεσμά τους, το «4+2+4 χρόνια».

Με βάση αυτό το σενάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αιφνιδιάσει με τη διενέργεια εκλογών, είτε το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους είτε μέσα στο 2025. Ώστε να εκμεταλλευτεί τον αναβρασμό που εκδηλώνεται στην Κεντροαριστερά, με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, που όμως έχει επίδραση και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας προσπάθεια για νέα αυτοδύναμη θητεία, χωρίς ουσιαστικό -και προετοιμασμένο- αντίπαλο.

Γεμίζει τσέπες τώρα το ΧΑ-Χοντρή πόκα για Avramar-Το τρίο που πουλά Τρ. Κύπρου-Η κεντροαριστερά και το τρίτο ΑΦΜ

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η Κουμουνδούρου απέφευγε κάθε αναφορά στο τραπεζικό χρέος των περίπου 400 εκατ. ευρώ που βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τα συνεχή ερωτήματα που έθετε (και θέτει) για το αντίστοιχο χρέος των 500 εκατ. ευρώ της ΝΔ.

Επί Αλέξη Τσίπρα η εν λόγω διάκριση οφειλόταν στην πολύμηνη πρόσκληση προς τη Χ. Τρικούπη για «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», ωστόσο στο ίδιο μονοπάτι έδειξε αρχικά να βαδίζει το κόμμα και επί Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Παύλος Πολάκης έσπασε πρώτος τη σιωπή, με αφορμή τα σενάρια για νέο κεντροαριστερό φορέα: «Αν γίνει αυτός ο φορέας ανάμεσα στα δύο κόμματα, θα ανοίξει… τρίτο ΑΦΜ ή θα μοιραστούμε το χρέος;», αναρωτήθηκε.

v