Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αlpha-UniCredit: Ο «απολογισμός» και η συσχέτιση με ΕΤΕ - Σφηνάκια για Σαράντη, Κέκροψ και Aegean

ALPHA BANK: Η ώρα του… απολογισμού. Τελικά η βελτιωμένη προσφορά της UniCredit (φωτ. ο CEO Andrea Orcel) δεν ήταν στα 2 ευρώ, ούτε στο 1,80, ή στο 1,45 ευρώ, όπως διατείνονταν διάφοροι, ήταν «οριακά πέριξ του κλεισίματος της Παρασκευής», όπως σας ενημέρωσε… σεμνά και ταπεινά το Εuro2day.gr.

Ήταν εμφανές από την αρχή ότι η UniCredit δεν ήταν διατεθειμένη από τη μία να γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα που θα αγοράσει στρατηγικό ποσοστό σε ελληνική, μετά από 17 χρόνια, κι από την άλλη να κυνηγάει την τιμή όπου θα την ήθελε ο οποιοσδήποτε. Για αυτό και έβαλε εξαρχής την αίρεση ότι αν δεν πάρει το ποσοστό από το ΤΧΣ, θα πάρει τουλάχιστον 5% από την αγορά και με την ησυχία της (σε διάστημα 24 μηνών).

ΧΑ: Το τέλος των «οχημάτων» - Ποιοι τραπεζίτες ξεφορτώνουν μετοχές - Η άνοδος Μπουτάρη και το δράμα Τσάνταλη

WALL STREET: Προ ημερών γράφαμε για τον Jamie Dimon, το αφεντικό της JP Morgan, που ξεσήκωσε σενάρια αποχώρησης μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει 1 εκατ. μετοχές της τράπεζας, αξίας εκατοντάδων εκατ. δολαρίων εντός του 2024.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, δεν είναι μόνος του, καθώς πέντε ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας έχουν «ξεφορτώσει» ήδη τουλάχιστον το 50% των μετοχών που κατείχαν στην JP Morgan.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της Morgan Stanley, James Gorman, έχει πουλήσει μετοχές αξίας 78 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα, τα 48 εκατ. δολάρια εφέτος, ενώ μεγάλα πακέτα έχει «σπρώξει» και ο διάδοχός του από τον Ιανουάριο, Ted Pick.

Αέριο: Η Ελλάδα και το τουρκικό «κόλπο γκρόσο» - Αντίθετες πορείες για INLOT & Trade Estates - «Σπάει» η Grecotel

ΑΕΡΙΟ: Έχουμε ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στη Βουλγαρία με την επιβολή τέλους στο ρωσικό αέριο και τους κινδύνους που εγκυμονεί, εφόσον η χώρα μας παραμένει εξαρτημένη, είτε για την ομαλή παροχή είτε για τις τιμές που θα διαμορφωθούν. 

Πιθανώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσο τα περιγράψαμε. Διότι την ίδια ώρα που η Βουλγαρία «κάνει μαγκιές» με το ρωσικό αέριο, με κίνδυνο να διακοπεί η ροή του, μαθαίνουμε ότι υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία να περνάει από το έδαφός της… τουρκικό αέριο, για να τροφοδοτεί άλλες χώρες.

ΣΥΡΙΖΑ: Το μυστικό του Ευκλείδη και ο «άφαντος» Κόκκαλης - Πράσινο τρίμηνο για ΠΕΙΡ - Tips για Grivalia, ΕΥΡΩΒ, Coca Cola

ΣΥΡΙΖΑ Ι: Τα βασικά τα ξέρετε ήδη. Η Ομπρέλα έφυγε, αλλά και όσοι έμειναν, θυμίζουν αυτό που έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην παλιά ελληνική ταινία, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Τρανό παράδειγμα, πέρα από τα επίσημα και επικριτικά για την ηγεσία κείμενα, από τις ομάδες Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και κάποιων προεδρικών (σ.σ. με τόσες ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν... εσωτερικό πρωτάθλημα), είναι το σούσουρο που έγινε χθες για το παρολίγον τηλεφώνημα του Στέφανου στην Έφη.

Διαβάσαμε για το γιατί εκείνη δεν το σήκωσε, ότι ήταν άγνωστος ο αριθμός, τι ώρα έγινε το τηλεφώνημα κι άλλα μάλλον ασόβαρα, που περισσότερο θυμίζουν αισθηματική νουβέλα.

Οι «γκέλες» του Αδώνιδος, ο προεδρεύων και ο Κυριάκος - Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το δίλημμα - Μαζεύει χρήμα η Alpha Bank

ΑΔΩΝΙΣ: Δύο φορές μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες έθιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της συμπεριφοράς και των δηλώσεων των υπουργών του. Η πρώτη ήταν κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, όπου είπε: «Εάν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω».

Ακόμη πιο συγκεκριμένος έγινε σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ του Alpha, στις αρχές Οκτωβρίου, λέγοντας: «Πιστεύω ότι και οι υπουργοί κατά κανόνα -υπάρχουν προφανώς εξαιρέσεις, που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές, με δηλώσεις, με τοποθετήσεις που μπορεί να μην είναι εναρμονισμένες με το αίσθημα της κοινωνίας και αποδίδω πολλή σημασία σε αυτό- χρειάζονται κάποιο χρόνο προκειμένου να δείξουν το έργο τους».

v