Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
O Γαβριήλ, η «καμένη» Εφη και τα... μαύρα πρόβατα - Μερίσματα: Αποδόσεις που «τα σπάνε» - Γκάφα ΥΠΕΘΟ με τις ανακαινίσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεν (που έφυγαν) έχουν μόνο δύο βουλευτές, δεν έχουν «πέραση», διαθέτουν όμως καλό κομματικό μηχανισμό. Οι δε, που το σκέφτονται να φύγουν, θεωρούν ότι έχουν τα υπόλοιπα και κυρίως αρκετούς βουλευτές (από 7 μέχρι 9 λένε οι πληροφορίες), αλλά δεν έχουν τον μηχανισμό. Αν… ταιριάξουν, στήνουν κοινοβουλευτική ομάδα (που θέλει τουλάχιστον 10 βουλευτές) και είναι θεωρητικά «κομπλέ», αρκεί να τσιμπήσουν στη συνέχεια και οι ψηφοφόροι.

Ωστόσο υπάρχουν θέματα: Πρώτον, λένε οι πηγές μας, ότι η Εφη Αχτσιόγλου δεν επιθυμεί να είναι ο ηγέτης του σχήματος. Πολύ παράδοξο μεν, αφού ως αντίπαλος του Κασσελάκη ήταν ο έτερος πόλος στις πρόσφατες εκλογές και πήρε 44,2%, αλλά αληθινό. Η Έφη, λένε φίλοι και εχθροί, έχει «καεί» από τις εξελίξεις και δεν θέλει με τίποτα... αρχηγιλίκι.

Motor Oil: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και οι κυρώσεις στη Ρωσία - Σκυλακάκης: Μάχες... γιγάντων - Tips για CVC, Avramar

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Πήρε θέση ο Θόδωρος Σκυλακάκης (φωτ.) για τους διαγωνισμούς που σχετίζονται με τη διεκδίκηση ηλεκτρικού χώρου από μικρά φωτοβολταϊκά σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Είπε χθες σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ότι οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν και θα ισχύσουν, παρά τις αντιδράσεις των αποκλεισμένων επενδυτών και παρά το γεγονός ότι η ΡΑΑΕΥ στην απόφασή της για το όλο θέμα ήταν ιδιαίτερα αυστηρή με τις παρατυπίες και τα προβλήματα που εντόπισε, αποδίδοντας ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ.

Το Euro2day.gr ενημέρωσε από τη Δευτέρα για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν επενδυτές στον Εισαγγελέα, στρεφόμενοι κατά στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ. Και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις νομικές προσφυγές.

Μητσοτάκης: Το ευρωψηφοδέλτιο και o… Βουτσάς -Μπαράζ από mandates για πωλήσεις -Ζημιές και bonus στη Viva

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Πληθαίνουν οι φωνές προς τον Κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τον ευρω-εκλογικό νόμο, καθώς βρισκόμαστε έξι μήνες πριν από τις κάλπες.

Το μόνο βέβαιο - λένε οι παροικούντες το Μαξίμου - είναι ότι θα παραμείνει ο σταυρός προτίμησης, επειδή η «λίστα» δεν αναγκάζει τους υποψηφίους να τρέξουν για την εκλογή τους με αποτέλεσμα, η -έτσι κι αλλιώς- χαλαρή ευρώ-ψήφος να… ξεχειλώνει.

Κατά τα λοιπά, οι απόψεις που αναμετρώνται είναι δύο: η πρώτη, να μείνει η επικράτεια ως μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια και, η δεύτερη, να «σπάσει» σε 4-6 περιφέρειες ώστε να μην τρέχουν οι υποψήφιοι «από τη Γαύδο στον Έβρο» για να μαζέψουν σταυρούς.

Χρήστος Στυλιανίδης: «Δωρητής σώματος» στο Ναυτιλίας - ETE: Η επιτυχία φέρνει... πίεση - Tips για Avramar και Λούλη

ΔΩΡΗΤΗΣ: Χιουμορίστας μάς προέκυψε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης (φωτ.), σε χθεσινή εκδήλωση στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, που ήταν παρών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να μην ξαναγίνει υπουργός, αλλά τελικά… «υπέκυψε στη γοητεία του Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν σκοπεύει να κάνει πολιτική καριέρα στην Ελλάδα, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έχει γίνει «δωρητής σώματος»!

Τι να λέμε, τέτοια ανωτερότητα ο αγαπητός Κύπριος πολιτικός. Καλά που δε μας είπε ότι έπεσε στα… γόνατα ο Κυριάκος, για να τον παρακαλέσει να γίνει και υπουργός, εκτός από βουλευτής Επικρατείας.

Το γερό «καρέ» του Κόκκαλη - Ο Στέφανος και η ξεχασμένη «λαϊκή νομοθεσία» - Σφηνάκια για Aegean, UniCredit, Mevaco

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι όλοι «μια ωραία ατμόσφαιρα», ο πρόεδρος όμως φαίνεται να επιμένει στη στρατηγική του για «αμεσοδημοκρατικές» μεθόδους.

Δύσκολο να ερμηνευθεί αλλιώς η πρωτοβουλία 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με επικεφαλής την τομεάρχη Εσωτερικών Γιώτα Πούλου) να καταθέσουν ερώτηση, μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, που λέει κι ο λόγος, για το ότι η κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει φέρει προς ψήφιση εφαρμοστικό νόμο για τη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία».

Πρόκειται για θέμα που προκύπτει από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και αφορά τη δυνατότητα κατάθεσης πρότασης νόμου από πολίτες, εφόσον συγκεντρωθούν 500.000 υπογραφές. Η αρχική πρόταση (του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν να αρκούν 100.000 υπογραφές, αλλά τελικά η τροποποίηση πέρασε ψηφισμένη από σχεδόν όλα τα κόμματα, με το υψηλότερο όριο.

v