Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Παπαστεργίου και τα... παπούτσια του «Πιερ» - ΕΤΕ: Τέρμα το «πατριωτικό καθήκον» - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, Fourlis

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Εξαιρετικά επιτυχημένος ως δήμαρχος Τρικάλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου (φωτ.), αλλά προς το παρόν δυσκολεύεται να κάνει το… νταμπλ ως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι φήμες που κυκλοφορούν πέριξ του Μαξίμου φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνο και μεγάλο μέρος της αγοράς πληροφορικής.

Του προσάπτουν ότι «έχουν πέσει οι ρυθμοί» στο υπουργείο κι ότι «δεν έχει σηκωμένα τα μανίκια» (το ελληνικό αντίστοιχο του... hands on) όπως τα είχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με αποτέλεσμα να περνάει κάτω από τον πολύ υψηλό πήχη που είχε βάλει ο προκάτοχός του.

Ο Κασσελάκης, ο Βαρουφάκης και οι ταβανόπροκες - Η Κέκροψ και το «ποτήρι» του Real Estate - Χρ. Μεγάλου: Ετοιμος για όλα

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διπλή δόση από Στέφανο πήραμε χθες. Από τη μεσημεριανή εμφάνιση «Στο Κόκκινο» μάς έμειναν οι αναφορές στα… ένσημα και στον Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως είπε, «το παράπονο πολλών για τους πολιτικούς είναι ότι δεν έχουν ένσημα. Εγώ έχω ένσημα και μάλιστα, πολλά ένσημα». Περνάνε όμως τα ένσημα... εξωτερικού; θα δείξει.

Προς το τέλος ρωτήθηκε τι θα άλλαζε αν ήταν στη θέση του Τσίπρα το 2015. «Δεν θα είχα τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών», είπε λακωνικά, για να λάβει αργότερα την απάντηση του ΜέΡΑ 25: «Δεν θα έχει την ευκαιρία να υπουργοποιήσει ποτέ κανέναν»…

Ο Ταλιμπάν... Δημήτρης (Τζανακόπουλος) και η «αποστασία» - Σκυλακάκης και μπαταχτσήδες - Viohalco: Μαμά και κόρη σε κίνηση

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ του Euro2day.gr για την αντιπαλότητα μεταξύ ΥΠΕΝ και ΡΑΑΕΥ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος βγήκε με δηλώσεις του σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, για να υπερασπιστεί τις δικές του ρυθμίσεις που υπέδειξε στην Αρχή για τους κακοπληρωτές και τον ενεργειακό τουρισμό.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας, έστω κι αν κλήθηκε η ΡΑΑΕΥ να περισώσει τα ασυμμάζευτα.

Επιμένει, λοιπόν, ο υπουργός να μην έχει ο προηγούμενος προμηθευτής δικαίωμα αποκοπής του μπαταχτσή πελάτη του, γιατί αυτό το θεωρεί «καταχρηστική συμπεριφορά».

Στο Fortress τα δάνεια Σφακιανάκη - Euroasia: Δουλεύουν «φουλ» οι μηχανές - Tips για Intracom, Moda Bagno, Μαθιό

 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Στην κατοχή του private equity fund Fortress περιήλθε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων από το ομολογιακό δάνειο της Σφακιανάκης (φωτ. ο Σταύρος Τάκη), σύμφωνα με όσα αναφέρει ο όμιλος στις οικονομικές του καταστάσεις, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η αρχή έγινε με την πώληση δανείων, που κατείχε ο μεγαλύτερος ομολογιούχος, Alpha Bank και ακολούθησε τον Ιούλιο η πώληση ομολογιών της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ από την Πειραιώς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Fortress, μέσω του SPV «Saturn», απέκτησε και τις τιτλοποιημένες απαιτήσεις, που κατείχε από το ίδιο ομολογιακό η τιτλοποίηση Cairo (doValue).

Προσδεθείτε για νέα placement - Folli Follie: Η δίκη σε νέα περιπέτεια - ΑΔΜΗΕ: Ο παραλογισμός με τον ΦΠΑ

FOLLI FOLLIE: Σε «παύση», λόγω της νέας αποχής που εξήγγειλαν οι δικηγόροι αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η «πολύπαθη» δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου (φωτ. ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος).

Μπορεί το Δημόσιο να μην παρίσταται ως πολιτική αγωγή, παρίσταται όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και συνεπώς η δίκη της Folli Follie εμπίπτει στην κατηγορία αυτών από τις οποίες απέχουν οι δικηγόροι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η -πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα -υπόθεση βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις λόγω… συνδικαλιστικού αγώνα. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο, όταν οι δικηγόροι διαμαρτύρονταν για την ποινική αναβάθμιση του αδικήματος της σύστασης και συμμορίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης τότε κατέληξε σε φιάσκο, η δίκη διεκόπη για πολλούς μήνες και τελικώς αναβλήθηκε!

v