Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Στέφανος Μάνος υπέρ του… Stefanos - Η δύσκολη εξίσωση του Ηρακλή ΙΙΙ - Tips για ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΡΩΒ, Interlife

ΜΑΝΟΣ: Παρέμβαση με… τιτίβισμα για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Στέφανος Μάνος, ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του «πούρου» φιλελευθερισμού στη χώρα μας, τουλάχιστον για τους παλαιότερους. Και πήρε θέση υπέρ του συνονόματού του Κασσελάκη!

Πήρε και like από τη Μιράντα Ξαφά, παρεμπιπτόντως, αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πολλά τουίτ του κ. Μάνου χωρίς like από τη φίλη του.

Τι είπε λοιπόν ο πρύτανης του ελληνικού φιλελευθερισμού; «Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα ηγετικά στελέχη περιφρονούν τη θέληση των μελών του κόμματος. Τέσσερεις διεκδίκησαν την ηγεσία. Με μεγάλη διαφορά επιλέχτηκε ο κ. Κασσελάκης. Οι τρεις άλλοι διεκδικητές, οι κ. Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας, προσβλήθηκαν, θύμωσαν και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κόμμα που δεν τους ήθελε ως αρχηγούς. Και οι τρεις!

ΕΤΕ: Σχέδιο για εθελουσία - Telecoms: Το καζάνι που βράζει και η ΔΕΗ - Η Novartis, η Επ. Ανταγωνισμού και οι αγωγές

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σας προειδοποιήσαμε έγκαιρα χθες ότι τα «μεγάλα παιδιά» από το εξωτερικό που ήθελαν να πάρουν κέρδος, μπορούσαν να πουλήσουν ήδη από την Τρίτη κι ότι ο μεγάλος όγκος που έγινε, σε συνδυασμό και με το rebalancing από MSCI και FTSE, απορρόφησε μεγάλο μέρος των κραδασμών από την είσοδο των νέων μετοχών.

Η χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε με πτώση μόλις 1,43% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,2 ευρώ, όταν το placement έγινε στα 5,3 ευρώ. Ο όγκος ήταν 12 εκατ. τεμάχια, ενώ την Τρίτη είχε φτάσει τα 46 εκατ. τεμάχια. Έτσι, απορροφήθηκε και η δεύτερη μέρα προσφοράς από «γρήγορους», στους οποίους αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνονταν και Έλληνες επενδυτές.

Λοβέρδος: Η... μαργαρίτα και η Ευρωβουλή - Γερό team για το 12% της Helleniq Energy - Τips για Intracom, ΜΟΗ, Aegean

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Επειδή μας έχει προβληματίσει το ότι ο αγαπητός Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει εδώ και καιρό να μαδάει επικοινωνιακά τη μαργαρίτα, για το αν θα πάει στη Νέα Δημοκρατία ή όχι, είπαμε να το ψάξουμε λίγο.

Μάθαμε λοιπόν ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα της τελευταίας αλλά και πέριξ του Μαξίμου δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα ότι θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, στις εκλογές του Ιουνίου. Θα είναι όμως συνεργαζόμενος (ως «κίνηση», που είναι και της μόδας) ή θα ενταχθεί κανονικά και με το νόμο; Αρκετοί κλίνουν προς την πρώτη εκδοχή.

ΕΤΕ: Γιατί έσπασε ρεκόρ (πέρα από το rebalancing), τι σημαίνει για τη συνέχεια - iefimerida: Εριξαν «10άρικο» οι εφοπλιστές

ΕΘΝΙΚΗ: Το πρωτόγνωρο ρεκόρ τζίρου και συναλλαγών (287 εκατ. ευρώ και 46 εκατ. τεμάχια), που κατέγραψε χθες η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, οφείλεται σε δύο παράγοντες, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές.

Περίπου 15 εκατ. τεμάχια αφορούν το rebalancing του MSCI, ενώ άλλα περίπου 6 εκατ. τεμάχια αφορούν το rebalancing του FTSE. Τα υπόλοιπα, περίπου 25 εκατ. τεμάχια, οφείλονται σε λοιπές αγοραπωλησίες, καθώς κυρίως ξένοι επενδυτές που δεν πήραν όσες μετοχές ήθελαν (λόγω της υψηλότατης υπερκάλυψης) από το placement έσπευσαν να τοποθετηθούν, ενώ άλλοι, επίσης ξένοι επενδυτές, πουλούσαν έχοντας αποκομίσει «γρήγορο» κέρδος.

Ο Βαγγέλης (Μαρινάκης), η κυβέρνηση και το… θεριό - ΣΥΡΙΖΑ: Αποστασία… Κinder έκπληξη - Tips για Lamda, Quest, Prodea

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οι σχέσεις του γνωστού οικονομικού, μιντιακού και ποδοσφαιρικού παράγοντα Βαγγέλη Μαρινάκη (φωτ.) με την κυβέρνηση εμφανίζονται πάλι σε «χαμηλό σημείο». Ο ίδιος δηλώνει σφόδρα ενοχλημένος από τα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό χώρο, θεωρώντας ότι αδικούν τον Ολυμπιακό, κι απάντησε προχθές με πολύ σκληρή γλώσσα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι τα ΜΜΕ του ομίλου συχνά πυκνά εξαπολύουν… βέλη, εκ των οποίων τα πλέον ενοχλητικά μάλλον αφορούν το θέμα των υποκλοπών. Θέμα που έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με τον όμιλο να έχει «δυνατό» ρόλο στο σχετικό ρεπορτάζ.

v