Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το «ρεσιτάλ» Κυριάκου στο Λονδίνο και οι εντολές - O «άλλος» Τσίπρας και οι... μαχαιριές για τα ελληνοτουρκικά

ROAD SHOW: Πολύ καλύτερο από πέρυσι, με περισσότερους και καλύτερης ποιότητας επενδυτές, αλλά και περισσότερες ελληνικές εταιρείες, το φετινό event της Morgan Stanley και του ΧΑ στο Λονδίνο. Σημαντικό, εν ολίγοις, το ενδιαφέρον. Ιδιαιτέρως πολυπρόσωπες, μας είπαν, οι τραπεζικές αποστολές, καθώς η συμφωνία Alpha-UniCredit και το επιτυχημένο placement της Εθνικής έχουν ανοίξει την... όρεξη.

Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο και όλοι συμφώνησαν ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε «ρεσιτάλ» ως προς την προβολή της χώρας, της οικονομίας και των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως, αλλά είναι εντυπωσιακή η… ομοφωνία.

IDEAL: Νέα κίνηση με «retail bond», ύψους 100 εκατ. ευρώ - Στις ράγες το καζίνο Ελληνικού - Tips για ΣΑΡ, ΟΤΟΕΛ, ΕΛΧΑ

IDEAL: Πληροφορίες της στήλης από την αγορά αναφέρουν ότι επίκειται (θέμα ωρών παρά ημερών μάς λένε) η αναγγελία έκδοσης ομολόγου ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ από την εισηγμένη, η οποία μάλιστα θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι retail bond διαθέσιμο στους επενδυτές δια της γνωστής πλέον μεθόδου της δημόσιας προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, υπό τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου (φωτ.), στο εννεάμηνο κατέγραψε proforma αύξηση εσόδων κατά +111% στα 273,9 εκατ. και καθαρά κέρδη 22 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 83%.

Ο Αντώνης (Σαμαράς) και το «σάντουιτς» - Profile: Στο Λονδίνο με διπλό «ατού» - Tips για Intralot, Avramar, Κρι Κρι

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ουδέν σχόλιο» από το Μαξίμου περί των όσων είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά, τον γάμο μεταξύ ομόφυλων, ακόμη και για το φορολογικό ή για το γεγονός ότι στα ελληνοτουρκικά έμπλεξε και τον ομόλογό του Κώστα Καραμανλή, για να δώσει έμφαση ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί «δεν μπορούν να κάνουν τόσο λάθος». Πάγιες θέσεις του είναι, αλλά η κυβέρνηση «εφαρμόζει το πρόγραμμά της».

Το ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις του Σαμαρά που έχουν εκφραστεί ξανά, ως προς τα ελληνοτουρκικά και τον gay γάμο, το αναφέρουν και οι φιλοσαμαρικοί του κόμματος. Οπότε ένα ερώτημα είναι αν τα όσα λέχθηκαν είναι (και) έμμεσο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά να μην έχει μεγάλες προσδοκίες από την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Θα δείξει.

Ομπρέλα+Εφη: Τζατζίκι χωρίς... σκόρδο - Μνηστήρες για την Παλίρροια Σουλιώτης - Εμπλοκές σε ΕΑΒ, Ναυπ. Ελευσίνας

ΣΥΡΙΖΑ: Το αφήγημα που προβάλλουν οι αποχωρήσαντες είναι ότι εκείνοι συνιστούν τον «αληθινό» ΣΥΡΙΖΑ, τον πραγματικά «αριστερό», αλλά κι εκείνον που κυβέρνησε το 2015-19, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το έγραψαν και στις επιστολές αποχώρησης.

Το αφήγημα, όμως, έχει ένα πολύ αδύναμο σημείο: Ο τότε πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλο το διάστημα της αναρρίχησης του κόμματος σε θέση εξουσίας μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, εξακολουθεί να βρίσκεται στον κανονικό ΣΥΡΙΖΑ, ως εν ενεργεία βουλευτής του.

Ο Μάκης (Βορίδης), ο gay γάμος και το Μαξίμου - Τρέχουν τα «Κοκκαλόχαρτα» - Εκπληξη από Κρι Κρι - Τα «μετρητά» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΒΟΡΙΔΗΣ: Λαλίστατος και κατηγορηματικός χθες στο Open o Μάκης Βορίδης (υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο, θυμίζουμε) έθεσε θέμα «συνείδησης» και είπε ορθά κοφτά ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων, ακόμη κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, είτε στους βουλευτές είτε μόνο στους υπουργούς.

Βαριές κουβέντες, που δεν έχουν ειπωθεί ξανά στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έρθει το θέμα στη Βουλή (είτε άμεσα, σε 1-2 μήνες, είτε μετά τις Ευρωεκλογές, λένε οι πληροφορίες), δεν αναμένεται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Σίγουρα δεν χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση, αφού θα υπάρξουν θετικές ψήφοι από την εξ αριστερών αντιπολίτευση.

v