Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Θόδωρος (Σκυλακάκης), ο… σοσιαλιστής - Στη... γύρα για 23 δισ. ο Ερντογάν - Black Week αντί για Black Friday

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Δεδομένης της πολύχρονης θητείας του στην πολιτική και της φιλελεύθερης ταυτότητας που διαχρονικά τον συνοδεύει, ουδείς περίμενε από τον υπουργό Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη να ασκήσει τόσο παρεμβατική πολιτική στο θέμα των τιμολογίων του επόμενου έτους.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ το έχει η συνάδελφος στις σελίδες του Euro2day.gr. Ωστόσο, το ερώτημα (των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων) είναι πόσο υπερβάλλοντα ζήλο έχει επιδείξει ο υπουργός, προκειμένου να ακολουθήσει τη γραμμή Μαξίμου, για αποφυγή περαιτέρω χειμερινής ακρίβειας στην ενέργεια.

Η εξαφάνιση της Εφης (Αχτσιόγλου), τα γκάλοπ και η Ευρωβουλή - Τι λέει το ΤΧΣ για Πειραιώς - Tips για ΟΤΕ και ΛΑΒΙ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Εξακολουθεί να λάμπει δια της... απουσίας της, ακόμη και μετά την αποχώρηση της ομάδας «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο ότι δεν κατέλαβε κάποια ηγετική θέση, στην εξ αδιαιρέτου κοινοβουλευτική ομάδα με τις «ομπρέλες». Περί αυτού σάς είχαμε ενημερώσει έγκαιρα. Ότι προσώρας, ηγεσία «γιοκ» για την Έφη.

Όμως τόσες μέρες δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια εμφάνιση, έστω για... δείγμα, να υπερασπιστεί τα της αποχώρησης και να δώσει στίγμα για τον νέο σχηματισμό, όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά άλλοι σύντροφοί της.

Ο Αδωνις, ο Τσίπρας και ο... λαντζέρης - Ντιλ Ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group - Οι προειδοποιήσεις Στουρνάρα

ΑΔΩΝΙΣ: Έτοιμος πάντα να πέσει στη φωτιά της δημοσιότητας, για να υπερασπιστεί κυβέρνηση και πρωθυπουργό, ο υπουργός Εργασίας ήρθε αυτή τη φορά στο προσκήνιο για τα… αγγλικά του, που δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «άπταιστα».

Κάτι οι δηλώσεις στο BBC (για τα Γλυπτά και τον Ρίσι Σούνακ), κάτι οι προηγούμενες σε εκδήλωση του Εconomist, επίσης στην αγγλική, ακόμη περισσότερο το παράδειγμα του… λαντζέρη που έσπευσε να δώσει στην τοποθέτησή του, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει η ζημιά.

Κάποιοι θυμήθηκαν την τοξική (του συρμού πλέον η έκφραση, τι να κάνουμε) κριτική που είχε δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας για τα αγγλικά του, κι έγινε χαμός στα social media, με βασικό πρωταγωνιστή τον λατζέρη του Άδωνι και το σχετικό βίντεο.

Μεταξύ Ερντογάν, Σαμαρά και... gay γάμου - Eurobank: Η Ελληνική και τα κέρδη - Tips για ΔΕΗ, Ideal, Πειραιώς

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η επικείμενη επίσκεψη του «σουλτάνου» στην Αθήνα αρχίζει ήδη να τεστάρει τα όρια της «all inclusive» πολιτικής του Κυριάκου, όχι μόνο από τα δεξιά αλλά και από τα κεντροαριστερά (καθότι έχουμε τώρα και την «πατριωτική αριστερά» Κασσελάκη).

Ήδη ξεκίνησαν τα αιτήματα για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά και για κατά μόνας συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, αφού φόρτισε με τις πρόσφατες δηλώσεις του το κλίμα, θυμίζοντας ότι έχει την ίδια άποψη περί «κατευναστικής πολιτικής» με τον Κώστα Καραμανλή (όχι του Αχιλλέα, τον άλλο), ξαναχτύπησε χθες. «Βεβαίως και θέλουμε διάλογο, όχι όμως παράδοση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε δε: «Τα λάθη δεν επαναλαμβάνονται από μόνα τους, αλλά μέρος του πολιτικού συστήματος δεν διδάσκεται από αυτά. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνονται. Και αυτό συμβαίνει και με Κύπριους προέδρους και με Έλληνες πρωθυπουργούς».

Ο Κυριάκος, τα Μάρμαρα και ο «Ινδός» Σούνακ - Τράπεζες: Απαντήσεις με σημασία στο Roadshow - Next week η Helleniq Energy

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ: Τραντάχτηκαν τα… μάρμαρα με την απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενέργεια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι αν τα γεγονότα αυτά γίνονταν πριν από αρκετά χρόνια, τότε το «ειδικό βάρος» της βρετανικής διπλωματίας θα ήταν δύσκολο να αμφισβητηθεί από ελληνικής πλευράς.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει κατά τη διακυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, πολύ περισσότερο στη συντομότατη θητεία της ανεκδιήγητης Λιζ Τρας, αλλά και τώρα επί Ρίσι Σούνακ (φωτ.). Η σοβαρότητα της βρετανικής πολιτικής έχει πέσει στα Τάρταρα, περιλαμβανομένης, εδώ που τα λέμε, και της αντιπολίτευσης. Η οποία πάντως, με τα χάλια των τελευταίων ετών διακυβέρνησης από τους Τόρις, την εξουσία την έχει στο τσεπάκι στις επόμενες εκλογές.

v