Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κώστας Σκρέκας: Οι χαμένοι… κουραμπιέδες - Ηelleniq Energy: Τα συν, τα πλην και οι προσδοκίες - Σωκράτης στα χάι του!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: Λίγο κράτησε χθες η… χαρά για τους λάτρεις κουραμπιέδων και μελομακάρονων. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε με δελτίο τύπου στις 13:42 τη συμφωνία με την Ενωση Σούπερ Μάρκετ για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» με οκτώ κατηγορίες προϊόντων. Σε αυτές, εκτός από αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα, περιλαμβάνονταν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Φευ, τα δύο τελευταία χριστουγεννιάτικα γλυκά τα… έφαγε η «ορθή επανάληψη» που ακολούθησε σχεδόν μία ώρα αργότερα. Οι οκτώ κατηγορίες είχαν γίνει έξι.

Φόροι: Ο Στέφανος (Κασσελάκης) έριξε… παραγάδι - Tράπεζες: Παιδιά… ξεχείλωσε το spread - Στέφανος Μάνος… μαινόμενος

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είπε πολλά ο Στέφανος του ΣΥΡΙΖΑ χθες στον Alpha, αλλά αυτό που υποθέτουμε ότι έπιασε τα περισσότερα αυτιά στην αγορά ήταν οι προτάσεις του για ριζικές αλλαγές στη φορολογία, με τις οποίες άρχισε να ρίχνει… παραγάδι σε πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με όσα είπε, για τα νομικά πρόσωπα προτείνει μείωση της φορολογίας στο 17%, εφόσον τα κέρδη δεν ξεπερνούν τις 220.000 ευρώ τον χρόνο. Πρόσθεσε δε ότι στην κατηγορία αυτή ανήκει το 97% των ελληνικών επιχειρήσεων. Για πάνω από τις 220.000 ευρώ κέρδους, προτείνει φορολογικό συντελεστή 24%.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, η δυσμένεια και το ΕΒΕΑ - Τιτάν: Ψάχνεται για έκδοση νέου ομολόγου - Viva: Το δάνειο και η JPM

ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ: Μια όχι χαρούμενη «επέτειο» είχαν το περασμένο Σάββατο τα Επιμελητήρια της χώρας. Την τρίτη στη σειρά αναβολή εκλογών για την ανάδειξη διοικήσεων. Οι τελευταίες εκλογές είχαν γίνει το μακρινό…. 2017.

Μας το θύμισε με σχετική ανακοίνωση ο Νίκος Σοφιανός, από τα πολύ δυνατά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο, που είχε αρχίσει να ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ και συνεχίζει απτόητος με νέα καταληκτική ημερομηνία τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μέσα στη Νέα Δημοκρατία, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι «ιθύνων νους» πίσω από την τρίτη αναβολή των εκλογών ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, που πριν περάσει στην κυβερνητική σύνθεση, ήταν πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Jamie Dimon: Οι τρεις μεγάλες απειλές - Helleniq Energy: Η ομάδα που τρέχει το placement - Tips για Εθνική, ΤΕΝΕΡΓ

HELLENIQ ENERGY: Το τριήμερο 6 με 7 Δεκεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να διενεργηθεί η διάθεση 10%+2% υφιστάμενων μετοχών HelleniQ Energy από ΤΑΙΠΕΔ και όμιλο Λάτση (σ.σ. σε αναλογία 60%-40%), με στόχο την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας του τίτλου.

Θα ανοίξει επιταχυνόμενο βιβλίο προσφορών (accelerated book building) για την ιδιωτική τοποθέτηση. Book runners οι JP Morgan και Goldman Sachs, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και οι Euroxx, Axia, Pantelakis.

Ο όμιλος υπό τον Ανδρέα Σιάμισιη (φωτ.), όπως συνολικά ο κλάδος, τελεί υπό διαπραγμάτευση με χαμηλό, συγκριτικά, EV/EBITDA, λόγω έντασης κυκλικότητας, αλλά το 2024 αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές, να συντηρηθούν ικανά περιθώρια διύλισης, εξαιτίας των καθυστερήσεων, που καταγράφονται σε επενδύσεις αύξησης δυναμικότητας διυλιστηρίων στην περιοχή.

Το Μαξίμου, ο Σταϊκούρας και ο… τραχανάς των εργολάβων - Δεύτερο «εύγε» στον Γιώργο (Κατρούγκαλο) - Τips για Avax, Mytilineos

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο πρώην υπουργός Εργασίας βρίσκει ακόμα και σήμερα χώρο στις οικονομικές εκθέσεις που αφορούν τη χώρα μας. 

Πάρτε για παράδειγμα την έκθεση του ΟΟΣΑ. Ο οργανισμός καταγράφει το δημοσιονομικό κόστος από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το 2024 και τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις σε μισθούς δημοσίου και συντάξεις αλλά σημειώνει ότι «προηγούμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες».

v