Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φοροδιαφυγή: Δεν πείθει την ΕΚΤ η κυβέρνηση - Citi: Το bull case για Μυτιληναίο - Δώρο Χριστουγέννων για… εφοπλιστές

ΕΚΤ: Η κυβέρνηση σήκωσε «ψηλά» την απόφαση να καταστήσει «άκυρη» κάθε αγοραπωλησία ακινήτου που πληρώνεται, έστω και εν μέρει, με μετρητά. Κίνηση που αποβλέπει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος.

Η ΕΚΤ, ωστόσο, δεν μοιράζεται αυτό τον «ενθουσιασμό». Σε ανάλυσή της για το θέμα, η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εξηγεί «πώς η επιβολή της χρήσης τραπεζικών πληρωμών για αυτές τις αγορές θα είναι αποτελεσματική (α) στην πρόληψη φαινομένων παραοικονομίας, όπου μέρος του ανταλλάγματος για αυτές τις αγορές παραμένει μη καταγεγραμμένο στις συμβολαιογραφικές πράξεις και καταβάλλεται σε μετρητά· ή (β) στη διευκόλυνση του εντοπισμού από τις αρμόδιες αρχές περιπτώσεων φοροδιαφυγής ή/και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οχι, αγαπητέ Θόδωρε (Σκυλακάκη), το ρεύμα δεν είναι… ψωμί - Tips για Intralot, Intrakat, Ακρίτα και... Bitcoin

ΡΕΥΜΑ: Eπανερχόμαστε, διότι έχουμε ενοχληθεί λίγο με τις λαϊκίστικες συγκρίσεις που επιχειρούνται από υπεύθυνα πρόσωπα, τα οποία έχουν στοιχειώδη γνώση της αγοράς, όπως ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης. Μιλούν για την προμήθεια ρεύματος λες και είναι για τον καταναλωτή το ίδιο με το να αγοράζει ψωμί ή βενζίνη

Όπως γράψαμε αναλυτικά χθες, το ότι κάποιος προμηθευτής θα είναι φτηνός με το πράσινο τιμολόγιο τον Γενάρη δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο φτηνός τον Μάρτη ή τον Απρίλη, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το ίδιο βεβαίως, θα πείτε, μπορεί να ισχύσει και για έναν φούρνο ή ένα βενζινάδικο.

Γιατί η κυβέρνηση φοβάται… Κασσελάκη - Helleniq Energy: «Fast track» το placement - Ενα quiz από τα άδυτα της ΝΔ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έχουμε πήξει πλέον στις διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς και μέσα στη Βουλή, οπότε για όσους δεν ασχολούνται με την πολιτική από… βίτσιο ή καθαρή ιδεολογία, σημασία έχει ποιοι είναι εκείνοι που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν σοβαρό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Παλαιότερα σας είχαμε γράψει ότι όσο οι πάντες ασχολούνται μαζί του (και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος τον κοπανάει καθημερινά), ο Στέφανος Κασσελάκης θα θεωρείται «επικίνδυνος». Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει με τη διάσπαση και τη μείωση των ποσοστών.

Το παιχνίδι με το ρεύμα: Πράσινα τιμολόγια και πράσινα... άλογα - Ενα αντίο στην Alpha Bank - Tips για Intrakat, Intracom

ΡΕΥΜΑ: Τηλέφωνα μέχρι και σε... ραδιοφωνικούς σταθμούς παίρνουν οι άμοιροι οι καταναλωτές, προσπαθώντας να βρουν άκρη με τα πράσινα τιμολόγια του Θόδωρου Σκυλακάκη. Μια ματιά να ρίξεις στις επιστολές που στέλνει π.χ. η ΔΕΗ και καταλαβαίνεις το γιατί.

Το πόσο θα πληρώνει ο καταναλωτής το τιμολόγιο καθορίζεται από ένα τύπο που είναι Τιμή=Πάγια χρέωση προμήθειας+(βασική τιμή προμήθειας - εκπτώσεις + Χρέωση Μηχανισμού Προσαρμογής).

Αλλά δεν σταματάει εδώ. Η χρέωση μηχανισμού προσαρμογής μπορεί να είναι μηδέν, μπορεί να είναι θετική ή μπορεί να είναι αρνητική, ανάλογα με τον μέσο όρο τιμής της κιλοβατώρας τον προηγούμενο και τον προ-προηγούμενο μήνα και τα σχετικά όρια «ανοχής» που έχει θέσει ο κάθε προμηθευτής, με βάση και ένα συντελεστή επιβάρυνσης.

Τράπεζες: Δεύτερος «Ιταλός» δεν… χωράει - Ο Σαμαράς και το γαλάζιο πηγαδάκι - Το υπ. Υποδομών και οι πικρές αλήθειες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Η αυριανή άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν και του μισού υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών αναπόφευκτα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι απόψεις διίστανται, ακόμα και εντός της κυβερνώσας παράταξης, μεταξύ των «σκληρών» δεξιών -με πρώτο όλων τον Αντώνη Σαμαρά- και των πιο μετριοπαθών.

Για του λόγου το αληθές, πηγή της στήλης υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας κατ’ ιδίαν συνομιλίας δύο «προεδρικών» βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι σχολίαζαν «πικρόχολα» τη διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού για την πραγματοποίηση του αυριανού Συμβουλίου.

v