Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Παύλος Μαρινάκης και το μήνυμα(;) στον Βαγγέλη - Γήπεδα: Το... δόντι και το πολιτικό κόστος - Tips για Σαράντη, Titan

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ: Παρότι μεσολάβησε ένα 48ωρο για να ανακοινωθούν τα μέτρα που συζητήθηκαν το Σάββατο στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποια σημάδια προχειρότητας έγιναν εμφανή στις χθεσινές ανακοινώσεις.

Δεν είναι μόνο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε «αδιάβαστος» όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας (το θέμα διευκρινίστηκε εκ των υστέρων). Εντύπωση προκάλεσε και η απόφαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός αγώνας της Πέμπτης μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάτσκα Τόπολα.

«Οχι» ΥΠΟΙΚ στις τράπεζες για το DTC - Οι νέες μπίζνες του Mr Freskoulis - Σφηνάκια για Prodea, Reds και... drones

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΟΔΔΗΧ-DTC: Μια συγκροτημένη πρόταση για ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος των οριστικών και εκκαθαρισμένων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων τραπεζών (deferred taxcredits - DTCs) έναντι του Δημοσίου υπέβαλαν πρόσφατα οι τράπεζες, αλλά απορρίφθηκε από τον ΟΔΔΗΧ… μετ’ επαίνου.

Το σχέδιο προέβλεπε την ανταλλαγή του άυλου κεφαλαίου, που δημιουργεί το DTC, με κρατικά ομόλογα, τα οποία θα μεταβιβάζονταν, στο πλαίσιο της ανταλλαγής, σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής (discount).

Με δεδομένο, όμως, ότι μια τέτοια ανταλλαγή θα αύξανε το χρέος, η πρόταση μπήκε από το ΥΠΟΙΚ στον… πάγο.

Στέφανος Μάνος: Απορίες πολλές - Τι «έγραψε» το 2022 η Bespoke του Θεοδωρόπουλου - Σφηνάκια για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ακρίτα

ΜΑΝΟΣ: Το τελευταίο διάστημα ο «ιερός ταύρος» του ελληνικού φιλελευθερισμού ασκείται ιδιαίτερα έντονα στο άθλημα της... αντιπολίτευσης, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Το πρώτο χτύπημα με βαριές εκφράσεις ήρθε για το θέμα της επιστολικής ψήφου και των ευρωεκλογών. Το δεύτερο, δύο μέρες μετά, επίσης με βαριές εκφράσεις, περί πολιτικής δειλίας, για τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού PISA, που έδειξαν το μαύρο χάλι της ελληνικής Παιδείας. Αυτή τη φορά τα... σκάγια πήραν τη Νίκη Κεραμέως αλλά και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Η επαναλαμβανόμενη οξύτητα των σχολίων έχει αρχίσει να δημιουργεί πολλές απορίες.

Ο Γιώργος (Φλωρίδης) και η... κουζίνα του υπουργείου - Helleniq: Τα «κλειδιά» για τη μετοχή - Tips για δάνεια Lamda

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το νομοσχέδιο αλλαγών στη Δικαιοσύνη που κατέθεσε προς διαβούλευση ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης έτυχε ήδη πολύ σκληρής κριτικής, με αρθρογραφία στην «Καθημερινή» από δύο επώνυμους καθηγητές Νομικής, με σεβαστή εμπειρία και στις δικαστικές αίθουσες, τον Ηλία Γ. Αναγνωστόπουλο και τον Γιάννη Γιαννίδη.

Υποψιαζόμαστε ότι θα γίνει «μάχη» στη συνέχεια, καθώς αμφότεροι οι καθηγητές θεωρούν ότι σε μεγάλο βαθμό δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους εκπονήθηκε(!) ενώ ρίχνει την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης.

Η υπόκλιση του Γιώργου (Γεραπετρίτη), ο Λαφαζάνης και ο.. Ομπάμα - ΧΑ: Rotation και παιχνίδι στα small caps

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Πώς να συνοψίσουμε την επίσκεψη Ερντογάν; Μεγάλη πρόοδος στο κλίμα, μείωση της έντασης, αλλά οι διαφορές είναι υπαρκτές και κάθε πλευρά σταθερή στις θέσεις της, οπότε το κλίμα μπορεί να αλλάξει μόλις το θελήσει ο Τούρκος ηγέτης.

Για τον λόγο αυτό, ορισμένοι, ακόμη και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εντός της ΝΔ, διαφωνούν με την προσέγγιση και τις συνομιλίες. Θεωρούν ότι δίνει πόντους διεθνώς στον Ερντογάν, όταν εκείνος τους έχει ανάγκη, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για μας.

Θα μπορούσε όμως η χώρα μας, σε αυτό το φορτισμένο διεθνές κλίμα, να αρνηθεί τις επαφές; Έστω τον διάλογο στα μικρά, χωρίς να φανεί αδιάλλακτη και εριστική; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Κατά συνέπεια, τα χθεσινά βήματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και απηχούν ρεαλισμό και επίγνωση των διεθνών συνθηκών.

v