Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΠΑΣΟΚ: Το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» και το «10 προς 1»-Πολιτική με... παρατάσεις-Η αναζήτηση Prodea και το σήμα Τσαμάζ

ΠΑΣΟΚ: Το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» έχουν βάλει κάτω και μελετούν στο ΠΑΣΟΚ ως προς τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Προς το παρόν, δεν παρεκκλίνουν… ούτε στο ελάχιστο, παρότι στον «περσινό» ΣΥΡΙΖΑ τις κάλπες προκάλεσε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο… φετινό ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει πάλι το τιμόνι της Χ. Τρικούπη.

Κατά τον (περίφημο) οδικό χάρτη: το ηγετικό όργανο χθες αποφάσισε να στηθούν οι κάλπες στις 6 Οκτωβρίου. Όπερ, από τις αρχές Αυγούστου και για ένα 20ήμερο, θα διακτινιστούν όλοι στους τόπους διακοπών (όπως οι Συριζαίοι πέρυσι) και θα ξαναβρεθούν στην πανηγυρική εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου για τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ. Μετά, θα μπουν στη μάχη της κάλπης.

ΕΒΕΑ: Παίζει... μόνος του ο Σοφιανός-Σήμα για placement και νέα πλοία στην Attica-Tips για ΟΤΕ, Ideal, Πλαστικά Κρήτης

ΕΒΕΑ: Την περασμένη Τετάρτη, ο Νίκος Σοφιανός έκανε μεγάλη συγκέντρωση στην Κηφισιά, τη δεύτερη μετά από εκείνη στις Αχαρνές, απ' όπου και ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, για να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο.

Το ότι ο επιχειρηματίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους συναδέλφους του είναι γνωστό. Εκλέγεται μέλος της διοίκησης επί 26 χρόνια, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας, ενώ στις τελευταίες εκλογές είχε βγει πρώτος σε ψήφους. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία περίπου 200 ατόμων στη συγκέντρωσή του, στο Δημαρχείο Κηφισιάς, τέλος Ιουνίου και εν μέσω καύσωνα και για ένα εξειδικευμένο θέμα όπως οι εκλογές στο Επιμελητήριο, λέει πολλά.

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ανταρσίας-Επιθέσεις μετόχων για την... τιμή της Lamda-Tips για Revoil, ΕΚΤΕΡ και Optima

ΣΥΡΙΖΑ: Η κίνηση… ανταρσίας των «87» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Στέφανο Κασσελάκη, προς το παρόν, όμως, όχι στο απροχώρητο.

Πρώτον, διότι αντίθετα με όσα γράφουν και λένε ορισμένοι, η Κεντρική Επιτροπή εξακολουθεί να έχει 300 μέλη, καθώς όσοι αποχώρησαν με την «Ομπρέλα» και τους «6+6», αντικαταστάθηκαν από επιλαχόντες.

Οι «Κασσελίστας» λένε ότι την ελέγχουν, με ή και χωρίς την ομάδα του Νίκου Παππά, καθώς η τελευταία προς το παρόν στέλνει μηνύματα (υπήρχαν 2-3 εκπρόσωποί της ανάμεσα στους 87) και παρατηρεί τις… εξελίξεις.

Ο Χάρης (Δούκας) και η… δουλεία-Folli Follie: 1η πράξη του επιμύθιου-Ο Αδωνις και το εισιτήριο-Ρεύμα: Νέο χαράτσι;

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: «Η φιλία δεν είναι δουλεία» και «ο φίλος δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός». Αυτή την κοφτή (ή κυνική, αν προτιμάτε) απάντηση έδωσε ο Χάρης Δούκας χθες στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για τη φιλική σχέση που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και την προεδρική στήριξη που έλαβε στη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων. «Κι εγώ τον έχω στηρίξει», πρόσθεσε μάλιστα αμέσως, για να δείξει προφανώς ότι… δεν χρωστάει στον σημερινό πρόεδρο.

Γιατί αμφισβητεί την παραμονή του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ; Διότι, όπως είπε, με τους ρυθμούς που αυξάνονται τα ποσοστά του κόμματος, «θα ξαναγίνει κυβέρνηση το 2050». Άρα, το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους «πεινασμένους» για κυβερνητική εξουσία οπαδούς είναι «μόνο με εμένα μπορείτε να ελπίζετε».

Τράπεζες: Η λύση για τις «υπερβολικές χρεώσεις»-Το μπουρλότο στη Δικαιοσύνη και η Folli-Tips για Μουζάκη, ΔΑΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δυνατό» ήταν το χθεσινό πρώτο ημίχρονο των εσωκομματικών αναταράξεων στη ΝΔ. Η πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την αποτίμηση των ευρωεκλογών περιείχε έντονη και πολύπλευρη κριτική από τους περισσότερους εκ των 37 βουλευτών που πήραν τον λόγο ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ίσως ήταν μια πρόγευση ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα, με την κοινή παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά -και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις- στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο.

v