Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τέλη κυκλοφορίας: Τα σενάρια για τα πρόστιμα - Ο «θεούλης» του Skai και οι μετανάστες - Χωρίζουν οι δρόμοι Ρόκα-Lamda

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Στο συρτάρι φαίνεται να μπαίνουν επί του παρόντος τα σχέδια αλλαγών στο ετήσιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας.

Η αλήθεια είναι ότι στο ΥΠΕΘΟ (φωτ. ο Χάρης Θεοχάρης) υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με τον καθορισμό της 31ης Δεκεμβρίου εκάστου έτους, ως καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Είναι η πλέον «στάνταρντ» παράταση. Κάθε χρόνο. Άλλες φορές 10-15 ημέρες, άλλες έως και δύο μήνες. Πάντα με την απειλή διπλασιασμού των ετήσιων τελών για τους αμελείς που θα χάσουν την προθεσμία.

Κυριάκος «κλείνει μάτι» στον Κώστα (Καραμανλή) - Τράπεζες: Πρόστιμα που βολεύουν... όλους - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ωρα δηλώσεων

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Από προχθές πολλοί ψάχνουν το κρυφό νόημα μιας φράσης του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη Βουλή, με αποδέκτη τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Η χώρα χρεοκόπησε τον Απρίλιο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν το 2009 σε αυτή την αίθουσα φέρατε έναν προϋπολογισμό αυξάνοντας τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ και λέγατε ότι "λεφτά υπάρχουν". Αυτό απλά για να αποκαταστήσουμε λίγο την ιστορική αλήθεια».

Επειδή οι περισσότεροι (εντός και εκτός ΝΔ) γνωρίζουν ότι οικονομικά η χώρα «τίναξε τα πέταλα» επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, ασχέτως του πότε υπογράφηκε η πράξη θανάτου, κι ότι ο ΓΑΠ πήρε τη σκυτάλη χωρίς να έχει καταλάβει πως στην πραγματικότητα ήταν… ωρολογιακή βόμβα, το ερώτημα είναι γιατί το έκανε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσα χρόνια μετά, γνωρίζοντας καλά ποια είναι «η ιστορική αλήθεια».

Πώς η ατζέντα του Αντώνη (Σαμαρά) επιβεβαιώνει τον… Κυριάκο - ΑΕΕΑΠ: Ερχονται τα Μ&Α - Tips για ΕΥΔΑΠ, Trastor

ΣΑΜΑΡΑΣ: Αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει η διαπίστωση ότι οι διαφωνίες του Αντώνη Σαμαρά λαμβάνουν πλέον τη μορφή κανονικής πολιτικής ατζέντας σε τρεις άξονες: Ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό και «δικαιωματισμό». Δηλαδή σε θέματα που έχουν εξ ορισμού πέραση στη λαϊκή κομματική βάση της.

Κι αυτό που έχει αρχίσει και φαίνεται καθαρά, μέσα και από το πινγκ πονγκ «προσκείμενων κύκλων» που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες μέρες, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός (που εθιμικά δεν δεσμεύεται από την κομματική πειθαρχία), μάλλον σκοπεύει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να δει την ομιλία του Κυριάκου για τον προϋπολογισμό από το γραφείο του στη Βουλή κι όχι από τα έδρανα.

Family office έστησε ο Σπύρος Λάτσης - Pressing στις τράπεζες για εγγυητικές - Βουλή: Τους έφαγε η... πολυφωνία

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΤΧΣ: Αυτή την εβδομάδα θα επιλέξει σύμβουλο διάθεσης για το ως 27% της Πειραιώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαδικασία, όπως έγραψε το Euro2day.gr, προχωρά με ορίζοντα η διάθεση μετοχών να διενεργηθεί αρχές Μαρτίου, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες στις αγορές.

Την εισήγηση στο Ταμείο (φωτ. ο CEO Ηλίας Ξηρουχάκης) για τον χρόνο διάθεσης και το προς διάθεση ποσοστό θα την κάνει ο επιλεγείς σύμβουλος στα τέλη Φεβρουαρίου.

 

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Καλή η πολυφωνία στη Βουλή, αλλά προκαλεί λειτουργικές… αρρυθμίες. Αυτό είναι το παράπονο βουλευτών από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, «θυμάτων» -όπως καταγγέλλουν- της παρουσίας εννέα (πλέον) κοινοβουλευτικών ομάδων, με την τελευταία προσθήκη και της Νέας Αριστεράς.

Αθλητική βία: Απορίες για τα νέα μέτρα - ATTICA: Σφραγίδα στο mega ντιλ με Ναυπ. Ελευσίνας - Σφηνάκια για Lavipharm, Εκτέρ

ΡΕΝΤΗΣ: Πολύ μελάνι χύνεται για τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, ωστόσο εμάς μας έχουν δημιουργήσει απορίες κάποιες όψεις της υπόθεσης:

- Τα γήπεδα της Super League και των σοβαρών αγώνων του Κυπέλλου έκλεισαν για το κοινό μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, εξαιτίας των απανωτών περιστατικών σκληρής βίας. Τα οποία όμως, εκτυλίχθηκαν εκτός των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Το τελευταίο θλιβερό περιστατικό έγινε μάλιστα έξω από γήπεδο βόλεϊ.

Αν όμως η αθλητική βία μετατοπίζεται κατά βούληση εκτός ποδοσφαιρικών γηπέδων και εκτός γηπέδων γενικώς, γεννάται ένα ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα του «κεκλεισμένων των θυρών», εκτός αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μέτρο «σωφρονισμού» των ποδοσφαιρικών… παραγόντων.

v