Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Κασσελάκης τα πανεπιστήμια και η… «λούμπα»-Εφοπλιστές: Μονά, ζυγά... κερδίζουν-H «δικαίωση» του Π. Μυλωνά

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Λίγοι ίσως θα πρόσεξαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπευσε να τοποθετηθεί «αδιαμεσολάβητα», (δηλαδή μέσω των βίντεο στα social media) για το θέμα των μη-κρατικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση. Προτίμησε να ασχοληθεί (ξανά χθες) με το θέμα των 500.000 πακιστανών και τον Άδωνι.

Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν επίσης ότι και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η Δώρα Αυγέρη έκανε προχθές κάτι… άσφαιρες δηλώσεις επί του θέματος των πανεπιστημίων, πετώντας λίγο τη μπάλα στην εξέδρα

Ο Αδωνις και ο... «εμπρησμός» από Πακιστάν - ΧΑ: Το νέο γκάζι Κόκκαλη και η κίνηση των MEZZ - Tips για AΒΑΞ, Lamda

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν πρόλαβαν να σβήσουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι φωτιές που άναψε η άδεια εργασίας μεταναστών στην Ελλάδα και η αντίδραση Αντώνη Σαμαρά και άναψαν... νέες από τον Πακιστανό υπουργό Επικρατείας Jawad Sohrab Malik, με τις αναρτήσεις του περί συμφωνίας με Αθήνα για απασχόληση εργατών από τη χώρα του. 

Ως γνωστόν, ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Αδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο για την αγορά εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, ανέβασε ανάρτηση στην οποία επισημαίνει ότι «θέλουμε να καλύψουμε την ανάγκη της Ελλάδας για 500.000 εργάτες, ιδίως στις κατασκευές», προσθέτοντας ότι βρίσκεται κοντά στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας «τις επόμενες μέρες».

Ο «πολύς» Μάρτιν Γουλφ προτείνει Βαρουφάκη - Τα… καβούρια του Ταμείου Ανάκαμψης - Ποιοι ποντάρουν στις ΑΕΕΑΠ

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Μπορεί οι περισσότεροι στην Ελλάδα να τον θεωρούν (μάλλον δικαίως) μοιραίο πρόσωπο για τα γεγονότα του 2015, ως οικονομολόγος και διανοητής, όμως, έχει σοβαρούς οπαδούς στο εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών, ο εξαιρετικά επιδραστικός στα ανώτατα κλιμάκια του διεθνούς κεφαλαίου Martin Wolf, των Financial Times, οποίος τυγχάνει επίσης μέλος της διεθνούς λέσχης Bilderberg αλλά και του φόρουμ του Νταβός

Μέσω των FT, o Γουλφ προτείνει το βιβλίο του Γιάνη με τίτλο «Technofeudalism: What killed Capitalism» ως ένα από τα καλύτερα στο πεδίο της οικονομίας, για το 2023!

Ο Αντώνης (Σαμαράς), τα γκάλοπ και οι… κηραλοιφές - Διπλή πρέσα στη βιομηχανία - Tips για ΕΤΕ, Intrakat, Κυριακούλη

ΣΑΜΑΡΑΣ: Μπορεί η κομματική πειθαρχία να λειτούργησε με… στρατιωτική απολυτότητα στους υπόλοιπους βουλευτές, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να καταγραφεί, επισήμως και ευθαρσώς, η προσωπική του αντίθεση, ψηφίζοντας όχι.

Το γεγονός ότι ουδείς ακολούθησε, μετά και την άμεση απειλή διαγραφής που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δείχνοντας ότι ουδείς έχει διάθεση να φύγει από το περιβόητο πλέον «μαντρί», του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, έχει τη σημασία του.

Τα γκάλοπ όμως δείχνουν ότι η «ατζέντα Σαμαρά» έχει… πέραση κατευθείαν στη βάση της ΝΔ, κάτι που δεν διαφεύγει των βουλευτών.

Η ελληνική «take out the garbage day» - Ετοιμάζει retail bond η Autohellas - Βάζει χρήμα η οικογένεια Φιλίππου

ΒΟΥΛΗ: Οι σύμβουλοι στον Λευκό Οίκο έχουν μία ορολογία για τις αποφάσεις και τα νομοθετήματα που «περνούν», όταν η συγκυρία βοηθά να περιοριστούν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας: «take out the garbage day».

Το επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος (φωτ.) σε κοινοβουλευτικό πηγαδάκι το απόγευμα της Τρίτης. Όταν ελάχιστα λεπτά μετά την ψήφιση των ασφαλιστικών διατάξεων (και της επίμαχης για τους μετανάστες) ξεκινούσε η συζήτηση για… το άλλο νομοσχέδιο, του ΥΠΟΙΚ, με πλήθος τροπολογιών και «περισσευμάτων» της χρονιάς που φεύγει.

v