Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος (Κασσελάκης) και τα δανεικά - Ρεύμα: Τιμολόγια, ουσία και… χάντρες - ΟΤΕ: Η αποζημίωση Τσαμάζ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, έχω κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε οι εργαζόμενοι του σταθμού να μπορούν να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης προ δύο εβδομάδων, όταν ρωτήθηκε δημοσίως για τα προβλήματα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τα οποία όμως, όπως γνωρίζουν όλοι ως κοινό μυστικό, αφορούν επίσης την «Αυγή» και το προσωπικό στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Η απώλεια μεγάλου μέρους της κρατικής επιχορήγησης (σ.σ. κατά τρία εκατομμύρια ευρώ) ως αποτέλεσμα του χαμηλού εκλογικού ποσοστού που έλαβε το κόμμα τον Ιούνιο, έβγαλε στην επιφάνεια οικονομικά προβλήματα. Αλλά και τον τρόπο διαχείρισής τους από την «παλιά» Κουμουνδούρου, με ευθύνη, όπως λέγεται, των προηγούμενων γραμματέων.

JP Μorgan-Viva: Η ένταση και η Viva Bank *Motor Oil: Βαρδινογιάννης πουλά, Βαρδινογιάννηδες αγοράζουν

VIVA: Επιμένουν στην αγορά οι πληροφορίες ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων μετόχων και της JP Μorgan είναι τεταμένες. Κατά ένα μέρος, η κατάσταση αποδίδεται στην ηφαιστειώδη ιδιοσυγκρασία του Χάρη Καρώνη (φωτό), ο οποίος ήταν ανέκαθεν πολύ «sui generis» για τα γούστα των περισσοτέρων με τους οποίους έτυχε να συνεργαστεί.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν κι άλλα. Όταν έγινε το deal, πριν περίπου ένα χρόνο, η αποτίμηση έφτασε τα 1,6-1.7 δισ. ευρώ, χωρίς η εταιρεία να βγάζει κέρδη ή έστω… θετικά EBITDA. Που σημαίνει ότι η JP Μorgan πλήρωσε περίπου 800 εκατ. ευρώ για να πάρει το 48,5%, με βάση μελλοντικές προσδοκίες. Πόσο μελλοντικές, μάλλον μόνο εκείνη και ο Καρώνης ξέρουν.

O Ινδός, οι υπουργοί και τα... γλυκά - Το «γεμάτο» μπόνους στα στελέχη της Grivalia - Tips για Lamda, Intrakat, Eurobank

ΕΔΕΣΜΑΤΑ: Ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά εδέσματα φαίνεται πως έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν μαζικά το παρών σε χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε πρόσφατα ο Ινδός επενδυτής Taizoon Khorakiwala (φωτ.), το οποίο και θυμηθήκαμε αυτές τις εορταστικές μέρες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο πάρτι προσήλθαν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, επιπλέον δε αυτών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλάμε για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη και τους Μάκη Βορίδη (Επικρατείας, αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο), Γιώργο Γεραπετρίτη (Εξωτερικών) και Σοφία Ζαχαράκη (Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας).

Deals στην Υγεία: Τα μηνύματα από τη συμφωνία Ντυνάν-Euromedica για το 2024

ΥΓΕΙΑ: Η υλοποίηση του deal μεταξύ Ντυνάν και Euromedica, που είχε προαναγγελθεί, αλλά με πολύ διαφορετική μορφή, ήδη από το 2022, φέρνει στην επιφάνεια αυτό που γνωρίζουν από καιρό οι “insiders” της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι επενδύσεις που έχουν κάνει στον χώρο της υγείας μικρότεροι και μεγαλύτεροι διεθνείς παίκτες, από τον χώρο των funds, όπως η Farallon, η CVC και η Oaktree, μετράνε πλέον κατά μέσο όρο περίπου πέντε χρόνια ζωής. Οι ίδιοι έχουν γράψει σοβαρές αποδόσεις σε επίπεδο αποτιμήσεων, οπότε πλησιάζει η ώρα της αποεπένδυσης.

Κυβερνητικό rotation: Αποτελέσματα 6μήνου - Lamda Malls: Ανοίγει ο δρόμος για refinance - Οχι Ελλάδα λένε οι expatriates

RΟΤΑΤΙΟΝ: Μη βιάζεστε να κρίνετε, είχε πει το φθινόπωρο ο πρωθυπουργός, ωστόσο τώρα πια έχουν περάσει έξι μήνες και έχει αρχίσει η κριτική, για τα αποτελέσματα του συστήματος rotation που ο ίδιος εφάρμοσε.

Να μην κρύψουμε ότι, προσώρας, τόσο εντός του κυβερνώντος κόμματος, όσο και εκτός, ιδίως στην αγορά, το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» (προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τομείς) εξακολουθεί να έχει τους περισσότερους οπαδούς.

Το παραδέχονται αυτό ακόμη και φανατικοί, κατά τα λοιπά, οπαδοί του πρωθυπουργού. Απλώς οι τελευταίοι δίνουν ακόμη περιθώρια «προσαρμογής και μάθησης» σε κάποιους από το υπουργικό σχήμα. Όχι όμως σε όλους. Υπό αυτή την έννοια, η τάση που έχει διαμορφώσει ο πρωθυπουργός, να αποφεύγει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τυγχάνει επίσης κριτικής.

v