Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κυβέρνηση: Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι βουλευτές και το... μήνυμα-Ελβετικό φράγκο: Η κίνηση Paribas και το Βιλαμπάχο!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η χρονιά άλλαξε, ο «πονοκέφαλος», όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών παραμένει.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει πιθανότατα από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, βάσει της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκετοί, όμως, είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν, πιεζόμενοι από τις… συνειδήσεις τους, τις τοπικές κοινωνίες και την Εκκλησία.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι «σέβεται την Εκκλησία, αλλά δεν νομοθετεί αυτή». Ταυτόχρονα, όμως, αναζητά τρόπους ώστε οι εσωκομματικές «παρενέργειες» να είναι όσο πιο… αναίμακτες γίνεται.

Χρηματιστήριο: Τα σχέδια για «ελβετικό μοντέλο»-Χρήμα στο ΤΧΣ από τις mezz-Οι μπίζνες Μπέκαμ και η νέα ήττα της FIFA

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το μέλλον της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, τελεί υπό σκέψη εδώ και χρόνια. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν γίνει συζητήσεις για συνενώσεις με άλλα Χρηματιστήρια της περιοχής, ενώ κατά καιρούς έχει πέσει στο τραπέζι και η ιδέα για ενσωμάτωση της ελληνικής αγοράς στο Euronext.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι στη παρούσα φάση προτιμητέα θα ήταν μια λύση που να μην αποστερεί την Ελλάδα από την ύπαρξη εγχώριας αγοράς, χωρίς όμως να υπάρχει ενθουσιασμός για τα διάφορα μοντέλα περιφερειακής συνεργασίας.

Ο Μπάρμπα Στάθης και ο κακός ο… λύκος-ΣΥΡΙΖΑ: Το δάνειο του Στέφανου (Κασσελάκη) και η ώρα για αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ηρεμία και αξιωματική αντιπολίτευση δεν πάνε μαζί, όπως φάνηκε (και) τις τελευταίες… ώρες του απελθόντος έτους. Αυτή τη φορά, η ταραχή δεν προκλήθηκε από τα εσωκομματικά του (που μετά τη διάσπαση δείχνουν να πλέουν σε ήρεμα νερά) αλλά από… τα εσωοικονομικά του.

Την αφορμή έδωσε το δάνειο των περίπου 200.000 ευρώ που αποφάσισε να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης για να πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων και οι μισθοί των εργαζόμενων στις δύο εταιρείες media του κόμματος, στην «Αυγή» και τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Χρηματιστήριο: Ολοταχώς πλέον για ανεπτυγμένη αγορά-Το χάντικαπ δυο μετοχών-Τι ενώνει Κίνα και... Harvard

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2024, είναι η αναβάθμιση του ΧΑ σε ανεπτυγμένη αγορά, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε καλά, το 2025.

Μέρος αυτού του σχεδίου, που ήδη υλοποιείται, είναι η γρήγορη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, η είσοδος του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και οι κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για την αναβάθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ).

Όσοι ξέρουν από αγορές στη κυβέρνηση (με πρώτο τον Άλεξ Πατέλη) αντιλαμβάνονται ότι ανεπτυγμένη αγορά χωρίς ικανοποιητικούς μηχανισμούς ελέγχου, δύσκολο να υπάρξει. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν υπάρξουν και αλλαγές προσώπων, ανάλογα με το έργο που έχουν παρουσιάσει.

Jamie Dimon: Πώς μάζεψε όλο το... χαρτί-Η κίνηση εξπρές της Alpha Bank-Tips για Ακρίτας, Cairomezz και... bitcoin

JAMIE DIMON: «Η JPMorgan είναι ο Γολιάθ των Γολιάθ» παραδέχτηκε αναλυτής της ανταγωνίστριας Wells Fargo. Δεν θα μπορούσε να πει κάτι άλλο, καθώς στον όμιλο αναλογεί σχεδόν το 20% όλων των κερδών που κατέγραψε ο αμερικανικός κλάδος το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς.

Τα 38,9 δισ. δολάρια που έβαλε στο ταμείο αποτελούν δικαίωση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Jamie Dimon  (φωτ.) που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες για εξαγορές -κυρίως με τη διάσωση της First Republic τον Μάιο - και τα λάθη των αντιπάλων του για να καθιερώσει την JP Morgan ως τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σχεδόν με κάθε μέτρο σύγκρισης.

v