Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
To top pick στις τράπεζες των ΗΠΑ και το... hi tech μαύρο πρόβατο-Πατριωτική Αριστερά: Ο Κασσελάκης και η ούγια!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης «χτύπησε φλέβα» με την επίθεση του στον «γαλάζιο» βουλευτή Άγγελο Συρίγο για τα περί «παρωχημένης Συνθήκης της Λωζάνης».

Οσοι καταθέτουν αυτή την εκτίμηση επικαλούνται -μεταξύ άλλων- την καθυστερημένη (κατά μισή ημέρα) αντίδραση και της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι δικοί της αρμόδιοι «το έψαχναν το θέμα» για να εκδώσουν επικριτική, προς τον βουλευτή, ανακοίνωση.

Στο ερώτημα γιατί βγήκε έτσι σκληρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση δίνουν στελέχη που γνωρίζουν το θέμα… και την τακτική: «γιατί θα πρέπει να στεκόμαστε χλιαρά απέναντι σε τέτοιες απόψεις που ανοίγουν κι άλλο τις ορέξεις της γείτονος; Κυρίως, γιατί να αφήνουμε στο ακροδεξιό ακροατήριο και στους εκφραστές του το προνόμιο να απαντούν σε τέτοιες θέσεις;», ρωτούν ρητορικά.

Ο ανασχηματισμός και τα αισθήματα της γαλάζιας ΚΟ-Η απάντηση στο γρίφο της Νήσος-Tips για ΠΕΤΡΟ, Viohalco

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Λίγοι χάρηκαν, πολλοί απογοητεύτηκαν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από την προχθεσινή ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Στην πρώτη κατηγορία, όπως είναι φυσικό ανήκουν οι (λίγοι) που αξιοποιούνται από τον πρωθυπουργό στο νέο σχήμα και κυρίως οι «νέοι» που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Οι απογοητευμένοι, σίγουρα είναι περισσότεροι. Ακούμε ότι μέχρι την ύστατη ώρα αρκετοί περίμεναν το πολυπόθητο τηλεφώνημα, αλλά μάταια. Η απογοήτευση μάλιστα πιθανότατα «φούντωσε» ακούγοντας χθες τον πρωθυπουργό να ξεκόβει ουσιαστικά μια νέα κίνηση.

Κυβέρνηση: Το rotation, οι βασικοί και ο… Βαγγέλης-Οι αγορές του Ανδρέα Καρέλια-Τα πρώτα μέτωπα της κας Σάρπ

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τέλος στα πειράματα, επιστροφή στις γνωστές, δοκιμασμένες συνταγές, όπως οι «βασικοί» που θα λέγαμε στο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι μοιάζει να το σκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στις γιορτές, όταν και αποφάσισε να προχωρήσει τώρα στον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Μια κίνηση που ο ίδιος στις 18 Οκτωβρίου απέκλειε κατηγορηματικά: «Οχι. Σας το λέω ευθέως, όχι», είχε απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν συνιστά προαναγγελία ανασχηματισμού η προτροπή του εκείνο το πρωί στους υπουργούς «να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλούν».

Ξύπνησαν τα στασινόχαρτα -Η ΔΕΗ και το… γεφύρι της Αρτας -Πυρά Στέφανου Μάνου κατά Χρ. Σταϊκούρα

VIOHALCO-ELVALHALCOR: Με το… δεξί έχουν μπει στο 2024 οι μετοχές του ομίλου (φωτ. ο Μιχάλης Στασινόπουλος της Viohalco) μετά την υποαπόδοση της προηγούμενης χρονιάς.

Η μετοχή της μητρικής Viohalco προερχόταν από απώλειες 8,5% στο εξάμηνο, έναντι σημαντικής ανόδου για τον Γενικό Δείκτη στο ίδιο διάστημα. Ωστόσο, μπήκε… φουριόζα στο νέο έτος, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ενώ χθες έκλεισε με άνοδο 4,5% στα 5,53 ευρώ. «Μαξιλάρι» για τη συνέχεια οι κοντινές στηρίξεις, στα 5,46 και 5,31 ευρώ.

Νέα υψηλά: Οι συνήθεις μετοχές και οι... εκπλήξεις-Ανοίγει το παιχνίδι για τα offsite ATMs-Tips για Attica Bank, JD Sports

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Χωρίς… θεαματικές κινήσεις, σειρά από τίτλους που πρωταγωνίστησαν το 2023 έκαναν το ντεμπούτο τους σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων.

Εν αρχή το δίδυμο Intracom – Intralot. Για την πρώτη, κλείσιμο στα 3,47 ευρώ με κέρδη σχεδόν 2% και τις συναλλαγές να ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες τεμάχια. Η απόδοση σε βάθος έτους προσεγγίζει το 90%.

Αντίστοιχη κίνηση, χθες, για την Intralot (κλείσιμο στο 1,078 ευρώ ή 2,08% υψηλότερα) και τις συναλλαγές να προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας του λάθους που έγινε με το πακέτο του 1,47 εκατομμυρίων μετοχών.

v