Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Στο μυαλό του Αλέξη (Τσίπρα) - «Κουρεμένη» επιδότηση για Σπ. Θεοδωρόπουλο - Βρέχει καταγγελίες στην ΑΑΔΕ

ΑΛΕΞΗΣ: Ασυγκίνητος από τις «προτροπές» διαφόρων να επιστρέψει το ταχύτερο, οι οποίες εκφράζονται με άρθρα αλλά και συνεχή φημολογία, εμφανίζεται προσώρας ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η στήλη επιχείρησε να μπει λίγο στο... μυαλό του, μιλώντας με πρόσωπα εμπιστοσύνης και αποκόμισε τα εξής:

Πρώτον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει πριν τις Ευρωεκλογές. Εαν άλλωστε έπραττε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να δικαίωνε όσους αποχώρησαν διχοτομώντας το κόμμα (Ομπρελίστες και Νέα Αριστερά), χωρίς να δώσουν καμία πίστωση χρόνου στον Στέφανο Κασσελάκη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει σε αυτές τις εκλογές ένα αξιοπρεπές ποσοστό, παρά τα όσα προηγήθηκαν, τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψει.

Η πρόβλεψη Ρουμπινί και ο... πανικός - Οι στόχοι Πειραιώς για το Tier II - Tips για Μινέρβα, Viohalco, Moda Bagno

DR DOOM: Πολύ μας ανησύχησε το mea culpa του Νουριέλ Ρουμπινί (φωτ.) και η πρόβλεψή του για μάλλον εύκρατο 2024.

Δεδομένου ότι οι προβλέψεις του τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πάντα δυσοίωνες (με αποτέλεσμα να αποκτήσει και το παρατσούκλι «Dr Doom»), κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται, το γεγονός ότι δείχνει να έχει «πετάξει πετσέτα» για το τρέχον έτος ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Πιθανολογούμε εν ολίγοις ότι μπορεί να αποδειχτεί ένδειξη σοβαρής αλλαγής τάσης προς το... χειρότερο, καθώς θυμόμαστε και την αγγλοσαξονική ρήση, «Don’t panic until the last of the bears throws in the towel».

ΕΤΕ: Ο Μυλωνάς και τα εύσημα ΤΧΣ - Εύθραυστη… κυριαρχία «δείχνει» η ALCO - Πού βγαίνει η αποτίμηση του «Βενιζέλος»

ΕΘΝΙΚΗ-ΤΧΣ: Πρόσφατα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επικαιροποίησε στην εταιρική του ιστοσελίδα το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών του, καθώς το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς αποεπενδύθηκε από Eurobank και Alpha Bank. Στην ανανεωμένη έκδοση το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις Εθνική (18,39%), Πειραιώς (27%) και Attica Bank (72,54%). Ενώ η παρουσίαση για τις Πειραιώς και Attica είναι λακωνική, στην ενότητα Εθνικής υπάρχει πλούσιος σχολιασμός.

«Μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας, η Εθνική έχει καταστεί σαφώς μια πιο ευέλικτη τράπεζα, μια κινητοποιημένη τράπεζα και μια τράπεζα με κίνητρο, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες που απαιτούνται από τις περιστάσεις -για τους ανθρώπους και τους πελάτες της. Οι βασικές αξίες της νέας Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος είναι θεμελιώδεις για το όραμά της: μια τράπεζα που είναι αξιόπιστη, μια τράπεζα με ανθρώπινο πρόσωπο, μια τράπεζα που εκτιμά την αποτελεσματικότητα και τους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς στόχους της επέκτασης και της ανάπτυξης», αναφέρει η παρουσίαση του ΤΧΣ.

Κυβερνητικό rotation: Ομολογία… αποτυχίας - Η έκπληξη στα εταιρικά ομόλογα - Η μπίζνα Γεωργάτου που πάει... πρίμα

ROTATION: Ο μίνι ανασχηματισμός της προηγούμενης εβδομάδας αποτελεί πρώτης τάξεως ομολογία αποτυχίας για το κυβερνητικό rotation που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Όχι επειδή έγινε αλλά για το πώς έγινε. Η έξοδος του Γιάννη Οικονόμου έγινε αφορμή για ευρύτερες μετακινήσεις, με ένα αξιοσημείωτο σημείο: Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί που μετακινήθηκαν σε κρίσιμα πόστα έχουν προηγούμενη θητεία στα υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκαν εκ νέου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ.) έχει χτίσει «καριέρα» με αλλεπάλληλες θητείες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (νυν ΠΡΟ-ΠΟ), ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξανά υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη και η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει προϋπηρεσία 4ετίας ως υφυπουργός Εργασίας, στο υπουργείο που αναλαμβάνει πλέον ως υπουργός (αφού προηγουμένως έβγαλε κάμποσα… κάστανα από τη φωτιά ο Άδωνις).

ΔΕΗ: Η τιμή και τα μεγάλα σχέδια - ΕΤΕ: Τα χρονοδιαγράμματα για Frontier II και III - ΧΑ: Τα δύο πρώτα ράλι του 2024

ΔΕH: Η σημαντική εκτόνωση της ενεργειακής κρίσης και το μπαράζ επιχειρηματικών κινήσεων έφερε τη μετοχή της ΔΕH στα πρόθυρα των 12 ευρώ, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η στήλη αφουγκράζεται περαιτέρω μεγάλα σχέδια της εταιρείας, εντός αλλά και εκτός του χώρου της ενέργειας, με βασικό υποψήφιο στη δεύτερη περίπτωση, τις τηλεπικοινωνίες.

Η επένδυση στο δίκτυο των οπτικών ινών, λένε οι επαΐοντες, για να αποδώσει πλήρως χρειάζεται και αντίστοιχα operations. Kι εδώ μπαίνει το δίλημμα για τη διοίκηση του Γιώργου Στάσση (φωτ.): Εξαγορά ή εγκαθίδρυση Virtual Operator

v