Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Χτυπούν… limit up οι μετοχές του «άγγιχτου» Μάκη (Βορίδη)-Tips για ΓΕΚ Τέρνα, Κρι Κρι, Αλουμύλ, Λάμψα και πακέτα

ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι κοινό μυστικό, εντός και εκτός ΝΔ, ότι αν υπάρχει ένας πολιτικός που έχει αυτό που λέμε «όλο το πακέτο» για να συγκροτήσει δεξιότερο κόμμα, απειλώντας και τη συνοχή της κυβερνητικής παράταξης, αυτός είναι ο Μάκης Βορίδης.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, συμφωνούν ότι δεν εμφανίζει τέτοιες φιλοδοξίες, δείχνοντας ικανοποιημένος από τις υπουργικές θέσεις που αναλαμβάνει.

Σε αυτό το πολιτικό «στόρι» εντάσσεται και η πεποίθηση πολιτικών κύκλων, προσκείμενων παρακαλώ στην κυβέρνηση, ότι παρά το ξεκάθαρο «όχι» που έχει εκφράσει για τον γάμο ομοφύλων, ως βουλευτής αλλά και υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο, ουδόλως κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, είτε τώρα είτε αργότερα.

Πειραιώς: Ξεκινά επενδυτικό tour διαρκείας - Η ντρίμπλα του Στέφανου με τον γάμο και το… μαχαίρι - Delay για την Avramar

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κύκλο ενημερώσεων προς τους ξένους επενδυτές ανοίγει από Δευτέρα η διοίκηση της τράπεζας, ενόψει του placement ποσοστού της από το ΤΧΣ.

Όπως μαθαίνουμε, οι ενημερώσεις θα είναι συνεχείς έως και το τέλος Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει η μεγάλη διοργάνωση της JP Morgan στη Νέα Υόρκη (παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Jamie Dimon) για την προβολή της ελληνικής αγοράς και των εταιρειών της.

Η στήλη πληροφορείται ότι οι συναντήσεις με επενδυτές θα περιλαμβάνουν στάσεις στο Λονδίνο αλλά και τη Νέα Υόρκη (ανεξάρτητες από τη διοργάνωση της JP Μorgan), σε γκάμα επενδυτών που έχουν προτείνει οι σύμβουλοί της, δηλαδή η Goldman Sachs και η UBS.

O Κυριάκος, ο χάρτης των «ανταρτών» και το κακό σενάριο - ΔΑΑ: Τα ντεσού της αποτίμησης - Στη Cenergy η... σκυτάλη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: «Πίσω από την κουρτίνα» του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, άρχισε να διακινείται εντατικά τις τελευταίες ημέρες, στις παρυφές της ειδησεογραφίας, ένα πολύ κακό (και επικίνδυνο) σενάριο, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός επιμένει στο «δικαιωματικό» αυτό θέμα, παρά το προφανές πολιτικό κόστος για την παράταξή του, λόγω ευρωπαϊκών φιλοδοξιών.

Το γεγονός μάλιστα ότι κατά το ίδιο σενάριο, η πρόθεση αυτή συνδέεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, εγκαταλείποντας τη θέση του, έδωσε πολύ… άμεσο χαρακτήρα στη φιλοδοξία.

Ακρίβεια: Η βιομηχανία της... αφωνίας, ο Σκρέκας και η ΕΛΣΤΑΤ - Ο ΟΣΕ και το ερώτημα - Τips για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ, ΟΛΘ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Βιομηχανία τροφίμων ή αλλέως βιομηχανία της... αφωνίας. Αν εξαιρέσουμε τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του, έχει άποψη και την εκφράζει, δυσαρεστώντας αρκετούς, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι από τη βιομηχανία τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών είναι άφαντοι.

Το πρόβλημα ασφαλώς εντοπίζεται (και) στην κεφαλή. Δηλαδή στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), η σιγή του οποίου, απέναντι σε όσα καταλογίζει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί, ελληνικές και πολυεθνικές, είναι εκκωφαντική. Για ένα θέμα, την ακρίβεια, που καίει τους πάντες. Όχι την τελευταία εβδομάδα αλλά την τελευταία τριετία.

Κυριάκος: Oλα του γάμου... δύσκολα *Μικροί-μεγάλοι ψάχνουν προσωπικό *Τα ονόματα που παίζουν για το Elevate Greece

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Στην πρώτη του φετινή συνέντευξη απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός ξεκινά το εγχείρημα να πείσει την κοινωνία αλλά και τους δεκάδες προβληματισμένους βουλευτές της ΝΔ, για την ορθότητα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει πλήρως το «όλα του γάμου δύσκολα».

Τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εμφανίζονται διχασμένα, καθώς απέναντι σε όσους κινούνται στην επίσημη γραμμή, υπάρχουν μερικές... δεκάδες άλλοι, οι οποίοι είτε δηλώνουν αντίθετοι είτε έχουν σοβαρές ενστάσεις, αναμένοντας(;) τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις-διευκρινίσεις.

v