Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δημοσκόπηση: Πώς θα κινηθεί το ΧΑ - Το παράδοξο της Attica Group - Εφοπλιστές: Μονά, ζυγά δικά τους - Η SEC ζητά σωσίβιο

ΑΤΤΙCA GROUP: Σχεδόν το… 30% της αξίας της έχει χάσει από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα η μετοχή του ομίλου. Η κίνηση αυτή είναι εκ πρώτης όψεως εξαιρετικά παράδοξη. Διότι μέχρι να αρχίσει αυτή η πτώση, οποιοσδήποτε μέτοχος μπορούσε να πουλήσει στα 2,6 ευρώ, εκμεταλλευόμενος τη δημόσια πρόταση της STRIX, αντί να πουλάει τώρα στα 1,8 και 1,9 ευρώ.

Τι μας λέει αυτό; Ότι πουλάνε νέοι μέτοχοι, που έλαβαν τίτλους της Attica στο πλαίσιο της συνένωσης με την ΑΝΕΚ. Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης όμως, βιάζονται και θα βγουν χαμένοι, διότι αυτή την περίοδο πουλάνε σε «κενό» αγοραστών.

Mytilineos: Το ρεκόρ και ο πήχης - Ο Αδωνις, ο Μάκης και η… ευρύχωρη ΝΔ - Tips για ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΚΛΜ, Βιοκαρπέτ

MYTILINEOS: Τρεις συνεδριάσεις ήπιας διόρθωσης συμπλήρωσε μέχρι την Παρασκευή η μετοχή, ωστόσο χθες έβγαλε ισχυρή αντίδραση σπάζοντας το φράγμα των 38 ευρώ. Με κέρδη 2,35%, έκλεισε στα 38,4 ευρώ, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Πλέον ο τίτλος κινείται χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις.

Για τη μετοχή ο πήχης έχει μπει από αναλυτές πολύ υψηλότερα. Η Citi για παράδειγμα δίνει τιμή-στόχο τα 46 ευρώ, η Edison τα 45 ευρώ και η Πειραιώς Securities τα 44,5 ευρώ.

Υ.Γ. Χθες έγινε ένα πακέτο στη μετοχή. Αφορούσε 128.008 τεμάχια στην τιμή των 37,9 ευρώ. Η αξία στα 4,85 εκατ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - JP Morgan: Το Road Show και οι πρωτιές - Τραπεζίτες vs αγοράς για τα επιτόκια

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και στο θέμα του γάμου ομοφύλων, που είναι θεωρητικά βούτυρο στο ψωμί του προοδευτικού χώρου, κατάφεραν να μην μπορούν να... δέσουν τα κορδόνια τους, που λέει κι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με σοβαρή ευθύνη του νέου αρχηγού, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι κινδυνεύει να έρθει πλέον σε ρήξη, όχι με τους εσωκομματικούς αντιπάλους (αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουν ήδη φύγει) αλλά με τους... υποστηρικτές του. Χλιαρούς και μη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης (φωτ.) αιφνιδίασε τους πάντες με τα όσα είπε περί κομματικής πειθαρχίας, πριν ακόμη κυκλοφορήσει έστω και ένα πρώτο κείμενο του νομοσχεδίου. Κι όταν η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη επιχείρησε (λόγω εύλογων αντιδράσεων) να «μαζέψει» το θέμα, εκείνος τη... διέψευσε ξεκάθαρα.

Χρηματιστήριο: Γιατί το έξυπνο χρήμα… ανησυχεί - Autohellas: Ντεσού για το ομόλογο - Υποστολή «σημαίας» στην ΕΥΠΙΚ

AUTOHELLAS: Την περασμένη Παρασκευή διενεργήθηκαν οι πρώτες παρουσιάσεις για το ομόλογο της Autohellas (φωτ. ο CEO Ευτύχιος Βασιλάκης), της τάξης των 150 ως 200 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες θα διατεθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό και τα καθαρά έσοδα προβλέπεται να κατευθυνθούν για αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού (100 εκατ. ευρώ), δαπάνες ανανέωσης/επέκτασης στόλου και κεφάλαιο κίνησης.

Από τα 100 εκατ. ευρώ των καθαρών εσόδων του retail bond, τα οποία θα οδεύσουν για αποπληρωμή δανείων, ως 65 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Alpha Bank για την αποπληρωμή οφειλής από το κοινό ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε στις 17/1/2022. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του εν λόγω δανείου, στο τέλος του 2023, ανερχόταν σε 110 εκατ. ευρώ.

Οι ανάποδες μπαλιές Σαμαρά και Βορίδη - Πωλητές στον χρυσό οι Ελληνες παρά τα ρεκόρ - Tips για Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΟΛΘ

ΒΟΡΙΔΗΣ: Γλυκά γλυκά, με το… βαμβάκι θα λέγαμε, συνεχίζει την προσπάθεια συστηματικής αποδόμησης των πρωθυπουργικών επιχειρημάτων για τις ρυθμίσεις περί γάμου ομοφύλων, αντιπαραθέτοντας τα δικά του.

Τελευταίο κρούσμα η συνέντευξη του Μάκη στο ΒΗΜΑ χθες, με την οποία, πέραν των ανωτέρω, δηλώνει ότι έχει έτοιμη τη παραίτησή του κι ότι και να φύγει, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. 

Α, δηλώνει επίσης ότι δεν προτίθεται να γίνει αρχηγός «των εθνικοπαραφρόνων», δείχνοντας τα τρία μικρά κόμματα δεξιότερα της ΝΔ. Μόνο που ουδείς τον κατηγόρησε για κάτι τέτοιο. Για... «σοβαρό» δεξιό κόμμα τον προορίζουν όσοι τον εμπλέκουν σε σχετικά σενάρια.

v