Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα ντεσού του placement - Ο Ηρακλής ΙΙΙ και η δικαίωση του ΧΑΜ - Πού κλείνει το retail bond της Autohellas

ΓEK ΤΕΡΝΑ: Η κάπως περιπλοκή και ασυνήθιστη διαδικασία που ακολούθησε χθες ο όμιλος δημιούργησε απορίες. Ωστόσο, δεν είναι καινοφανής. Έχει ξαναγίνει έμμεση πώληση ιδίων μετοχών, με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα από τον όμιλο. Συνέβη το 2018, στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο λόγος ίσως ενδιαφέρει άλλους εισηγμένους επιχειρηματίες.

Όπως μαθαίνουμε, στις σχετικές ρυθμίσεις για τις προβλεπόμενες χρήσεις ιδίων μετοχών, εκ των οποίων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει περίπου 10 εκατ. τεμάχια (μαζί με εκείνες που πρακτικά έδωσε χθες), η πώληση δεν αναφέρεται ρητά. Οπότε ο όμιλος του Γιώργου Περιστέρη (φωτ.) προτιμά αυτή την πιο τεχνική λύση, προκειμένου να είναι απόλυτα καλυμμένος νομικά.

Μια χούφτα traders κέρδισαν 5 δισ. από το ρεύμα - Ο Μαντωνανάκης και τα 330 εκατ. του Υπερταμείου - Tips για το ΧΑ

ΝΤΑΒΟΣ: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν ρωτήθηκε, έσπευσε να αναζητήσει τον… καφέ της, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε, «νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος», προκαλώντας επίσης γέλια.

Ηταν η πρώτη τους αντίδραση στις ερωτήσεις για τις αμερικανικές εκλογές και την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ. Εντέλει αμφότεροι επεσήμαναν ότι η απόφαση ανήκει στον αμερικανικό λαό, που θα αποφασίσει δημοκρατικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δουλέψει με όποιον εκλέξουν οι Αμερικανοί πολίτες, καθώς και ότι μερικές φορές κάνοντας «κήρυγμα» έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μαξίμου: Ο φόβος των ενδοοικογενειακών debate - «Καρφί» UBS για ΕΚΤ - Tips για Τitan, ΚΛΜ και τα δάνεια Παπαλέκα

ΜΑΞΙΜΟΥ: Μία μάλλον πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα ανησυχία αρχίζει να αιωρείται πάνω από το διοικητήριο της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της ευρείας διάστασης απόψεων μεταξύ των βουλευτών της για το θέμα του γάμου ομοφύλων:

Να προσκαλούνται σε τηλεοπτικά πάνελ δύο μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, το ένα υπέρ του νομοσχεδίου και το άλλο εναντίον, οπότε θα γίνεται…. debate ανάμεσά τους, προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

H περίπτωση τέτοιων «ενδοοικογενειακών» debate, όπως μαθαίνουμε, συζητήθηκε στα διήμερα «σεμινάρια» των βουλευτών, στα γραφεία του κόμματος, στις αρχές της εβδομάδας.

Κρήτη: Η ηλεκτρική διασύνδεση & τα deals - Τέμπη: Αμέρικαν μπαρ η Εξεταστική - Το προσπέρασμα ΜΥΤΙΛ στον ΟΤΕ

ΚΡΗΤΗ: Κάτι γκρίνιες που καταγράφηκαν για την ολιγόμηνη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του έργου διασύνδεσης της Μεγαλονήσου δεν φαίνεται να ευσταθούν. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα, όπου όλοι ξέρουμε πόσο καθυστερούν διάφορα έργα, ενώ το συγκεκριμένο, ύψους 1 δισ. ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός 5ετίας από την έναρξή του, (2020) παρότι μεσολάβησαν και τα lockdown της πανδημίας. Δηλαδή σε χρόνους αντίστοιχους με άλλα ευρωπαϊκά projects αυτής της μορφής.

Η υπόθεση «σήκωσε σκόνη» τις τελευταίες ημέρες, από… σπόντα. Διότι έπρεπε να βρεθεί λύση για την κάλυψη επειγόντων αναγκών στην Κρήτη, οι οποίες θα λυθούν τώρα με την αγορά της μονάδας ΗΡΩΝ 1 από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά της στην Κρήτη.

Πειραιώς: Γιατί θέλουν διάθεση του 27% οι μεγάλοι ξένοι - Νέα Αριστερά: Σήμα στον Πέτρο (Κόκκαλη) - Tip για Cenergy

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σήμερα σας έχουμε νεότερα από το roadshow της Τράπεζας Πειραιώς στο Λονδίνο, ενόψει της διαδικασίας διάθεσης των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ. Η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Πειραιώς, στις 23 Φεβρουαρίου.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν: Το ενδιαφέρον είναι έντονο, ενώ ιδίως από την πλευρά των πιο μεγάλων (σε κεφάλαια) επενδυτών εκφράζεται ισχυρή επιθυμία για τη διάθεση όλου του ποσοστού του ΤΧΣ, δηλαδή για το 27% της τράπεζας, κι όχι ενός, σημαντικού έστω, τμήματος.

v