Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΔΕΗ: Ερχεται μπαράζ αναθεωρήσεων - ΓΕΚ: Η ΑΜΚ και το buyback - Tips για έντοκα, FRIGO, Mezz και ΟΝΕΧ

ΔEΗ: Μπροστά σε 200 επενδυτές και αναλυτές ανέπτυξε η διοίκηση της εισηγμένης το στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2024-2026.

Το μεγάλο στοίχημα του CEO Γιώργου Στάσση (φωτό) είναι η δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου στην περιοχή των Βαλκανίων. Θα προστεθεί και άλλη χώρα στον χάρτη των συνεργειών της ΔΕΗ με άλλες εταιρίες; Μένει να φανεί…

Το μόνο σίγουρο είναι πως το «άρμα» της ανάπτυξης θα το σέρνουν οι ΑΠΕ και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά και αιολικά. Η ανάπτυξη θα είναι πολύ μεγάλη μέχρι το 2026.

Ρεύμα: Ο Θόδωρος (Σκυλακάκης) και η... σαλάτα - Τράπεζες: Το «φάουλ» των οίκων - Ο Π. Καμμένος και το σημάδι του Θεού

ΡΕΥΜΑ: Στην πολύχρωμη σαλάτα των τιμολογίων, ήρθε προσφάτως να προστεθεί το νέο... φρούτο της «Φυσικό Αέριο», που κατά τη ΡΑΑΕΥ δεν εντάσσεται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Το περίεργο είναι ότι μετά από μια προσπάθεια μηνών να ομαδοποιηθούν με το ζόρι σε χρώματα τα τιμολόγια, για να επιλέγει υποτίθεται με μεγαλύτερη διαφάνεια ο καταναλωτής, τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης εμφανίζεται θετικός απέναντι σε αυτό το... άχρωμο τιμολόγιο, διότι είναι φτηνό, έχοντας όμως μικρότερη διάρκεια από την προβλεπόμενη (8 μήνες αντί για 12).

Πειραιώς: Τι κρύβει η «κολοκυθιά» των ποσοστών *ΤΑΙΠΕΔ-ΔΑΑ: Η τετράδα και τα... τζαρτζαρίσματα *Tips για το ΧΑ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Να είναι 15% το ποσοστό που θα δώσει το ΤΧΣ, να είναι 20%, ή μήπως 27%; Η κολοκυθιά που παίζεται, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία για τους τραπεζίτες αλλά και τους μεγάλους επενδυτές είναι να μη δημιουργηθούν τράπεζες δύο ταχυτήτων.

Με άλλα λόγια, να μη διαιωνίζεται το φαινόμενο τραπεζών στις οποίες το δημόσιο έχει αυξημένα δικαιώματα και προνόμια επειδή διατηρεί ποσοστό, ενώ σε άλλες όχι.

Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: Είτε με την πώληση αυτών των ποσοστών, είτε με μερική πώληση (όπως έγινε στην ΕΤΕ), συνοδευόμενη από νομική αλλαγή στο καθεστώς των αυξημένων δικαιωμάτων.

Σπέτσες: Ο τοίχος και το μπλε παράθυρο - ΕΒΕΑ: Η Σοφία στο Νταβός - Το Roadshow και οι απόντες - Tips για ΜΟΝΤΑ & mezz

ΕΒΕΑ: Έχοντας λύσει όλα τα καυτά προβλήματα των μελών του Επιμελητηρίου στην Αθήνα, η πρόεδρός του, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου (φωτ.), καινοτόμησε. Μετέβη στο… Νταβός, για να πάρει μέρος, έστω και περιφερειακά, στη διάσκεψη των ισχυρών του κόσμου. Επί του θέματος μάλιστα υπήρξε και επίσημη ενημέρωση των μελών, μέσω του newsletter, καθώς η κυρία πρόεδρος ταξίδεψε επισήμως, με έξοδα του Επιμελητηρίου.

Υποθέτουμε ότι το ταξίδι δεν οφείλεται σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου, αλλά έγινε κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους. Να πάρει, βρε αδελφέ, μια γεύση, από πρώτο χέρι, που λέει και ο λαός μας, για τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται, περί γεωπολιτικών εντάσεων, κλιματικής αλλαγής, παραπληροφόρησης, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων διεθνών προκλήσεων, μεγάλου βεληνεκούς.

CVC: Σαν τη μύγα μες στο γάλα - Ποιος θα χτίσει το Riviera Galleria - Εφοπλιστές: Σφαγή για μια… προβλήτα

CVC: Σαν τη μύγα μες στο γάλα ξεχώρισε το όνομα του μεγάλου private equity fund, στους συμμετέχοντες της μεγάλης εκδήλωσης της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, που ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Η παρουσία αυτή, που αφορά ειδικότερα τη CVC Greece, συνδυάστηκε από πολλούς με τις πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση του fund να επιδιώκει αποεπένδυση από δραστηριότητες στις οποίες έχει κλείσει αρκετά χρόνια συμμετοχής. Αλλά να μη συμφωνεί με τις -υψηλές μεν, αλλά όχι όσο θα ήθελε- τιμές που προσφέρθηκαν από κάποιους ενδιαφερόμενους, σε διερευνητικές επαφές.

v