Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αριστερά: Τα αρχηγιλίκια και ο «ενιαίος φορέας»-Κουτσοί στραβοί στο... ΠΑΣΟΚ- Η ΚΟΥΑΛ και η «λευκή επιταγή»

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το επόμενο διάστημα μην περιμένετε να ακούσετε πολλά για τον περίφημο «ενιαίο φορέα» στην Κεντροαριστερά, ιδίως σε ό,τι αφορά απόψεις που προβλέπουν «ενσωμάτωση» των κομμάτων του χώρου.

Κι αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε διαδικασία εκλογών, ο Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι παρέλαβε κόμμα και δεν θα το κάνει συνιστώσα, ενώ και οι υπόλοιποι επίδοξοι αρχηγοί, που είναι πολυάριθμοι, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, δεν θα επιχειρηματολογήσουν για το… αντίθετο.

Τι θα πουν στις οπαδούς του ΠΑΣΟΚ; «Ελάτε να με ψηφίσετε να κάνω το κόμμα συνιστώσα»;

Διαμαντοπούλου όπως... Λοβέρδος-Τελειώνει το ντιλ για Famar-Η ΕΠΣΙΛ και οι σταγόνες-Tips για Revoil, ΑΒΑΞ, Μαθιό

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ένας «πολύ καλός αριθμός» υπογραφών θα κλειδώσει την απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και οι δημοσκοπήσεις, βεβαίως, καθώς δεν θα ήθελε να βγει στην «ουρά» της κούρσας.

Δεδομένου ότι η ίδια απουσιάζει από τη «ζωή» του κόμματος τα τελευταία δέκα χρόνια και το όνομά της εμφανίζεται συνεχώς στους κεντρώους που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη, τα ερωτήματα «πού το πάει η Άννα» κυριαρχούν. 

Κατά τις αναλύσεις, η κ. Διαμαντοπούλου ποντάρει στη στήριξη των κεντρώων που απομακρύνονται από τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά δεν θέλουν να στηρίξουν «το παλιό ΠΑΣΟΚ».

Η μίνι… βόμβα της Ντόρας στην εξωτερική πολιτική-Moνά κερδίζει η Λεπέν, ζυγά το... ίδιο-Η ΓΣ Viva & το τρίο Avramar

ΝΤΟΡΑ: Μια δήλωση-μίνι βόμβα, παρότι κομψά διατυπωμένη, πέταξε χθες η μεγάλη κυρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε πάνελ γεωπολιτικής, στο συνέδριο του Economist.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις τυχόν εκλογής Τραμπ, αναπόφευκτα αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας. Πρώτα είπε αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ. Δεν πιστεύω πως θα ρέει το χρήμα προς την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει με κάποιον τρόπο να υποκύψει. Αν αυτό θα έχει κάποια πολιτική κάλυψη, δεν μπορώ να το ξέρω».

Ο Σαμαράς, ο Καραμανλής και ο επόμενος… Μακρόν-Avramar: Τα φαβορί του 2ου γύρου-Βάζουν χρήμα Lamda-Λάτσης

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Θα μπορούσε να είναι προεκλογική συγκέντρωση μιας άλλης πιο δεξιάς εθνικοπατριωτικής παράταξης που αντιπολιτεύεται ή τα εγκαίνια ενός νέου κόμματος, στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Σίγουρα δεν ήταν απλά μια παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Τον τόνο της εκδήλωσης έδωσε αρχικά ο συγγραφέας του βιβλίου Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος και σήμερα διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», μιλώντας (καταχειροκροτούμενος) για την «πατρίδα» απέναντι στις «πρεσβείες», για τον «λαό» σε αντίστιξη με τους «ολιγάρχες», για τη «γαλανόλευκη» απέναντι «στις πολύχρωμες σημαίες που έχουν γίνει της μόδας».

Το ΠΑΣΟΚ και το μαγικό νούμερο «7»-Μπίζνες: Νέα αρνητική «πρωτιά» για Ελλάδα-Tips για τράπεζες, ElvalΗalcor, Revoil

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησαν την Κυριακή τρία, έγιναν τη Δευτέρα πέντε και ζυμώνονται για να φτάσουν έως τα επτά. Ο λόγος για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ -ασχέτως εάν φτάσουν μέχρι το τέλος.

Στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο (φωτ.) προστέθηκαν χθες ο Μιχάλης Κατρίνης και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ κάποιες φήμες επιμένουν να αφήνουν στο τραπέζι και το όνομα της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Κάποιοι λένε να μην αποκλείεται και η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, ωστόσο οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι η «δεξαμενή» που θα μπορούσε να τη στηρίξει άδειασε μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου και την υπουργική διεύρυνση του κ. Μητσοτάκη, οπότε κρατούν πολύ μικρό καλάθι.

v