Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΓΕΚ: Κλείνει το δάνειο της Αττικής Οδού - Ντιλ Brown Hotels με Hilton - Ποιοι αγοράζουν Φουρλή - Η ντρίπλα της Minoan

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB τα λέει όλα. Όσο δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, μπορεί να υπάρχει δυσαρέσκεια, ακόμη και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, λένε οι απαντήσεις, για θέματα όπως η ακρίβεια και ο γάμος των ομοφύλων, αλλά δεν βρίσκει πού να εκτονωθεί.

Η πρόθεση ψήφου στη ΝΔ με βάση τα δεδομένα χωρίς αναγωγή έχει πέσει στο 27,1% για τις ευρωεκλογές (36,1% με αναγωγή). Όμως, μόνος «αντίπαλος» με σοβαρά ποσοστά είναι η… αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι, αποχή, λευκό κ.λπ.) που λαμβάνει 25%.

ΝΔ: Ο Μπούγας στον δρόμο του Βορίδη - Tράπεζες: Καμπανάκι ΕΚΤ για τα... social media - Tips για ΤΧΣ, Κόκκαλη, Frigoglass

ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Μετά την επίσημη «απαλλαγή» του Μάκη Βορίδη, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στάση του στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ένας ένας οι υφυπουργοί αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους, ίσως περισσότερο άνετοι πλέον σε σχέση με πριν.
Χθες, για παράδειγμα, βγήκε δημοσίως ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας (φωτ.) να προαναγγείλει ότι θα απέχει.

«Η προσωπική μου απόφαση είναι μάλλον να απέχω από τη διαδικασία. Θα το εξηγήσω. Πρέπει να εξηγηθεί με τρόπο που θα είναι αναλυτικός, ώστε να γίνει κατανοητή η προσωπική μου στάση. Είναι καθαρά θέμα συνείδησης και νομικής στάθμισης. Λαμβάνω υπόψη και τα επιστημονικά νομικά δεδομένα. Ακούμε την Εκκλησία αλλά δεν είναι ο παράγοντας που επηρεάζει τη βούλησή μας», ανέφερε σε συνέντευξή του (στον Real fm).

«Τοξική» γίνεται η υπόθεση Αvramar - Τι μερίσματα θα δώσουν οι τραπεζίτες - O Σταϊκούρας, o Οικονόμου και ο γάμος

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η ακατανόητη επιλογή που «φορτώθηκε» η υπουργός Εσωτερικών να καταθέσει την τροπολογία για επέκταση εφαρμογής της επιστολικής ψήφου για τους αποδήμους και στις εθνικές εκλογές κόστισε στην κυβέρνηση.

Όχι γιατί δεν πέρασε το νομοσχέδιο που αφορά τις ευρωεκλογές, αλλά γιατί έχασε μεγάλη ευκαιρία να διατηρήσει την ευρεία συναίνεση που είχε διασφαλίσει νωρίτερα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Με την αιφνιδιαστική της κίνηση, η υπουργός -με τη θέλησή της ή μη- τίναξε στον αέρα κάθε πιθανότητα ψήφισης της κυβερνητικής πρότασης με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τσαλακώνοντας ταυτόχρονα το σοβαρό προφίλ που θέλει να προωθήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Τράπεζες: Αιχμές Κασσελάκη για καρτέλ - Ο πήχης για Mytilineos - Ο Μάκης (Βορίδης), το κομπρεμί και οι παρενέργειες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ενός κακού και άλλα έπονται. Οι σχεδόν συνεχείς δηλώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και αντίστοιχες από την Τράπεζα της Ελλάδος, περί έλλειψης ανταγωνισμού στον χώρο, το πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (που με τη σειρά του προκάλεσε εντυπώσεις, παρά τις διευκρινίσεις των τραπεζιτών), επόμενο ήταν να δώσουν κάποια στιγμή τον τόνο και στην αντιπολίτευση.

Η οποία όπως και να το κάνουμε, έχει και μεγαλύτερο «ιδεολογικό έρεισμα». Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πήρε τ' όπλο του» χθες κι άρχισε να τα... χώνει, που λέει κι ο λαός μας.

Roadshow: Από τη Νέα Υόρκη στο… Παρίσι - Ιεράρχες στα... κάγκελα - H ανυποψίαστη Νίκη (Κεραμέως)

ROADSHOW: Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη (JP Morgan) και σύντομα στο Παρίσι. Στα... 3 σημεία του ορίζοντα οι επικεφαλής των εισηγμένων και υπεύθυνοι επενδυτικών σχέσεων, στην πιο εξωστρεφή περίοδο της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας εδώ και χρόνια.

Γιατί στο Παρίσι; Διότι την 1η Φεβρουαρίου η Πειραιώς Securities διοργανώνει στο Παρίσι το Greek Investment Day. Θεσμός που ξεκίνησε χρόνια πριν, από τους Κωνσταντίνο Ξένο και Δαμιανό Παπακωνσταντίνου, πέρασε τις συνέπειες της μνημονιακής κρίσης, για να επανεκκινήσει διερευνητικά μετά την πανδημία.

v