Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Ντόρα, ο Σαμαράς και η... διπρόσωπη-Προσδεθείτε, νέες εθελούσιες στις τράπεζες-Πού κλείνει η τιμή του «Ελ. Βενιζέλος»

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ: Πέρα από τις διαφωνίες για το θέμα του γάμου ομοφύλων, έχουν πυκνώσει και τα συντροφικά καρφώματα στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο χθες είχαμε δύο περιπτώσεις που υπέπεσαν στην αντίληψη της στήλης:

-Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας, κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη (χωρίς να τον ονοματίσει, με δήλωση στο Μανιφέστο): «Οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο». Μόνο ο Αυγενάκης είχε μιλήσει για υποκινούμενες κινητοποιήσεις, οπότε η... αποκρυπτογράφηση ήταν απλή. Τον «στόλισε» κανονικά τον υπουργό του.

Πειραιώς: Το placement και οι... μετανιωμένοι *Τεχνολογία-XA: Τα 42 deals και τα IPOs *Υποκλοπές: Κουκάκης vs Greece

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τη φράση του Νικήτα Κακλαμάνη (φωτ.) ότι «για να έχει τύχη ένα βιογραφικό σήμερα στη ΝΔ πρέπει κάποιος να γράψει ότι θήτευσε για κάποιο διάστημα και στο ΠΑΣΟΚ», θυμήθηκαν πολλοί χθες στην κυβερνητική παράταξη, στο άκουσμα της είδησης της μεταγραφής της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν… ενθουσιάστηκαν όλοι στη ΝΔ με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τους ισχυρούς δεσμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον χώρο του κέντρου.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι -όπως όλα δείχνουν- υποψήφια ευρωβουλευτής, κάτι που σχολίαζε δηκτικά γαλάζιο στέλεχος: «Προφανώς και δεν εκπλήσσομαι. Άλλωστε, δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά μάλλον ούτε και η τελευταία τέτοια μετακίνηση προς τη ΝΔ. Το έχουμε… δει ξανά το έργο».

Αγορές: Κάτω από το ραντάρ νο 2 - Ο ΣΕΒ και τα σταλινικά ποσοστά - Το παράδοξο με το φυσικό αέριο - Tips για MOH, Titan

ΑΓΟΡΕΣ: Χθες μιλήσαμε για τους γεωπολιτικούς φόβους σε Αμερική και Ευρώπη. Σειρά για να κλείσουμε το θέμα, έχουν η Μέση Ανατολή και η Ασία. Κρατήστε από τώρα ότι όσο αυξάνονται οι υποθέσεις που μπορεί να έχουν πολύ κακή κατάληξη, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες ότι δεν θα πάνε όλα καλά, ή έστω μετρίως καλά, παντού. Κάποιο «καρπούζι» είναι πιθανό να σκάσει, ίσως και περισσότερα από ένα.

 

ΙΣΡΑΗΛ: Όσο περνά ο χρόνος τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες επέκτασης της σύγκρουσης. Οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών δεν αναμένεται να τερματιστούν σύντομα, διότι οι στόχοι που έχουν βάλει, δύσκολα θα επιτευχθούν, λέει το consensus των ειδικών. Ο ναυτικός αποκλεισμός στην Ερυθρά Θάλασσα (μέσω των Χούθι) είναι δύσκολο να ελεγχθεί, όπως επίσης παραδέχονται σχεδόν όλοι οι αναλυτές. Προχθές είχαμε και Αμερικανούς νεκρούς, από επίθεση με drone σε μικρή βάση τους, στην Ιορδανία, που ανέβασε περισσότερο το επίπεδο κλιμάκωσης.

Αγορές: Οσα δεν γράφουν οι τίτλοι των ΜΜΕ-Η Greek Mafia και ο ομφάλιος λώρος-«Αδιόρθωτες» ΕΛΧΑ & ΒΙΟ

ΑΓΟΡΕΣ: Για τους αναγνώστες με κάπως μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, έχουμε σήμερα ορισμένα γεωπολιτικά στοιχεία που μέχρι στιγμής περνούν κάτω από το «ραντάρ» των τίτλων της ειδησεογραφίας, ενδέχεται όμως να έχουν σοβαρότατη διεθνή επίδραση στο εγγύς μέλλον. Οι αναφορές είναι μεν συνοπτικές, αλλά έχουν προκύψει μετά από πολύ «μελέτη» καθώς και ρεπορτάζ σε κατάλληλες πηγές.

 

ΤΡΑΜΠ: Το ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, δεν θεωρείται απλά βασικό σενάριο, αλλά περίπου βέβαιο. Το γεγονός ότι η Νίκι Χέιλι μένει στη κούρσα μετά από δύο βαριές ήττες, στην Αϊόβα και το Νιού Χαμπσάιρ, οφείλεται αποκλειστικά στις προσδοκίες ότι η υποψηφιότητα του μπορεί να ανακοπεί δικαστικά – οπότε εκείνη θα πάρει σχεδόν δικαιωματικά το χρίσμα.

Χτίζει πάγκο η Νέα Δημοκρατία-Ενα ερώτημα για Avramar-Η Κίνα περιμένει τον...Γκοντό-Tips για ΔΕΗ, ΜΕΖΖ και περιφέρεια

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σε αξιοποίηση βουλευτών της ΝΔ σε κομματικές θέσεις προχωρά η Πειραιώς.
Όπως μαθαίνουμε, ίσως και εντός της εβδομάδας η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα θα ανακοινώσει το νέο οργανόγραμμα, στο οποίο, εκτός από τους νέους Γραμματείς, θα επανέρχεται ο θεσμός των Τομεαρχών.

Τις θέσεις θα καταλάβουν εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι θα συνεργάζονται με τους υπουργούς της αρμοδιότητάς τους και θα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ του κόμματος και της κυβέρνησης.

v