Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Αδωνις, τα Αμοιβαία και ο... Μαρξ - Μπαράζ πακέτων στο χρηματιστήριο - Το ντεμπούτο της Theon και η μετακόμιση ΔΕΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ο καπιταλισμός είναι το πιο επιτυχημένο σύστημα της ανθρωπότητας, μακράν από οποιοδήποτε άλλο». Τάδε έφη Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα «Fund Managers’ Awards 2024» που απονέμονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, «ο κυριότερος λόγος που στην Ελλάδα είχαμε τόσα χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς είναι γιατί… δεν καταλαβαίναμε πώς δουλεύει ο καπιταλισμός».

ΕΤΕ: Rebranding για… φουλ επίθεση - Η επανεμφάνιση του Γρηγόρη (Δημητριάδη) και το βιβλίο Τσιόδρα - Το «μυστικό» με την Ακρίτας

ΕΘΝΙΚΗ: Σε κλειστό κύκλο μεγάλων πελατών, συνεργατών και αρμόδιων πολιτικών προσώπων, έγινε χθες η πρώτη εκδήλωση για το rebranding της ιστορικής τράπεζας. Όχι, το όνομα δεν αλλάζει, ποιος τρελός άλλωστε θα το άλλαζε.

Παρότι η εντυπωσιακή εκδήλωση (που έγινε στο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Σοφοκλέους 10) υπέστη μια κάποια ακούσια… παρενόχληση από πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών, προσήλθαν αρκετά μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού (και όχι μόνο) χώρου.

Δεν θα σας κουράσουμε όμως με αυτά, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα «μαντάτα» από την εκδήλωση, για την αγορά αλλά και τους υπόλοιπους τραπεζίτες.

Η στρατηγική Μυτιληναίου στην Γκάνα - ΑΔΜΗΕ: Προχωρά (και) με Σαουδάραβες - Η νέα κόντρα Μαντωνανάκη με Eurobank

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Από τα τρακτέρ των αγροτών, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σύντομα να μιλάει μπροστά στο εκλεκτό κοινό του London School of Economics, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Hellenic Observatory, στις 19 Φεβρουαρίου.

Αντικείμενο της συζήτησης, τα… βάσανα της σύγχρονης αριστεράς που αντιμετωπίζει, για να το πούμε κομψά, «εκλογικές προκλήσεις», καθώς σε όλη την Ευρώπη ανεβαίνει η λαϊκιστική και εθνικιστική δεξιά, ενώ ο αριστερός χώρος κατακερματίζεται.

Με επίκεντρο, υποθέτουμε, την πρόσφατη ελληνική εμπειρία.

Οι εγκλωβισμένοι του Θόδωρου (Σκυλακάκη) στο ρεύμα - Στα χάι τους οι τράπεζες - Tips για ΚΡΙ ΚΡΙ και αλλαγές στην Q&R

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Σταδιακά, η πολύχρωμη σαλάτα των τιμολογίων, που δημιούργησε ο υπουργός Ενέργειας, μετατρέπεται σε κινούμενη άμμο, στην οποία βουλιάζει η τεχνοκρατική επάρκεια και η πολιτική αξιοπιστία του υπουργείου.

Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου συστήματος τον Γενάρη, μια κρατική(!) εταιρεία μπήκε σφήνα στις προδιαγραφές που έβαλε το υπουργείο, προσφέροντας ένα 8μηνο (αντί για 12μηνο) σταθερό τιμολόγιο.

Η εταιρεία έδωσε φτηνή τιμή και «τσίμπησε» περίπου 10.000 πελάτες, κάνοντας έξαλλους άλλους παίκτες της αγοράς και προκαλώντας την αντίδραση της ρυθμιστικής αρχής. Εντούτοις ο Θόδωρος Σκυλακάκης εμφανίστηκε να υπερασπίζεται το νέο τιμολόγιο, επειδή ήταν «φτηνότερο».

Η «ασυλία» των τραπεζιτών και η... αβλεψία Φλωρίδη - Τιτάν: Ψάχνουν πακέτα! - Πειραιώς: Η κρούση στους σεΐχηδες

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ανησυχία προκαλεί στα υψηλά τραπεζικά γραφεία μία «αβλεψία» του υπουργού Δικαιοσύνης.

Όπως μαθαίνουμε από πολύ έγκυρες πηγές, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν «αλληλοκατανόηση» μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζιτών, ότι η εξάλειψη της ρύθμισης που (ολίγον μπακάλικα) ονομάστηκε «ασυλία» των τραπεζικών στελεχών, θα προχωρήσει, πλην όμως θα υιοθετηθούν κάποιες νέες ασφαλιστικές δικλίδες.

Ώστε να μην καταστούν τα τραπεζικά στελέχη αιχμάλωτα απέναντι σε κάθε είδους -ενίοτε και ανώνυμες- καταγγελίες, ορισμένες εκ των οποίων είχαν στο παρελθόν πολιτικά και άλλα «πονηρά» ελατήρια, χωρίς να υπάρχει πραγματικό επίδικο.

v