Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Κώστας (του Αχιλλέα) και η ντροπή - Ο αιφνιδιασμός Κασσελάκη - Tips για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΟΜΙΚ, ΒΙΣ, ElvalΗalcor

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ι: Ως αυτοβούλως προσερχόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, προσπάθησε να εμφανιστεί χθες ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο επονομαζόμενος και «Κώστας του Αχιλλέα», για να μη γίνονται δυσάρεστες (για τους άλλους) παρερμηνείες.

Δίνοντας μάλιστα ηρωικό και πένθιμο τόνο στην «κίνησή» του, με φράσεις όπως «ό,τι έχω να πω, θα το πω κοιτώντας στα μάτια εσάς, τους συναδέλφους μου, αλλά και όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες που θέλουν να μάθουν την αλήθεια» ή τονίζοντας διαρκώς ότι δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με γονείς θυμάτων, διότι σέβεται και καταλαβαίνει τον πόνο τους.

ΧΑ: Κάνουν παιχνίδι ΑΧΕ αλλά και λόμπι - Εφοπλιστές: Μπρος γκρεμός και πίσω... Χούθι - Tips για ΔΑΑ, ΕΛΤΟΝ, Ικτίνος

ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Τις χυδαίες ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου (φωτ.) και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη έσπευσε να καταδικάσει η ΝΔ. Και πώς να μην το κάνει, καθώς απομένουν λίγα 24ωρα από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και αυτές οι φωνές «χαλούσαν τη σούπα» του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Παρότι και οι δύο αιρετοί «άρχοντες» προέρχονται από τη «δεξιά οικογένεια» και στηρίχτηκαν εμμέσως πλην δυναμικώς από στελέχη του κόμματος, το κυβερνών κόμμα τούς επέκρινε, συν τοις άλλοις, για έναν βασικό λόγο: θέλει να αναδείξει το εκσυγχρονιστικό-μεταρρυθμιστικό πρόσημο της κυβέρνησης, που δεν περιορίζεται στο περίφημο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά βάζει «απέναντι» και όσους επιλέγουν ομοφοβικές τακτικές για να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους.

Συναγερμός για τον Κώστα (Καραμανλή) - Δεύτερο χτύπημα Λασκαρίδη στα ακίνητα - «Ηλεκτρίζουν» TotalEnergies και Enel

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σε συναγερμό βρίσκονται στη ΝΔ ενόψει της σημερινής κατάθεσης του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι, άλλωστε, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης και έχει στρέψει πάνω του τα βέλη του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με φόντο τη σημερινή «μάχη», οι κυβερνητικοί βουλευτές οργανώνονται στον μέγιστο βαθμό για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τους. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη που διοργάνωσε η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που θα γίνει και σήμερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Εξεταστικής.

Nova-United: Ολο το σχέδιο εξόδου του Σταθόπουλου - Το «Ρομάντσο» του Πέτρου (Κόκκαλη) - Ο πήχης για τα κέρδη ΠΕΙΡ

NOVA-UNITED: Επειδή γράφονται διάφορα, κάναμε εκτενές ρεπορτάζ. Θα σας πούμε ποια είναι τα σίγουρα και ποια τα πιθανά.

Σίγουρα: Η BC Partners μετά από πέντε χρόνια επένδυσης στη United Group (μητρική της NOVA) ετοιμάζει την έξοδό της. Ήδη έχουν γίνει και οι σχετικές επαφές με investment bankers. Mέσα σε αυτή την 5ετία, η United πήγε από το 260 εκατ. ευρώ EBITDA στο 1 δισ. ευρώ, μέσα από μια αλυσίδα εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης που σχεδόν τετραπλασίασε τα μεγέθη. Βάλτε τους γνωστούς λίγο-πολύ «πολλαπλασιαστές» και το τίμημα βγαίνει σε υψηλά επίπεδα. Γίνεται αυτό που λένε οι ξένοι επενδυτές «big ticket item».

ΗΠΑ: Σημάδια αποχώρησης του Μπάιντεν - Ουκρανία: Ερχονται νέες ήττες - Tips για Prem Watsa, Intralot, Prodea, Lavipharm

BIDEN: Η απόλυτη κυριαρχία Τραμπ στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και τα προβλήματα υγείας του «sleepy Joe» Μπάιντεν, όπως τον ονομάζουν περιπαικτικά οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την αμερικανική πολιτική, αλλά και τη Wall Street το επόμενο διάστημα.

To «ραπόρτο» του ειδικού εισαγγελέα που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ «γερασμένο και καταβεβλημένο άνθρωπο με προβλήματα μνήμης», αλλά και η αντίδραση του Μπάιντεν, εκείνη την ημέρα, που κατέληξε σε απανωτά λάθη, ενίσχυσε τις ήδη σοβαρές ανησυχίες, δημιουργώντας κλίμα πιθανής εξόδου του από την πολιτική σκηνή.

v