Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αδωνις: «Ολα στη φτήνια» για το φάρμακο - Βαλίτσες για Ινδία φτιάχνει η HIG - Vodafone: Σήμα παραμονής μέσω Μαξίμου

AΔΩΝΙΣ: Παρότι την πρωτιά της επικαιρότητας την έχουν οι αγρότες και ο… γάμος, δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι το Υπουργείο Υγείας, του φίλου της στήλης, Άδωνι Γεωργιάδη, αύξησε με μια κίνηση την επιβάρυνση των ασθενών για γενόσημα φάρμακα, κατά 30-40 εκατ. ευρώ.

Προσέξτε, γιατί οι λέξεις έχουν σημασία: Δεν αυξήθηκε η «συμμετοχή ασφαλισμένου», που κατά κανόνα υπάρχει. Μειώθηκε όμως η «ασφαλιστική αποζημίωση», οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εκτός από μία περίπτωση. Εάν ο ασφαλισμένος αγοράσει το φτηνότερο φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά. Αλλιώς πληρώνει τη διαφορά, συν τη «συμμετοχή ασφαλισμένου».

VIVA: Το blame game, τα δικαστήρια και τα ρίσκα - ΝΔ: Τα άδεια έδρανα και το παρασκήνιο με Σαμαρά - Tips για Intrakat, Δάιο

VIVA: Μετά από σημαντικό διάστημα μάλλον σιωπηρής διαμάχης, η κόντρα Καρώνη (φωτ.)-Αντύπα με την JP Μοrgan βγήκε μεγαλοπρεπώς στην επιφάνεια, μέσω Financial Times. Από μόνη της αυτή η αλλαγή «πίστας» δείχνει δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι τόσο η ουσία όσο και η επικοινωνιακή διάσταση της διαμάχης θα διαδραματιστούν κυρίως στο εξωτερικό, παρότι η έδρα της εταιρείας είναι στην Ελλάδα. Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας και στα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, σε ακολουθία και με τη διεθνή δραστηριότητά της.

Ο ΟΤΕ και το όνειρο της 4ήμερης εργασίας - Πειραιώς: Κάθετη πτώση στα NPEs - Tips για 2 τράπεζες, ΤΕΡΝΑ και Grivalia

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστηκε και αυτό από τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή: ότι στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων υπάρχει... σύγκρουση συμφερόντων επειδή κάποιοι/κάποιες εκ των 300 είναι ίσως gay. 

«Αν ένας υπουργός εφοπλιστής νομοθετήσει υπέρ των εφοπλιστών, θα κατηγορηθεί για σύγκρουση συμφερόντων. Οι βουλευτές που είναι ομοφυλόφιλοι και ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κάνουν το ίδιο;» το… ατράνταχτο επιχείρημα.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να του πει ότι σύγκρουση συμφερόντων ισχύει και στο «όχι» που θα πουν οι ετεροφυλόφιλοι αφού, κατά τη «λογική» του, θα νομοθετήσουν με βάση τον δικό τους σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η «λευκή απεργία» στη ΝΔ και ο Σαμαράς - ΕΤΕ: Ο Μυλωνάς και η… εγχείρηση - Coca Cola: Τα κέρδη και τα δικαστήρια

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χωρίς διάθεση να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίζονται οι βουλευτές της ΝΔ. Αν κρίνει κάποιος από τον κατάλογο των ομιλητών κατά τη διήμερη διαδικασία στη Βουλή, διαπιστώνει αυτό που λέμε «λευκή απεργία».

Μόλις 29 βουλευτές εγγράφηκαν στη σχετική λίστα, αριθμός μικρός σε σχέση με τους γαλάζιους ομιλητές σε άλλα νομοσχέδια. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους 29 εμφανίζονται να διαφωνούν με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο, προσανατολιζόμενοι είτε να καταψηφίσουν είτε να απέχουν.

Viva: Η «ρωσική ρουλέτα» Καρώνη με JP Morgan - Κυβέρνηση: Φθορά έως 10 μονάδες - Οι ενστάσεις για τις μπαταρίες

ΝΔ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ: Οι αντιδράσεις στις τομές που επιχειρεί η κυβέρνηση, από τον γάμο ομοφύλων και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έως τους δικαστικούς κώδικες Φλωρίδη (ναι και εκεί υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις, από νομικούς, δικηγόρους κ.λπ.), συνδυάζονται με τον θυμό των αγροτών, την ακρίβεια και την αυξημένη εγκληματικότητα κ.λπ., επιφέροντας πλέον σημαντικές επιπτώσεις.

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Η χθεσινή δημοσκόπηση της Interview έρχεται να επιβεβαιώσει και μάλιστα προς το χειρότερο, τις δύο αμέσως προηγούμενες. Η φθορά που υφίσταται το κυβερνών κόμμα, 7-8 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, είναι πλέον αξιοπρόσεκτη, παρότι παίζει χωρίς ισχυρό πολιτικό αντίπαλο.

v