Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Mytilineos: Γιατί έβαλε στο μάτι τη Γερμανία - Ο Στέφανος και το... πάπλωμα - Tips για Titan, Coca Cola, ΟΤΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο μεγάλος καβγάς στα υψηλά δώματα της Κουμουνδούρου αφορά το εξής πάπλωμα: τη σύσταση ολιγομελούς «πολιτικού κέντρου» ή «πρωινού καφέ», με συμμετοχή, πλην του προέδρου, των «κορυφαίων» του κόμματος.

Τέτοιο «κέντρο» υπήρχε επί Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε να το έχει στις προτεραιότητές του μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου που ολοκληρώθηκε η διάσπαση. Αλλά δεν έδειξε… ούτε μετά. Μαθαίνουμε, όμως, ότι το αποδέχθηκε και το γνωστοποίησε εν μέσω των χαλαρών συζητήσεων στις Σπέτσες, στην περίφημη σύναξη των βουλευτών.

Το «showdown» στον ΣΥΡΙΖΑ σε όρους… αγοράς - Eurobank: Ντιλάκι στο Νέο Δελχί - Σφηνάκια για ΔΑΑ, Κρι Κρι, ΤΧΣ, ΚΛΜ

ΣΥΡΙΖΑ: Για να διευκολύνουμε λίγο τους εθισμένους στα business θέματα αναγνώστες μας, θα προχωρήσουμε σε μια λίγο παράδοξη ίσως παρομοίωση, για το showdown των τελευταίων ημερών.

Αν η νέα διαμάχη κορυφής που ταλανίζει το κόμμα αφορούσε μια μεγάλη πολυμετοχική εταιρεία στις ΗΠΑ, τα διεθνή μέσα θα τη χαρακτήριζαν ως σκληρό «board room fight» που συμβαίνει μετά από ένα βιαστικό «take over».

Κάποιοι μεγαλομέτοχοι στήριξαν έναν εν πολλοίς άγνωστο αλλά φιλόδοξο και επικοινωνιακό corporate raider να γίνει CEO, πιστεύοντας ότι αφού πουλήσουν όσοι δεν συμφωνούσαν, η διοίκηση θα λειτουργεί καλύτερα, οι πωλήσεις θα αυξηθούν και η μετοχή θα ανέβει.

Θάβει το... τσεκούρι του πολέμου η ΝΔ - Πακέτα και προσδοκίες για Intrakat - Η βιομηχανία και το καυτό πρόβλημα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μπροστά στα σημαντικά προβλήματα που έχει μπροστά του, όπως οι αγρότες, η ακρίβεια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει θάψει το «τσεκούρι του πολέμου» όσον αφορά τους υφυπουργούς -κυρίως- και τους βουλευτές που δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Έτσι, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο Star και σε ερώτηση για τη στάση των βουλευτών και των υφυπουργών, τόνισε ότι «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, σε καμία περίπτωση. Για εμένα δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ή τριών ταχυτήτων. Σέβομαι απόλυτα τους συναδέλφους βουλευτές που είτε απείχαν είτε καταψήφισαν».

Πολιτική: Φαινόμενα «θρυμματισμού» -United-NOVA: Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι -Πειραιώς: Το σχήμα αναδοχής και 2 tips

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Μετά τους πανηγυρισμούς για τον περίφημο πλέον γάμο, αρχίζουν τα δυσάρεστα. Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας ανέδειξαν διαχωριστικές γραμμές που ενδεχομένως ξεπερνούν το «στενό» θέμα του γάμου ομοφύλων και αφορούν άλλου τύπου «ταυτοτικά» ζητήματα, τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Στις δύο αυτές κοινοβουλευτικές ομάδες, οι… αντιφρονούντες έφτασαν στο 1/3 του συνόλου, χωρίς να προκύπτουν (προς το παρόν τουλάχιστον) συμπαγείς σχηματισμοί με ευδιάκριτους ηγέτες.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αποτυπώνουν δυσαρέσκεια προς τον εκάστοτε υπάρχοντα ηγέτη και τις πολιτικές του. Εντούτοις, η Νέα Δημοκρατία έχει την εξουσία να λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δημοσκοπική δυναμική που θα μπορούσε να την υποκαταστήσει.

Νέα ανοίγματα εφοπλιστών στο ΧΑ - ΝΔ: Στο αντάρτικο και ο Στυλιανίδης - Dimand: Στο ψήσιμο... 17 projects

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Στο… αντάρτικο έχει βγει ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ηταν ένας από τους γαλάζιους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε να διατυπώνει τις έντονες διαφωνίες του δια… ερτζιανών. Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Χρόνος 87.5 fm), ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την άποψη ότι «η ΝΔ μετατοπίστηκε αξιακά και ιδεολογικά προς τα αριστερά και αυτό το πράγμα ενδεχομένως της στοιχίζει στην κοινωνική της βάση». Διότι, όπως εξήγησε, «πάντοτε τα ιδανικά και τα προτάγματα αυτού του χώρου ήταν προτάγματα που την οικογένεια την είχαν πάντοτε πάρα πολύ ψηλά, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως θεμέλιο της κοινωνίας και του έθνους σε δύσκολες περιόδους».

v