Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κασσελάκης vs Τσίπρας ή Κασσελάκης… σκέτο - Η αριστερή «ντρίπλα» Ανδρουλάκη - Σφηνάκια για Lavipharm, Intralot

ΣΥΡΙΖΑ: Θα μας συγχωρήσετε που θα ξεφύγουμε κάπως από τα τετριμμένα του πολιτικού ρεπορτάζ, για να δούμε την κατάσταση όπως έχει, χωρίς πολλές φιοριτούρες.

Χθες ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε φωτιά και έκαψε την εύθραυστη ανακωχή. Μοίρασε «μπάτσες» στους προεδρικούς και τους αμφισβητίες, καταδίκασε, όμως, απόλυτα εκείνους που έσπευσαν να αποχωρήσουν.

Στην ουσία επανέφερε μια μέρα αργότερα την πρόκληση Κασσελάκη προς όσους τον αμφισβητούν, να πάνε σε νέα εκλογή από τα μέλη. Σχεδόν σαν να του έλεγε, «έκανες λάθος που δέχτηκες ανακωχή».

Οι άγνωστοι «αδιάφθοροι» του Φλωρίδη - Το μέρισμα ΟΤΕ και η ατάκα Τσαμάζ - Τips για ΑΣΤΑΚ, Ιntrakat και Τρ. Κύπρου-ΧΑ

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Σπανίως ένα νομοσχέδιο συγκεντρώνει τα πυρά των πάντων εκτός της κυβερνητικής παράταξης. Αυτό συνέβη με τις διατάξεις που προώθησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ψηφίστηκαν χθες από τη Νέα Δημοκρατία.

Από δικαστές και εισαγγελείς μέχρι δικηγόρους, ποινικολόγους αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου, όλοι θεωρούν πως οι περισσότερες αλλαγές είναι προς λάθος κατεύθυνση και δεν θα φέρουν τα θεωρητικώς επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ομοίως και το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης (φωτ.) απαξίωσε την κριτική υποστηρίζοντας περίπου ότι όλο το νομικό κύκλωμα είναι… διεφθαρμένο και περνάει κώδικες με βάση τα «συμφέροντα», μέσω νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που διαβρώνονται.

Σκρέκας vs ακρίβεια: Μηδέν εις το πηλίκον - Τέμπη: Η ώρα της Hellenic Τrain - Ενα κουίζ που καίει... υπουργό

ΣΚΡΕΚΑΣ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να τεθεί σε εφαρμογή η δέσμη μέτρων κατά της ακρίβειας, που γράφτηκε και… ξαναγράφτηκε, σε μια ακόμη προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα, μπας και ανακοπεί το κύμα ακρίβειας.

Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έτρεξε με 8,3%, από 8,9% τον Δεκέμβριο, επίδοση που δεν τη λες κι επιτυχία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο υπουργός Ανάπτυξης, έναν μήνα μετά την ανακοίνωση και δυο εβδομάδες αφότου εξέδωσε τις σχετικές αποφάσεις, αναγκάστηκε να προβεί σε εκ βάθρων αλλαγές.

Αδωνις: Τα γενόσημα, το mea culpa και ο Χότζας - Ο Διονύσης (Τεμπονέρας) στο... δελφινάριο - Tips για ΠΡΟΦ, ΚΡΙ ΚΡΙ

ΑΔΩΝΙΣ: Η πρόσφατη φασαρία για τη συμμετοχή των ασθενών στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων κατέδειξε τον ρηχό τρόπο με τον οποίο γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις στην Ελλάδα.

Με ανεξήγητη βιασύνη, ο ενθουσιώδης υπουργός Υγείας έσπευσε να θεσπίσει ένα μέτρο, το οποίο είχαν αποφύγει να εφαρμόσουν οι προκάτοχοί του. Να αυξήσει πρακτικά τη συμμετοχή ασθενών στα φάρμακα, μειώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του κράτους, μέσω της λεγόμενης «ασφαλιστικής τιμής».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η βιασύνη έφερε αντιδράσεις. Πρώτοι άρχισαν να φωνάζουν οι φαρμακοποιοί, κάνοντας λόγο για υπερβολική επιβάρυνση των ασθενών, καθώς η ασφαλιστική τιμή έπαψε να είναι ίση με τη λιανική και σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή των ασθενών... εκτοξεύτηκε. Μετά ο θόρυβος γενικεύτηκε και μαζί του το πολιτικό κόστος.

United-NOVA: Ο πήχης των 2 δισ. ευρώ και τα ντεσού της πώλησης *Τα ράλι ΤΕΝΕΡΓ & ΕΠΣΙΛ *Το ναυάγιο της... Μυκόνου

UNITED - NOVA: Σήμερα σας έχουμε «φρέσκα κουλούρια»: Mandate για την πώληση έχουν λάβει δύο μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, η Morgan Stanley και η JP Morgan, αλλά οι διαδικασίες βρίσκονται σε εντελώς αρχικό στάδιο. Ως εκ τούτου, τα περί μίας και μόνο προσφοράς αλλά και περί «κλεισμένου» deal για τη NOVA δεν ισχύουν.

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ως τώρα… καμία προσφορά, αφού είναι πολύ νωρίς για κατάθεση επίσημου ενδιαφέροντος από οποιονδήποτε.

Ωστόσο, οι εγκυρότατες πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει προκαταρκτικό ενδιαφέρον από διεθνείς παίκτες, στρατηγικούς επενδυτές, αλλά και funds, ενώ οι διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα αφορούν τόσο την πώληση της United Group ως σύνολο όσο και την τμηματική πώληση, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο.

v