Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Quiz: Ο πρώην, ο νυν και το... χάος - Το παζάρι Φέσσα για την ACS - Ενα πωλητήριο που ενδιαφέρει την Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Το σύνθημα «άλλαξέ τα όλα» φαίνεται ότι μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται λίαν συντόμως.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόεδρος Στέφανος δέχεται ήδη εισηγήσεις για έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει ανασύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας. Κάτι που έχει προκαλέσει έντονη φημολογία περί προσώπων, στο «κασσελακικό» στρατόπεδο.

Αρκετοί «νεοπροεδρικοί» σημειώνουν σχετικά ότι στη… βράση κολλάει το σίδερο. Δηλαδή, ότι τώρα, αμέσως μετά την «αναβάπτιση» του προέδρου στο Συνέδριο, είναι η ώρα να εκφραστεί «το παρόν και το μέλλον», σε ένα όργανο που εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να απεικονίζει συσχετισμούς του παρελθόντος. Πριν αρχίσει κάποια νέα προσπάθεια αμφισβήτησης.

Ο Στέφανος… σκέτος, ο (πρώην) Αλέξης και ο θυρωρός του Κατσιφάρα - Tips για LAMDA, ΚΥΡΙΟ, SATO, ΑΣΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Όπως σας είπαμε ξεκάθαρα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, το θρίλερ με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει μόνο δύο πιθανές καταλήξεις: είτε μια άμεση μονομαχία του Στέφανου με τον Αλέξη είτε την επιβεβαίωση της θέσης του Στέφανου στην προεδρία.

Κι έτσι ακριβώς έγινε. Από όλη τη φασαρία μάς προέκυψε Κασσελάκης… σκέτος!

Το περίεργο, δεδομένης της επαρκούς πολιτικής εμπειρίας τους, είναι ότι αυτή την απλή διαπίστωση άργησαν να την αντιληφθούν οι… αμφισβητίες του Κασσελάκη. Όσοι από αυτούς επέλεξαν να εκδηλωθούν ανοικτά, πριν ή κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Σπίρτζης, Φλαμπουράρης και άλλοι) εκτέθηκαν πολύ άσχημα.

Eurobank: Η κίνηση που πέρασε στα… ψιλά - Νέο fund «σηκώνει» ο Ταμβακάκης - Η κάνναβη «ανεβάζει» τη ΛΑΒΙ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ηταν 26 Φεβρουαρίου 2023, όταν ο Παύλος Πολάκης κάνει μία εμπρηστική ανάρτηση στα social media (για δικαστές και «μεγαλοδημοσιογράφους»). Την ίδια ημέρα, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τίθεται εκτός ψηφοδελτίου Χανίων, ενόψει, τότε, εθνικών εκλογών, ενώ παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Δύο 24ωρα αργότερα η χώρα συγκλονίζεται από την τραγωδία στα Τέμπη. Όλα τα υπόλοιπα παγώνουν, μαζί με την προκήρυξη των εκλογών. Εντέλει ο κ. Πολάκης ανασκευάζει, βρίσκεται μία φόρμουλα ηρεμίας και επανεντάσσεται στο ψηφοδέλτιο.

Κασσελάκης vs Τσίπρας ή Κασσελάκης… σκέτο - Η αριστερή «ντρίπλα» Ανδρουλάκη - Σφηνάκια για Lavipharm, Intralot

ΣΥΡΙΖΑ: Θα μας συγχωρήσετε που θα ξεφύγουμε κάπως από τα τετριμμένα του πολιτικού ρεπορτάζ, για να δούμε την κατάσταση όπως έχει, χωρίς πολλές φιοριτούρες.

Χθες ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε φωτιά και έκαψε την εύθραυστη ανακωχή. Μοίρασε «μπάτσες» στους προεδρικούς και τους αμφισβητίες, καταδίκασε, όμως, απόλυτα εκείνους που έσπευσαν να αποχωρήσουν.

Στην ουσία επανέφερε μια μέρα αργότερα την πρόκληση Κασσελάκη προς όσους τον αμφισβητούν, να πάνε σε νέα εκλογή από τα μέλη. Σχεδόν σαν να του έλεγε, «έκανες λάθος που δέχτηκες ανακωχή».

Οι άγνωστοι «αδιάφθοροι» του Φλωρίδη - Το μέρισμα ΟΤΕ και η ατάκα Τσαμάζ - Τips για ΑΣΤΑΚ, Ιntrakat και Τρ. Κύπρου-ΧΑ

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Σπανίως ένα νομοσχέδιο συγκεντρώνει τα πυρά των πάντων εκτός της κυβερνητικής παράταξης. Αυτό συνέβη με τις διατάξεις που προώθησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ψηφίστηκαν χθες από τη Νέα Δημοκρατία.

Από δικαστές και εισαγγελείς μέχρι δικηγόρους, ποινικολόγους αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου, όλοι θεωρούν πως οι περισσότερες αλλαγές είναι προς λάθος κατεύθυνση και δεν θα φέρουν τα θεωρητικώς επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ομοίως και το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης (φωτ.) απαξίωσε την κριτική υποστηρίζοντας περίπου ότι όλο το νομικό κύκλωμα είναι… διεφθαρμένο και περνάει κώδικες με βάση τα «συμφέροντα», μέσω νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που διαβρώνονται.

v