Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μεγάλο deal της Vodafone δίνει σήμα και για ΝΟVA - Η χρυσή «κατοστάρα» των εφοπλιστών - Tips για ΟΤΕ, Cenergy

VODAFONE-NOVA: Eνα μεγάλο deal για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες αποκαλύφθηκε σήμερα. Κι αναμένεται να έχει ευρύτερες επιρροές. Η Vodafone γνωστοποίησε επίσημα ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με τη Swisscom AG για την πώληση της Vodafone Ιταλίας, έναντι τιμήματος 8 δισ. ευρώ.

Πέρα από τις σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος για τις διαφορές της ανεπτυγμένης αγοράς του Λονδίνου σε σχέση με την… ψωροκώσταινα, σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των επενδυτών, για τιμήματα και τα τοιαύτα (δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε), το deal αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και για την αγορά μας.

Πόσο μέρισμα θέλει να δώσει η Πειραιώς - Το «χτύπημα» Κόκκαλη ήταν… διπλό - Τρεις καυτοί φάκελοι στο ΤΑΙΠΕΔ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ενα νέο ερώτημα έβαλε η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB. Πόσο ψηλή είναι η δεξιά... πολυκατοικία ή, για να το πούμε καλύτερα, τα δεξιότερα της ΝΔ κόμματα.

Στον χώρο ανατέλλει το «άστρο» Βελόπουλου. Στην αναγωγή επί των εγκύρων για τις εθνικές εκλογές συγκεντρώνει 10%, ενώ για τις ευρωεκλογές είναι μια ανάσα από το να γίνει διψήφιος (9,7%).

Προσθέτοντας Νίκη (3,2%) και Σπαρτιάτες (2,6%), ο ευρύτερος χώρος βρίσκεται ήδη στο 15,8%, όταν στις τελευταίες εκλογές άθροισε 12,82% (Σπαρτιάτες 4,68%, Ελληνική Λύση 4,44% και Νίκη 37%).

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευρωβουλή και το... καλάθι - Τράπεζες: Ποιοι δεν περνούν ούτε απέξω - Tips για Σαράντη, ΟΠΑΠ, Quest, Ιατρικό

ΣΥΡΙΖΑ: Με τις σημερινές δημοσκοπικές προβλέψεις, στο κόμμα θα πρέπει να είναι ευτυχείς (λέμε τώρα…) αν καταφέρουν να εκλέξουν τρεις ευρωβουλευτές, έναντι έξι το 2019.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους να προκαλούν… συνωστισμό πέριξ του Κασσελάκη, για να πάρουν τη διαβεβαίωση υποψηφιότητας και να αρχίσουν την άτυπη εκστρατεία.

Όπως μαθαίνουμε, η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη (φωτ.) «έκλεισε» ως υποψήφια, πλην όμως δεν είναι ακόμα καθαρό εάν θα μπει στη βάσανο των προκριματικών ή θα τοποθετηθεί κατευθείαν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στη Nomura η αποτίμηση για τα ελληνικά νερά - ΔΕΗ: Ο Στάσσης και το νέο επίπεδο -Το «όχι» ΓΑΠ στα ιδιωτικά ΑΕΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το Μαξίμου ήθελε να έχει τη συναίνεση ενός κόμματος, τουλάχιστον, από την αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Κι εκεί που θεωρούσε δεδομένο το «ναι» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βρέθηκε με άλλο ένα «όχι» και, μάλιστα, σημαντικό, αφού προέρχεται από το «κέντρο».

Επόμενη ευχή κάποιων κυβερνητικών ήταν να διαφοροποιηθεί από το κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ή, έστω, να γίνει «αντάρτης» με αποχή ή «παρών», επειδή είχε προσπαθήσει να περάσει τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2007 και δεν τα κατάφερε.

Την... έκανε ο νέος διοικητής της ΥΠΑ - Πώς έκλεισε η εθελούσια της Eurobank - Tips για Coca Cola, Ideal, Lamda, MIG

ΥΠΑ: Οπισθεν ολοταχώς έκανε, όπως μαθαίνουμε, ο νέος Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Αθανάσιος Τζιόλας, ο οποίος τελικά αρνείται να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στις 18 Δεκεμβρίου ήρθε στην Αθήνα από τη Βέροια (με χρήματα από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών), προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ενέκρινε τον διορισμό του, κάνοντας αποδεκτή τη σχετική πρόταση του Χρήστου Σταϊκούρα.

v