Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πειραιώς: Αλλάζει άμεσα το εύρος τιμής - Το νέο φάουλ του Αδωνι και το ρεσιτάλ της Μενδώνη - Tips για Helleniq Energy

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε νέο «φάουλ» -το τρίτο στη σειρά- με φόντο την τραγωδία των Τεμπών υπέπεσε χθες ο υπουργός. Μετά τις παλαιότερες φράσεις του ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την εξεταστική ή την προανακριτική για τα Τέμπη» και ότι «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς», χθες ο υπουργός Υγείας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ), «ξαναχτύπησε».

Όπως είπε, «εάν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προεκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό! Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά, αλλά η έκταση του δυστυχήματος προκλήθηκε από κάποιους λαθρέμπορους».

Πειραιώς: «Καυτά» tips στο παρά ένα *Entersoft-Softone: Το σενάριο συγχώνευσης *Τα ναυπηγεία, ο Μίλτος και ο Καίσαρας

ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ: Ολοένα και πιο βαθιά βουλιάζει στην κινούμενη άμμο των email που απρόσκλητα έστειλε σε απόδημους η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δημιουργώντας πολιτικό θέμα, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές.

Από τους χειρισμούς και τα λεγόμενά της, προκειμένου να αμυνθεί, το πρώτο που προκύπτει είναι ότι έχει μεσάνυχτα σε σχέση με το πώς λειτουργεί το περίφημο πλέον GDPR, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τη θέση της.

Το δεύτερο ότι αλλάζει τα λεγόμενά της από τη μια μέρα στην άλλη, μειώνοντας περαιτέρω την αξιοπιστία της. Πρώτα είπε ότι τα στοιχεία τα συνέλεξε η ίδια, μετά ότι ζήτησε νομίμως εκλογικούς καταλόγους. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο επιχείρημα, χθες την «άδειασε» το υπουργείο Εσωτερικών με δήλωση του αρμόδιου γενικού γραμματέα, που ξεκαθαρίζει ότι το υπουργείο δεν παρέχει email εκλογέων σε υποψηφίους ή κόμματα. 

ΓΕΚ Τέρνα: Τι παίζει με Αττική Οδό & Εγνατία - Νέες μπίζνες από Εριέττα Λάτση - Ντόρα και Σαμαράς: Ξένοι στο ίδιο κόμμα

ΝΤΟΡΑ-ΑΝΤΩΝΗΣ: Πεδίο νέας αντιπαράθεσης μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη αποτέλεσε το συνέδριο της Καθημερινής.

Η πρώην υπουργός μίλησε σε πάνελ την Παρασκευή υποστηρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ελληνοτουρκικό ζήτημα, εφόσον όμως υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Σε αυτές περιέλαβε το να υπάρξει συναίνεση, τόσο μεταξύ των μεγάλων κομμάτων ευθύνης που έχουν κυβερνήσει όσο και μέσα στην κυβέρνηση.

Το γάντι σήκωσε λίγη ώρα αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς. «Οταν όμως ακούω τη λέξη συναίνεση και με τα τρία κόμματα και μέσα στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, συγγνώμη, αλλά αυτό μού μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης», είπε. Ερωτηθείς δε για διευκρινίσεις από τον Αλέξη Παπαχελά, έριξε ένα ακόμα καρφί: «Από μια κουβέντα της κας Μπακογιάννη να κάνουμε ανάλυση… δεν μπορώ, αν δεν δω συγκεκριμένα».

Ο Κυριάκος, τα Τέμπη και το ρίσκο με τα... τρόφιμα - Οι εκπλήξεις του rebalancing - ΔΑΑ: Οι μεθοδικοί πωλητές

ΤΕΜΠΗ: Στην τρίμηνη (όλη κι όλη) λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δεν συζητήθηκαν στοιχεία της σχετικής δικογραφίας, διότι δεν είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Παρότι η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα να μείνει η Επιτροπή εν λειτουργία και να κληθούν μάρτυρες-κλειδιά, η κυβερνητική πλειοψηφία κήρυξε την προηγούμενη εβδομάδα τη λήξη των εργασιών. Λίγα 24ωρα μετά, έφτασε η δικογραφία στη Βουλή, οπότε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης ήταν να παραταθούν οι εργασίες της Εξεταστικής υπό τα νέα στοιχεία.

Ο ΟΤΕ, η Citi και τα... μαθηματικά - Το διπλό βάσανο του Κωστή (Χατζηδάκη) - Τips για Entersoft, Μezz & υδρογονάνθρακες

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές θα προχωρήσει «βρέξει χιονίσει». Το είπε χθες ο Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας την παράταση 1+1 στις προθεσμίες που θα έχουν οι εταιρείες για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση. Το ίδιο είχε πράξει όταν στις 20 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε ένα μανάβικο για να δει διά ζώσης τη διαδικασία, ενώ την επανέλαβε και μια μέρα μετά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στις 21 Φεβρουαρίου. Τότε δήλωνε -όπως και ο Χάρης Θεοχάρης- ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παράτασης.

v