Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Ζωη (Κωνσταντοπούλου), ο ακτιβισμός και ο σαδισμός - Διπλή κίνηση Μαντωνανάκη - Tips για Alpha, ΕΝΤΕΡ, Elin, IRIS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακτιβισμός ή σαδισμός; Τον πρώτο χαρακτηρισμό τον αποδίδουν στη Ζωή Κωσταντοπούλου οι υποστηρικτές της. Τον δεύτερο όσοι υφίστανται τους τρόπους που επιλέγει να διαμαρτύρεται, είτε κινούνται πολιτικά πλησίον της είτε όχι.

Χθες, ως γνωστόν, επέλεξε «ακτιβισμό» καθυστερώντας την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη κατά ένα τρίωρο. Κι αυτό διότι, με την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε έφοδο στην αίθουσα της Γερουσίας απαιτώντας να συμμετάσχει και να καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο της.

Εκλογές ΣΕΒ: Το φαβορί και το… αουτσάιντερ - Τips για τράπεζες και Βασιλεία IV - Κινήσεις στα NPEs από Attica, Eurobank

ΣΕΒ: Παρότι απέχουμε από τις επίσημες ημερομηνίες, οι διεργασίες για την ανάδειξη προέδρου έχουν ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, που ολοκληρώνει την επιτυχημένη θητεία του, η οποία ξεκίνησε το 2020 μέσα στην πανδημία, δεν έχει δηλώσει επισήμως αν θέλει να συνεχίσει.

Ωστόσο το εύρος των διεργασιών που γίνονται, ενισχύει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και θέλουν τον ίδιο να μην προτίθεται να κάνει νέα θητεία. Στην περίπτωση αυτή, «φαβορί» για τη θέση θεωρείται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (φωτ.), ο οποίος δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

Μαζεύονται οι… γαμπροί για τη Cenergy - ΝΔ: Τα πάνελ στην TV φέρνουν γκρίνια - Tips για Viohalco, Aegean, Elin, ΕBΡΟΦ

ΣΥΡΙΖΑ: Αν κάτι επιβεβαιώθηκε από τη Ζωρζέττα Λάλη είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε βολιδοσκοπήσει τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας εάν προτίθενται να παραιτηθούν για να ανακηρυχθεί ο ίδιος βουλευτής. Δηλαδή, «δεν υπήρχε ο σχεδιασμός από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως του αποδίδεται».

Ο ισχυρισμός ανήκει σε συνεργάτες του και εξηγούν: η ίδια η κα Λάλη γνωστοποίησε ότι ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά στις 7 Μαρτίου για να τη ρωτήσει εάν σκέφτεται να παραλάβει την έδρα του Επικρατείας, μόνο όταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου -και νυν βουλευτής- Όθων Ηλιόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω φόρτου εργασίας (σ.σ. είναι καθηγητής Ογκολογίας στο Χάρβαρντ και «τρέχει» πολύ σημαντικές έρευνες).

Ο Μαρινάκης σηκώνει νέο... λάβαρο - Θεοδωρόπουλος σε Ακίνητα & Τουρισμό - Η Πειραιώς, το ΤΧΣ και ο απολογισμός

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η «Ελευθεροτυπία», η ιστορική εφημερίδα της μεταπολίτευσης, είναι στον δρόμο της επανέκδοσης. Το αναγγέλλει σχεδόν μετά φανών και λαμπάδων το ομογάλακτο in.gr, λίγες μέρες μετά την εξαγορά του τίτλου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Καλά νέα για τον κλάδο. Πολλοί συνάδελφοι θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους μετά από πολλά χρόνια, αρκετοί θα βρουν δουλειά, κάποιοι ίσως γυρίζοντας στα παλιά λημέρια. Βεβαίως θα λείπουν εκείνοι που αποτέλεσαν την «ψυχή» του 40χρονου ιστορικού για τον ελληνικό Τύπο εγχειρήματος, αφού στην ταυτότητα της εφημερίδας δεν θα υπάρχουν τα ονόματα δύο φυσιογνωμιών που έχουν αποβιώσει:

Κυβέρνηση: Red Alert για Τέμπη - Τι «σήματα» δίνουν Καραβίας και Ψάλτης - ΓΕΚ: Το deal στην ΤΕΝΕΡΓ και οι... βιαστικοί

ΤΕΜΠΗ: Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO πρέπει να χάλασε την «Τσικνοπέμπτη» πολλών κυβερνητικών στελεχών, χτυπώντας «κόκκινο συναγερμό».

Δεν είναι η πρόθεση ψήφου το πρόβλημα, η οποία πάντως βρέθηκε στο 27%, είναι η ικανοποίηση για το έργο της που πέφτει (μόλις το 23% δηλώνει αρκετά/πολύ ευχαριστημένο) και το κυριότερο, τα βαριά συμπεράσματα της κοινής γνώμης για τα Τέμπη.

Όταν το 77% των ερωτηθέντων απαντά ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών και μόνον το… 11% ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, προκύπτει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

v