Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Mytilineos: Τα «σήματα» από το buyback - Public: Ερχονται νέες επενδύσεις - Τips για ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, Alpha, Παγκρήτια

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζονται οι συσκέψεις του Διαχειριστή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να αλλάξει στάση η τράπεζα απέναντι στο θέμα της διασύνδεσης Κύπρου με Ελλάδα. 

Όπως μαθαίνει η στήλη, την Τρίτη έγινε μια νέα σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου. Σε αυτή εξηγήθηκε στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ότι οι παραδοχές που έχουν λάβει υπόψη τους για τη διείσδυση των ΑΠΕ δεν συνάδουν με τους στόχους της Κύπρου. 

Η Κύπρος έχει στόχο που κινείται μεταξύ 80-90% για το 2040, ενώ η τράπεζα έχει θεωρήσει ότι το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 50%! Πρόκειται για κρίσιμη «λεπτομέρεια», γιατί πρακτικά βγάζει τη διασύνδεση ακριβότερη από μια λύση αυτονομίας (με πολύ φυσικό αέριο στο μείγμα).

Η Μενδώνη, ο Αγγελόπουλος και τα... ρουσφέτια - Το ράλι σε ΚΥΡΙΟ και Κρι Κρι - Η Centric και το βότσαλο!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Τα ρουσφέτια δεν είναι άσκηση πολιτικής», απάντησε ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (φωτό), της αλυσίδας ξενοδοχείων Aldemar, σε ερώτηση για την υποχρεωτική «κουότα» ελληνικής μουσικής στο 45%, που θέλει να επιβάλει στους κοινόχρηστους χώρους (και των ξενοδοχείων), η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Γνωστός για τις τσεκουράτες δηλώσεις του, ο κ. Αγγελόπουλος είπε ακόμη για το ίδιο θέμα ότι η διάταξη Μενδώνη είναι αντισυνταγματική, προσθέτοντας σκωπτικά «πολιτική ασκούμε όταν σκεφτόμαστε τη χώρα. Να σκεφτούν σε ποια χώρα λειτουργούν και ποιους υπηρετούν. Όχι ποιον».

Τρένα: Ο κίνδυνος για νέα Τέμπη - Κυριάκος: Οι ευρωεκλογές, η Αννα Μισέλ και ο πυρσός - Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΚΥΡΙΟ, ΣΑΡ

ΤΡΕΝΑ: Όποιος περίμενε ότι μετά την τραγωδία θα είχαμε ταχεία αναστροφή της κατάστασης στους σιδηροδρόμους, έχει κάθε λόγο να νιώθει απογοητευμένος, αν όχι εξοργισμένος.

Το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα ημερών αποκαλύφθηκαν δύο επικίνδυνα περιστατικά με παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη, το ένα κοντά στον σταθμό Αχαρνών λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το άλλο πρόσφατο κοντά στον σταθμό Αγίων Αναργύρων, οφείλει να συνδυαστεί με τα όσα σοκαριστικά αναφέρει, σε προχθεσινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης,

Αλεξ Πατέλης: Σφάξιμο (τραπεζιτών) με το βαμβάκι - Ο Στέφανος & οι... χρηματοδότες - Tips για ΟΠΑΠ, Aegean

ΠΑΤΕΛΗΣ: Το καλύτερο το φύλαγε στους τραπεζίτες για το τέλος ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, στο άρθρο του που φιλοξένησε προχθές η «Καθημερινή». Αφού πρώτα πλέκει το εγκώμιο της ανάταξης του κλάδου, και ειδικότερα της Πειραιώς για το επιτυχημένο πρόσφατo placement, εκεί στην κατακλείδα του σημειώνει:

….«πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για περισσότερο ανταγωνισμό, χαμηλότερες προμήθειες, πιο γρήγορη πιστωτική επέκταση σε ορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών, εκσυγχρονισμό των συστημάτων, βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης. Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν».

ΧΑ: Τι συνέβη με Πειραιώς και μετοχές του MSCI - Τράπεζες: Αναβιώνει το project Solar - Τα εύσημα από Microsoft

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σε δύο μήνες περίπου, λίγες μέρες μετά το Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα, στον οποίο συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακπατσάρ.

Το κλίμα, όπως διέρρευσε, ήταν πολύ καλό, με τις δύο πλευρές να επιμένουν στη θετική ατζέντα και να κάνουν «απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στους υφιστάμενους διαύλους διαλόγου».

v