Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οι... πιπεράτες απαντήσεις Μαρινάκη στον Κυριάκο - Η Εθνική Ασφαλιστική και το δίλημμα - SSM: Σήματα για τα μερίσματα

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μέσω δύο άρθρων , στα «ΝΕΑ» και στο «in.gr» ήρθαν οι πρώτες έμμεσες απαντήσεις του μεγαλοεφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Στο κύριο άρθρο στα ΝΕΑ του Σαββάτου γίνονται αναφορές στη δημοσιογραφική αποστολή των Μέσων του ομίλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η κατακλείδα: «Το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το MEGA γνωρίζουν καλά τον ρόλο τους. Θα εξακολουθήσουν να επιτελούν το λειτούργημά τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς να δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Η κατάλυση του (επιτελικού) κράτους - Νέες γκρίνιες για τον Βορίδη - Tips για ΕΤΕ και ΟΛΠ - H απάντηση Planet περί Latsco

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Ακόμη και μεταξύ των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης διάχυτη είναι η αγωνία για τις αλλαγές στον τρόπο (και την αποτελεσματικότητα) διακυβέρνησης, μετά και τις «παραιτήσεις» του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου, που επέφεραν νέο βαρύ πλήγμα στο λεγόμενο «επιτελικό κράτος».

Οι αρρυθμίες που άρχισαν να διαπιστώνονται μετά την «παραίτηση» του Γρηγόρη Δημητριάδη (φωτ.) είναι γνωστές σε όλους. Εκείνος άλλωστε, λένε οι πληροφορίες, ήδη από την περίοδο της πανδημίας είχε το γενικό πρόσταγμα, ενεργώντας σχεδόν ως «αντ’ αυτού» σε όλα τα θέματα. Πλην της Covid, στην οποία είχε επικεντρωθεί τότε ο Άκης Σκέρτσος.

«Τα ποτά με τα συμφέροντα» βγήκαν... μπόμπες - Σενάριο για «γενναίο ανασχηματισμό» - Τα bonus για ΕΧΑΕ & Autohellas

ΜΠΟΜΠΕΣ: Ήταν περίπου αναπόφευκτο. «Τα ποτά με τα συμφέροντα» δύο υπουργών, μέσα από το ίδιο το Μαξίμου, βγήκαν… μπόμπες και τίναξαν στον αέρα το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης, στην άμυνά της απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας.

Η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου (φωτό) σε κλειστή εκδήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη με φίλους του, την Κυριακή το βράδυ, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καταγγείλει το ΒΗΜΑ και «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν να «αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», φωτογραφίζοντας τον μεγαλοεφοπλιστή, δεν άφηνε περιθώρια παραμονής τους στην κυβέρνηση.

Tο challenge του Κυριάκου στον Βαγγέλη - O Κουτσολιούτσος και οι... εξωγήινοι - Tips για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Κυριακούλη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Αίσθηση έκανε χθες μια εκτενής αποστροφή του πρωθυπουργού, λίγο πριν κλείσει την ομιλία του.

«Και κάτι τελευταίο, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Αν κάποιος εκδότης, κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα. Ο ίδιος όμως, όχι μέσω πληρεξουσίων. Και σε άλλες χώρες, ξέρετε, θέλησαν να πολιτευθούν. Ενίοτε έγιναν πρωθυπουργοί (σ.σ. βλέπε Μπερλουσκόνι), έγιναν πρόεδροι (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ). Αν επιθυμούν λοιπόν, να εμφανιστούν. Να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν».

Σε 10 εταιρείες το «ντου» της Επ. Ανταγωνισμού - Φλωρίδης: Ο υπουργός «πού να ξέρω εγώ» - Tips για ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, Intrum

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ρεσιτάλ αμετροέπειας έδωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εντός και εκτός Βουλής.

Δεν είναι μόνο η φράση του «όσοι κάνουν σπέκουλα για μπαζώματα είναι για τα μπάζα», που έβγαλε τίτλους σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, μια φράση που περιλαμβάνει βέβαια και τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, όπως η Μαρία Καρυστιανού, που επίμονα ψάχνουν απαντήσεις για το μπάζωμα.

Ούτε η οξύτητα του λόγου του για τους πολιτικούς αντιπάλους, που ξεκίνησε με κορώνες περί διαπλοκής για το πρώην κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, και κατέληξε σε κατηγορίες περί «αριστερόστροφου φασισμού», με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει υποτιμητικά ως πολιτικό... γενίτσαρο ο Σωκράτης Φάμελλος.

v